Ghost of Tsushima (2020)

videójáték 18 20

Mentsd meg a történelmi Japánt a mongolok rohamától a Sucker Punch Productions (az Infamous sorozat fejlesztőcsapata) új játékában! A lenyűgöző grafikájú, nyílt világú kalandjáték főhőse Jin Sakai, egy harcos, aki elsajátítja a Szellem harcstílust, hogy szembeszálljon a megszállókkal Tsushima… [tovább]

Ghost of Tsushima: Director's Cut

– Újradolgozva
– Továbbfejlesztett irányítás
Iki-sziget kiegészítő

2021

Videók

SzereplőSzinkronhang
Sakai JinDaisuke Tsuji
Lord ShimuraEric Steinberg
YunaSumalee Montano
Khotun KhanPatrick Gallagher
Ishikawa SenseiFrançois Chau
KenjiJames Hiroyuki Liao
Adachi MasakoLauren Tom
NorioEarl T. Kim
RyuzoLeonard Wu
TakaEddie Shin
YurikoKaren Huie
Hirdetés

Most játszik vele 7

Kedvencelte 15

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

Evione 
Ghost of Tsushima (2020)

Ghost of Tsushima (2020) videójáték

Simán az év játéka nálam, pedig a megjelenése előtt még teljesen hidegen hagyott, de aztán az utolsó pillanatban mégis előrendeltem, mert hát mégis csak ez az utolsó exkluzív játék PlayStation 4-re. Még a sztoriról sem tudtam nagyon semmit, mert egy trailert sem láttam róla. Szerintem még soha nem vettem így játékot. :D Szóval kb. nulla elvárással kezdtem el, de rögtön elvarázsolt és beszippantott a Ghost of Tushima, melynek története egyébként valós történelmi eseményen alapul. Ugyanis 1274-ben az első mongol invázió Tsushima és Iki szigetén keresztül kísérelte meg lerohanni Japánt, mely még a mongolok túlerejével és fejlettebb harcászati technikájával sem ígérkezett egyszerű feladatnak, többek között várható volt, hogy a hősies szamurájok nem fogják könnyen adni a szigeteket. Persze a készítők nem emelték át egy az egyben a megtörtént eseményeket, egyszerűen csak kiindulópontnak használták, hogy aztán olyan zseniálisan csűrjék-csavarják, hogy abból az év játéka kerekedjen ki. Spoilermentesen ennél bővebben nem nagyon lehet írni a történetről. Annyit fontosnak tartok kiemelni, hogy nagyon sok morális kérdést feszeget a játék és nem egyszer vesznek váratlan irányt az események.
Igaz én nem vagyok szakértő, de szerintem a középkori Japánt nagyon hitelesen sikerült megalkotni, maga Tsushima szigete elképesztő látványt nyújt a rengeteg apró részlettel és felfedezni valóval. A bejárható terület hatalmas és kifejezetten változatos.
A harcrendszer zseniális, bár elsőre kicsit bonyolultnak tűnhet, de egyáltalán nem az, viszont a hibákat nem igazán tolerálja a játék és ez nekem nagyon tetszett.

Szóval hatalmas élmény a Ghost of Tsushima és kötelező vétel, ha érdekel a Japán kultúra és történelem, a történelem úgy önmagában, a szamurájok, ha szereted a morális kérdéseket feszegető játékokat. Meg úgy alapból vegye meg mindenki, akinek van PS4-e. :D

and_rea 
Ghost of Tsushima (2020)

Ghost of Tsushima (2020) videójáték

Gyönyörű és abbahagyhatatlan. Kihagyhatatlan.

A japán hangulat végig magával ragad; akár egy pörgős nagy csatajelenetben küzdünk az utolsó vérünkig; akár csak egy magányos, csendes percünkben épp egy haiku-t készítünk, amelyet a szívünkbe zárva hordozunk. Vagy amikor követjük egy kedves róka útját egy titkos imádkozóhelyig. Vagy amikor veszélyes, meredek sziklákon ugrálva kell elérni egy rejtett kis templomig.

A mellékküldetések sokan vannak, de valahogy nem lesznek unalmasak, mert sok például főszereplőkhöz kötött, és így jobban megismerjük a társainkat, életüket, motívációjukat, miért is harcolnak velünk.
A 7 kék mítikus mese mellékküldetés meg egyenesen gyönyörű, már maga a megtalálásuk is, amelyet legtöbbször egy adott színű virág inspirál.

Tsushima szigetére rákerestem google map-en, be is dobtam az emberkét, hogy körbenézzek. Jó lenne egyszer ide is eljutni.

7 hozzászólás
Lunemorte 
Ghost of Tsushima (2020)

Ghost of Tsushima (2020) videójáték

Év játéka nálam.

Hanaiwa 
Ghost of Tsushima (2020)

Ghost of Tsushima (2020) videójáték

Verhetetlen. Legalábbis a 40 felettieknek, akik a videós korszakban ezeken a japán szamurájfilmeken nőttek fel amikből ez a játék merített. (meg persze bárkinek aki szereti azt a hangulatot)
Van benne Kuroszava mód, de ez a game nem az ő munkásságából merített, inkább a Sonny Chiba, Hiroyuki Sanada és hasonló kaliberű legendák mozijaiból.
Nagy élmény volt játszani és ami fontosabb átélni, utazni, az utóbbi idők egyik legjobban sikerült főszereplőjével.

MewIchigo_Fan_Daniel 
Ghost of Tsushima (2020)

Ghost of Tsushima (2020) videójáték

Egyszerűen nem jutok szóhoz.
Olyan szinten imádtam, mint például a Days Gone-t. Csak hogy egyet említsek.
Az is arról tanúskodik, hogy mennyire király volt a játék, hogy „kiplatináztam” PS-en és kimaxoltam minden egyes részét a játéknak. Pár festést/skint/fejkötőt már nem kerestem meg. Ennyi nincs kész a játékból csak.
Spoiler mentesen nagyon nehéz írni.
A történet nagyon komolyan visszaadja a valóságot. (Nem tudom mennyire volt valóságalapja az egésznek (majd utána olvasok), de nagyon komolyan lett kidolgozva minden. Magyarként kicsit azonosul vele az ember, hisz a tatárok meg a törökök is ugyan ezt csinálták, mint Japánban a mongolok
A karakterek nagyon komolyan fel voltak építve. Minden egyes karaktert az ember úgy védett, segített, mintha tényleg a saját társai lettel volna.
A zene, hangok remekül passzoltak a játékhoz, de magához a korhoz is. A történet lezárásánál a hideg rázott, tiszta libabőr voltam az egész mindenség kombinációjától. :’3
Nagyon bele tudja élni magát az ember. Akaratlanul is. :")
Spoiler mentesen ennyit tudok csak írni, de szerintem ez is bőven elég. Bármilyen részlet, vagy aprócska leírás is lelőné a „poént” és a feelinget. ;)
Csak ajánlani tudom!
Köszönjük Sony! Köszönjük Sucker Punch! :)
10/10

ibeeleafinyou 
Ghost of Tsushima (2020)

Ghost of Tsushima (2020) videójáték

Kedvenc játékom lett♥


Hasonló játékok címkék alapján