Ghost of Tsushima (2020)

videojáték 18 8

Mentsd meg a történelmi Japánt a mongolok rohamától a Sucker Punch Productions (az Infamous sorozat fejlesztőcsapata) új játékában! A lenyűgöző grafikájú, nyílt világú kalandjáték főhőse Jin Sakai, egy harcos, aki elsajátítja a Szellem harcstílust, hogy szembeszálljon a megszállókkal Tsushima… [tovább]

Videók

SzereplőSzinkronhang
Sakai JinDaisuke Tsuji
Lord ShimuraEric Steinberg
YunaSumalee Montano
Khotun KhanPatrick Gallagher
Ishikawa SenseiFrançois Chau
KenjiJames Hiroyuki Liao
Adachi MasakoLauren Tom
NorioEarl T. Kim
RyuzoLeonard Wu
TakaEddie Shin
YurikoKaren Huie
Hirdetés

Most játszik vele 4

Kedvencelte 6

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Evione 
Ghost of Tsushima (2020)

Ghost of Tsushima (2020) videojáték

Simán az év játéka nálam, pedig a megjelenése előtt még teljesen hidegen hagyott, de aztán az utolsó pillanatban mégis előrendeltem, mert hát mégis csak ez az utolsó exkluzív játék PlayStation 4-re. Még a sztoriról sem tudtam nagyon semmit, mert egy trailert sem láttam róla. Szerintem még soha nem vettem így játékot. :D Szóval kb. nulla elvárással kezdtem el, de rögtön elvarázsolt és beszippantott a Ghost of Tushima, melynek története egyébként valós történelmi eseményen alapul. Ugyanis 1274-ben az első mongol invázió Tsushima és Iki szigetén keresztül kísérelte meg lerohanni Japánt, mely még a mongolok túlerejével és fejlettebb harcászati technikájával sem ígérkezett egyszerű feladatnak, többek között várható volt, hogy a hősies szamurájok nem fogják könnyen adni a szigeteket. Persze a készítők nem emelték át egy az egyben a megtörtént eseményeket, egyszerűen csak kiindulópontnak használták, hogy aztán olyan zseniálisan csűrjék-csavarják, hogy abból az év játéka kerekedjen ki. Spoilermentesen ennél bővebben nem nagyon lehet írni a történetről. Annyit fontosnak tartok kiemelni, hogy nagyon sok morális kérdést feszeget a játék és nem egyszer vesznek váratlan irányt az események.
Igaz én nem vagyok szakértő, de szerintem a középkori Japánt nagyon hitelesen sikerült megalkotni, maga Tsushima szigete elképesztő látványt nyújt a rengeteg apró részlettel és felfedezni valóval. A bejárható terület hatalmas és kifejezetten változatos.
A harcrendszer zseniális, bár elsőre kicsit bonyolultnak tűnhet, de egyáltalán nem az, viszont a hibákat nem igazán tolerálja a játék és ez nekem nagyon tetszett.

Szóval hatalmas élmény a Ghost of Tsushima és kötelező vétel, ha érdekel a Japán kultúra és történelem, a történelem úgy önmagában, a szamurájok, ha szereted a morális kérdéseket feszegető játékokat. Meg úgy alapból vegye meg mindenki, akinek van PS4-e. :D

MewIchigo_Fan_Daniel 
Ghost of Tsushima (2020)

Ghost of Tsushima (2020) videojáték

Egyszerűen nem jutok szóhoz.
Olyan szinten imádtam, mint például a Days Gone-t. Csak hogy egyet említsek.
Az is arról tanúskodik, hogy mennyire király volt a játék, hogy „kiplatináztam” PS-en és kimaxoltam minden egyes részét a játéknak. Pár festést/skint/fejkötőt már nem kerestem meg. Ennyi nincs kész a játékból csak.
Spoiler mentesen nagyon nehéz írni.
A történet nagyon komolyan visszaadja a valóságot. (Nem tudom mennyire volt valóságalapja az egésznek (majd utána olvasok), de nagyon komolyan lett kidolgozva minden. Magyarként kicsit azonosul vele az ember, hisz a tatárok meg a törökök is ugyan ezt csinálták, mint Japánban a mongolok
A karakterek nagyon komolyan fel voltak építve. Minden egyes karaktert az ember úgy védett, segített, mintha tényleg a saját társai lettel volna.
A zene, hangok remekül passzoltak a játékhoz, de magához a korhoz is. A történet lezárásánál a hideg rázott, tiszta libabőr voltam az egész mindenség kombinációjától. :’3
Nagyon bele tudja élni magát az ember. Akaratlanul is. :")
Spoiler mentesen ennyit tudok csak írni, de szerintem ez is bőven elég. Bármilyen részlet, vagy aprócska leírás is lelőné a „poént” és a feelinget. ;)
Csak ajánlani tudom!
Köszönjük Sony! Köszönjük Sucker Punch! :)
10/10

ibeeleafinyou
Ghost of Tsushima (2020)

Ghost of Tsushima (2020) videojáték

Kedvenc játékom lett♥


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján