The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

videojáték 18 98

A The Witcher: Wild Hunt történetközpontú, új generációs, nyílt világú szerepjáték. Lenyűgöző fantasy-univerzumban játszódik, amely lépten-nyomon fajsúlyos döntések és komoly következmények elé állítja a játékost. A The Witcherben Ríviai Geralt, a hivatásos szörnyvadász bőrébe bújsz, akinek fel… [tovább]

The Witcher 3: Wild Hunt - Game of the Year Edition

Teljes kiadás (Amerikában: Complete Edition): alapjáték + kiegészítők

2016

Videók

angol
angol

Képek 9

SzereplőSzinkronhang
Ríviai GeraltDoug Cockle
YenneferDenise Gough
CiriJo Wyatt
KökörcsinJohn Schwab
Hirdetés

Most játszik vele 42

Kedvencelte 92

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

mamoulian 
The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) videojáték

Az egyik legjobb játék amivel valaha játszottam és simán merem állítani, hogy a legjobb RPG. Rendesen föladta a leckét a többieknek. Festőien szép, még minimális beállításon is. A történet, a karakterek, a zene, az egésznek a hangulata olyan, hogy eszébe jut az embernek és beleborzong. A játékvezetés is pazar. Szerintem nagyon sokáig ott fog pihenni a gépemen, hogy amikor kedvem tartja, akkor kalandozhassak kicsit kedvenc főhősünkkel. Amiben szerintem kiemelkedő, az az, hogy mennyire élő az egésznek a világa, az ember tényleg átéli a történetet, ami a lényege lenne egy RPG-nek.

2 hozzászólás
zkispet_foxdante 
The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) videojáték

Nem fogom csillagozni a Witcher 3-at, mert nem sikerült még egyszer sem végigjátszanom. Pedig többször is nekifutottam, hogy majd most végigviszem, de minden alkalommal félbehagytam. Ennek egyik oka már a második résznél tapasztalt jóval sötétebb Dark Fantasy irány, ami soha nem volt a zsánerem. A második részt egyszer végigvittem, de többször nem bírtam rávenni magam. A harmadik rész viszont a látottak alapján (trailer, gamplay videók) sokkal változatosabbnak és színesebbnek ígérkezett. De a történetben továbbra is megmaradt a nagyon Dark Fantasy irány. A másik ok pedig a döntések. Én többnyire az a típus vagyok aki jobb szereti, ha a történet előre megvan írva és nem magam írom azt a döntéseim által. Bár sok játékkal játszottam amelyben döntéseket kellet hozni, de azoknál sokkal egyértelműbb a választási lehetőség a jó és rossz között (Mass Effect-et egyszer sem játszottam végig renegát döntésekkel :)) míg a Witcher többnyire nem ennyire fekete-fehér. Többször van, hogy a rossz és kevésbé rossz között kell választani már ha van kevésbé rossz. Jónéhányszor pedig csak több órányi játék idő után derül ki egy döntésünkről, hogy rossz volt-e és akkor már nincs visszaút (visszatöltés). Emiatt pedig többször azon kaptam magam, hogy a netet böngészem mert nem akarok rossz döntést hozni. Pedig valószínűleg emiatt szeretik oly sokan a Witcher szériát, de engem inkább frusztrált mintsem szórakoztat. Emiatt pedig egy idő után inkább más játékokba menekülők.

Hogy magáról a játékról is írjak. :) A világa tényleg hatalmas, változatos és színes, ami mellé remek hang és zenei aláfestés társul. Ez a hatalmas világ pedig tele van tennivalóval, fő és mellékküldetésekkel. Ami több órányi játékidőm alatt, érezhetően repetítívvé kezdett válni számomra. Viszont hatalmas pozitívuma a gémnek már az első rész óta az a változatos ellenfelek. Ebben a világban minden ellenfél típusnak megvan a maga erőssége és gyengesége aminek mindig érdemes utánanézni, ha nem akartunk magunknak nagyobb problémát okozni. :)

Mindentől függetlenül szerintem a Witcher 3 egy nagyszerű játék lett, de ez nem az én világom. Egyszer talán sikerül majd végigjátszanom ha többször nekifutok, de az nem a közeljövőben lesz. :)

Leah 
The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) videojáték

Egyszerűen tökéletes . Nem tudom szavakba önteni mennyire imádom. Mennyire ötletes, mennyire el lehet merülni benne. És mennyire befolyásolhatod a játék menetét, – és végét.
Dlc-kbe még nem kezdtem be mert egyelőre kicsit besokalltam a főjáték miatt is :D

Dendalion, Zoltan <3

[Steam : 246 óra a nyilvántartásban. -Dlc-k nélkül.
39 / 78 (50%) teljesítmény elérve]

LeaIris2001 
The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) videojáték

Soha nem gondoltam volna, hogy ez a játék ennyire hozzámnő. Amikor elkezdtem, egyáltalán nem éltem, de végül egy kihívás miatt folytattam, és nagyon jól tettem. Teljesen beleszerettem, magával ragadott, olyannyira, hogy annak ellenére, hogy a sztori végetért, azért én még teszem tovább a dolgom. :)
Bár azt mocskosmód gyűlölöm, hogy annyira bal f voltam, hogy egyetlen döntésen múlt, hogy a rossz endinget kaptam c:
/Folytköv/

Szyszyyy 
The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) videojáték

Ugyan még nem értem a végére, amikor ezeket a sorokat írom, de már most kijelenthetem, hogy nekem ez lett az egyik kedvenc játékom.
Minden megvan benne, amit imádok.
Harc, fantasy, jól kitalált világ és karakterek.
Szuper grafika. Sok-sok mellékküldetés. *-*
Szerethető karakterek.
Még a könyveket is elkezdtem olvasni a játéknak hála.
Imádom azt is, hogy milyen összetett.
Nem csak őrült módjára kaszabolni kell, hanem egy-egy mágia hatásosabb volt egyik vagy másik szörnynél. Plusz folyton lehet fejleszteni a Geralt képességeit. *-*
Sokáig tudnék még áradozni róla. :)

Rémálom 
The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) videojáték

Elég furán kezdtem a Witcher franchise elfogyasztásának: először megnéztem a tévésorozatot (amit eléggé untam), utána elolvastam az első könyvet (amit szenvedélyesen gyűlöltem), és csak ezek után jutottam el a játékig. Be kell valljam ezek közül ez az egyetlen egy, amit meg is kedveltem, valahogy itt bontakozott úgy ki a történet, hogy élvezzem is.

Pro:
● A dark fantasy hangulatot nagyon adja – ezerszer jobb mint a könyv, aminek a szövegétől kezdve a karakterizálásig mindennel problémám volt –, teljesen el lehet merülni a világban, élőnek hat, nem csak díszletnek, és tényleg remek a történet.
● Bár a fősztori is rendben van, engem a contractok és a mellékküldetések jobban lekötöttek, valahogy jobban élővé tették az egészet. Imádtam az igényesen összerakott melléksztorikat, és talán úgy éreztem, ide több kreativitás is ment, mint a fősztoriba.
● A harcrendszer szórakoztató, bár egész könnyen elsajátítható, de nem unalmas.
● A befolyásolható történetmenetet én imádom, és itt még egész jól is játszottak vele.

Kontra:
● A fősztori elég furán hat ennyi töltelékkel – és azt kell hogy mondjam ez az első játék, ahol szerintem ez túl hosszúra sikeredett. Nem nyúltam hozzá Gwenthez, se a lóversenyekhez, se az ökölharcokhoz, se a bandita campekhez, se a treasure huntokhoz, se a monster nestekhez és még így is valami nagyon hosszú élmény volt. Ez csak történetileg azért fura, mert keressük Cirit, de közben álljunk le tök véletlenszerű dolgokat csinálni. Néha így a történeti feszültség elveszett.
● A bugok. (Inkább ezekről ne is beszéljünk, vannak, még ennyi év után is.)
● Az az átkozott kert-labirintus design.
● Néha azért nincs sok választása az embernek vagy nagyon kiugró, hogy merre erőltet a játék. (Pl. hiába van ott Triss, annyira Yent nyomja a játék, hogy hihetetlen.)
Witcher és a nők: Ezzel lehet nem leszek népszerű, de… Ha akarom se tudom nem nézni ebből a szempontból a médiát, amit fogyasztok, hiszen nő vagyok. A mindennapi szexizmus után, ha leülök könyvet olvasni, filmet nézni, sorozatozni vagy éppen játszani nem azt akarom látni, hogy egy darab csipkébe bújtatott, felfújt mellekkel ellátott, kötözött sonka vagyok. És bár nagyon sokan hagyták abba a Witchert a női közönségből, mert annyira szexista, ezzel úgy nem igazán értek egyet. Tudom, hogy felhozták, hogy Geralt mennyire maszkulin és érzelmetlen, amit én hülyeségnek tartok, hiszen MI irányítjuk Geraltot, és bár morcona, és a vajákok elvileg érzelemmentesek, azért látjuk őt érezni. Így Geralttal mint főhőssel nekem semmi bajom nem volt, kifejezetten élveztem őt, mint a történet középpontját, és inkább Ciri irritált, mert…

Azok a ruhák, te jó ég! Tél van, fagy van de kilóg a melle a ruhából, és akkor ez a főhősünk lánya lenne. Tudom, jönnek a lore-ral, hogy miért olyanok a boszorkányok amilyenek, hogy direkt szépre vannak varázsolva, de ha bujkál az ember, esetleg hordhatna olyan ruhát, amiből nem esnek ki a dinnyéi. A tündéknél, mintha az animátor női testet nem látott volna életében, úgy állnak azok a mellek. Mindenki gyönyörű (a férfiak persze mind rondák Geralton kívül), aki nő, az öreg nők is a fiatal modellekre vannak ráhúzva, fejtől lefelé nincs rajta ránc, a parasztasszonyok körme is tökéletesen manikűrözött. És bár van talán 2 darab nem szexualizált nő, azért ez egy kicsit sok volt. Legalább a női karakterizálás jobb volt, mint a könyvekben, de látszik, hogy ez milyen célcsoportnak készült, hiszen egy egész küldetésünk van, ahol Ciri (a lányunk!) félmeztelen, és semmi értelme nincs történet szempontjából. Valljuk be, ez csak azért született, hogy lehessen maszturbálni.
Utólagos update: Eszembe jutott még, hogy igaz, hogy sorozatgyilkosok és nők elleni erőszak a való világban létezik, de nagyon kellemetlenül szexualizált volt a nők meztelen kifeszítése és kínzása. Kicsit más kameravágással talán jobban működött volna.
● Ajvé, az utolsó két főboss nagyon könnyű. (És Blood and Broken Bones! nehézségen vittem az egészet.)

Játékidő: 79 óra

2 hozzászólás
Altarus 
The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) videojáték

„Va'esse deireádh aep eigean, va'esse eigh faidh'ar…”

Mikor 2007-ben megjelent a Witcher első része, szerintem senki nem gondolta volna, hogy pár évvel később a 3. része az évtized egyik legzseniálisabb alkotásává fogja kinőni magát. A dobozos/gogos kiadásba beleöltem közel 100 órát és az alapján bizton állíthatom, hogy nem sok hozzá hasonló játék van a piacon, ami ennyire tartalmas és ennyire érződik rajta, hogy a készítői szívvel-lélekkel készítették. A sztori méltó lezárása Geralt kálváriájának, a grafika gyönyörű, a zenék és hangok tökéletesek (bár elég halkak), az irányítás egy kicsit fura meg pár bug is előfordul néha, de hát semmi sem lehet 100% tökéletes. Rengeteg mindent lehetne írni a Witcher 3-ról, de egyszerűbb, ha inkább megveszed. Ha még nem tetted meg… Végszónak pedig csak ennyit mondok: Va fail, Gwynbleidd!

Victorious 
The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) videojáték

Simán kimerem jelenteni hogy életem eddigi legjobb játéka(mondom ezt úgy hogy az előző részekkel nem játszottam).Zseniális karakterek,történet,poénok tömkelege,fejlődési rendszer,zene stb. még sorolhatnám holnapig.Szeptemberben fejeztem be elsőnek kiegészítőkkel együtt de annyira jó volt hogy novemberben újra belekezdtem.(ennek azért az is oka volt mert nem éppen a jó befejezést kaptam elsőnek).Na de ennyi elég is lesz,úgyis csak áradoznék róla :D

Na jó egy két negativum:
-mikor Keszeget hívod aztán tőled 5 km-re jelenik meg
-Geralt 3 méter eséstől szörnyethal
-ha nem akarsz küzdeni az ellenséggel csak tovább futni Geralt megáll és szembefordul velük többször is mert miért ne

De a sok zsenialitás mellett ezek eltörpülnek.

Master_Miller 
The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) videojáték

: Sandbox királyt avattunk. A valaha megcsinált legösszetettebb világ, hihetetlenül kidolgozott mellékküldetésekkel, gyönyörű világgal. és végletekig kidolgozott lore-al. Egyedül azt sajnálom, hogy ezek után már nagy magasan lesz a léc.

1 hozzászólás
Thorpapa 
The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) videojáték

az egyik legjobb tps fantasy rpg amivel játszottam. Baromi jó több szálon futó történet, gyönyörű tájak, és ami a legjobb, hogy nagyon hosszú :)


Népszerű idézetek

Victorious 

Geralt: Fog's thick as curdled milk..
Lambert: Never took you for a poet.
Geralt: Oh, but I am one. Wanna hear a limerick?
Lambert: Sure.
Geralt: Lambert, Lambert – what a prick.
Lambert: Not bad.

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) videojáték

Victorious 

Eskel: Fuck yeah! Summon the bitches!

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) videojáték

Leah 

Geralt : Égi cellák… Szép gondolat a rácsok nélküli börtön. Kár, hogy nem tudott repülni.

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) videojáték

Leah 

Geralt: Hm . Láttam már rondábbat is .
Jenefer: (Pff.) Geralt és a romantika .

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) videojáték

Leah 

(…) Novigradban az emberek messze elkerülik az utcán vérző árvákat, hogy foltos ne legyen a cipőjük… Akkó' meg mit törődnének valami törppel.

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) videojáték

Leah 

Cirilla Fiona Elen Riannon, Cintra királynője Brugge hercegnője, Sodden úrnője, Inis An Skellig örököse, Attre és Abb Yarra koronás fője.

(Ciri )

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) videojáték


Hasonló játékok címkék alapján