Spider-Man (2018)

videojáték 16 29
Marvel's Spider-Man

A Ratchet & Clank-sorozatot is megálmodó Insomniac Games legújabb videojátékával egy izgalmas, és minden eddiginél látványosabb Pókember-sztorit kapunk, egy vérbeli akció-kalandot, amelyben Peter Parker oldalán New York városában, egy óriási nyitott világban vadászhatunk a… [tovább]

Videók

angol
angol

Képek 3

SzereplőSzinkronhang
Peter Parker / Spider-ManYuri Lowenthal
Yuri WatanabeTara Platt
Wilson FiskTravis Willingham
Otto OctaviusWilliam Salyers
J. Jonah JamesonDarin De Paul
May ParkerNancy Linari
Martin Li / Mister NegativeStephen Oyoung
Mary Jane WatsonLaura Bailey
ShockerDave B. Mitchell
Norman OsbornMark Rolston
Jefferson DavisRussell Richardson
Miles MoralesNadji Jeter
Rio MoralesJacqueline Pinol
Silver SableNichole Elise
TombstoneCorey Jones
Short Order CookStan Lee
Hirdetés

Most játszik vele 10

Kedvencelte 21

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Evione 
Spider-Man (2018)

Spider-Man (2018) videojáték

Majdnem két év után csak végigjátszottam a Spider-Mant, és nagyon sajnálatos, hogy nem előbb került erre sor. Ez a játék fenomenális! A történet fantasztikus és igazán drámai, a karakterek jellegzetességeit is nagyon jól sikerült eltalálni, a harcrendszer olyan gördülékeny, hogy azt tanítani kellene, a hálóhintázás szintén remek (olyannyira, hogy pl. egy sima futás Spidey-val szinte természetellenesnek érződik), a bejárható terület hatalmas, New York olyan aprósággal és részletességgel lett megálmodva, ami egész egyszerűen lenyűgöző. Szóval ez egy nagyon-nagyon jó játék, ami minden PS4 tulajnak kötelező.

Régi értékelés:
Sajnos ez a játék áldozatul esett nálam a Read Dead Redemption 2-nek. Ugyanis, amikor megvettem az RDR2-t, még közel sem játszottam végig a Spider-Man-t, viszont a Read Dead olyan szinten elrabolt, hogy hónapokig Spidey felé sem néztem. Ez már csak azért is sajnálatos, mert nagyon élveztem a Spider-Mant, és szerintem egy bitang jó játék lett. Különben pár hónap után megpróbáltam újra nekifeszülni, de mivel eléggé a végén jártam már így ez nem ment olyan könnyen. Főleg, mert addigra azért már expert szinten kellett Spidey képességeit használni, azonban a kombók kiröppentek a fejemből. Amúgy ez a félbehagyás nem végleges, majd egyszer valamikor tuti, hogy nekiállok újra, és végigjátszom teljesen az elejétől úgy, ahogyan első körben is megérdemelte volna. Addig azonban megelőlegezem a 10 csillagot, meg egyébként ez ki is jár neki az eddigi játékélmény alapján.

1 hozzászólás
LoneWolf 
Spider-Man (2018)

Spider-Man (2018) videojáték

Végül sikerült a 100%-os végigjátszás, szóval ideje értékelni.
Volt már dolgom az első generációs Playstation mindkét Pókemberével, az Ultimate Spider-Man-nel és a 2012-es Andrew Garfield mozifilm folytatásául szolgáló Amazing Spider-Man PC-s verziójával is. Veterán rajongóként mindegyik megfogott valamivel, mégis mindből hiányzott valami kis apróság, ami rontotta az élményt.
Az Activison / Beenox alkotások ideje azonban lejárt és az Insomniac mindent megtett azért, hogy a lehető legjobb Pókember adaptációt tegye a játékosok elé, melyben összegyúrta az eddigi darabok legjavát, plusz merített a műfaj legjobbjának tartott Arkham szériából is. A gameplay-re tehát nem lehet panasz, a hálóhintázás még sosem volt ilyen könnyed és szórakoztató, küldetéseink kellőképp változatosak, (Becsúszott persze itt is pár monoton ismétlődő elem.) New York pedig végre teljes pompájában ragyog, hatalmas és élettel teli.
Essen egy kis szó a sztoriról is. Köztudott, hogy gyerekkorom óta gyűjtöm a képregényeket, imádom a Raimi féle triló… első két részt és Tom Holland verzóját is, szóval leesett az állam az itt bemutatott karakterek felépítésétől, a fordulatoktól és persze a minőségi szinkronhangoktól is, melyek természetesen a gyönyörű grafikával megtámogatott animációkkal keltek életre. Bevallom, ez a Pókember köröket vert Tobey és Tom változatára is és sajnálom, hogy a filmek még most sem hozzák ezt a szintet.
A rengetek plusz mellett essen szó a negatívumokról is. Ebből nem sok akad. Elszórtan találkoztam apróbb glitch-csekkel, bugokkal, de semmi komoly, viszont a Mary Jane / Miles Morales lopakodós részeit teljesen feleslegesnek találtam. Csak az időt húzták velük és egy-egy cinematic-ban simán összefoglalhatták volna ezek történéseit… Talán helyenként picit sok lett a QTE is és a sztoriban található főgonoszok adagolása sem lett épp egyenletes. A problémáim többsége persze mind-mind szőrszálhasogatás, de még így sem mondanám tökéletesnek. Mindenesetre erősen közel állunk hozzá és az eddigi legjobb Pókember játékként minden fannak ajánlott!
ui.: Mind a 3 DLC kijátszása után már csak azért sem adom meg neki a tökéletes pontszámot. Ezzel a Hammerhead és Screwball párossal teljesen tönkrevágták az élményt, gratulálok!

and_rea 
Spider-Man (2018)

Spider-Man (2018) videojáték

Sokáig tartott a Platina trófea, de megérte. :)

Nem tartom magam szuperhõs-fannak, de ezt a játékot nagyon eltalálták a készítõk!
Pókember jelleme olyan volt, amilyennek a filmekben kellett volna lennie, és az összes karakter jelleme tökéletes volt. //Ilyen filmet kellene csinálni, ilyen szereplõkkel!

A játék irányítását rettentõen eltalálták! Annyira jó feeling lengedezni, mászni; sõt! harcolni, hogy a végtelennek tūnõ crime-k kimaxolása csak a legvégén tūnt már soknak.
A boss harcok egyáltalán nem nehezek, nem akarták ezzel frusztrálni a játékosokat, viszont nagyon látványosak, jól koreografáltak, igazán jó érzés végig vinni a main storyt, és ha valakinek az kevés, ott van a rengeteg side quest, rengeteg gyüjtögetnivaló, hogy megismerjük a sok tartalmat, amit beletettek. A backpack-ekben sok régi relikvia, visszatekintés van; a sok ruha is rejteget sok-sok régi történetet. A Black Cat vadászat cuki, de csak a kiegészítõben lehet vele találkozni is.

Mindenféleképpen ajánlott!

zkispet_foxdante 
Spider-Man (2018)

Spider-Man (2018) videojáték

Nem vagyok egy képregény rajongó és úgy általánosságba véve a szuperhősökért sem rajongok. De azért van egy szuperhős akiért gyerekkoromban még én is rajongtam. És eme rajongás a mai napig tart és ő nem más mint Spider-Man. Ezért is hiányoltam a jó Spider-Man játékokat, próbálkozások ugyan voltak, de végül nálam mind elbuktak. Ezidáig. Az Insomniac-nak végül sikerült egy olyan Pókember gamet az asztalra tennie amelyre már régóta vártunk, én mindenképp. A látvány káprázatos olyan akár a trailereken. :) A játékmenet szintén jól sikerült. Még soha nem volt ilyen élvezetes hálón belengni New York városát. A harcrendszer is jól sikerült, nincs túlságosan leegyszerűsítve és kellően tartalmaz kihívást. Ez alól csak a boss harcok kivételek, azok némileg egyszerűre sikerültek, de megtudom bocsátani, mert maguk a harcok igen látványosak lettek. :) Hatalmas plusz az íróknak, mert hát a Spider-Man a megszokott alapokra épül, de emellett egyáltalán nem érződik klisésnek. Emiatt is zseniális, fordulatos és drámai a fő történeti szál. A fő karaktereket is nagyon jól kidolgozták. És Peter humora nem egyszer késztetett hangos nevetésre. :D Amitől elsősorban tartottam ennél a játéknál, az a mellékküldetések és gyűjtögetni valók. De a készítők ezeket is ügyesen oldották meg. Szépen adagolva tették elérhetővé őket és emellett mindegyik kapcsolódik valamelyest a játék történetéhet. Ezek által jobban megismerhetjük magát a világot az előzményeket és számos utalást is kapunk a fejlesztők jövőbeli terveihez is. Összességében ez a legjobb Spider-Man játék amivel valaha játszottam. Rajongóknak kötelező vétel, és mindenki másnak is. :)

Irasalgor 
Spider-Man (2018)

Spider-Man (2018) videojáték

A játék tehát audiovizuális szempontból és irányíthatóságát tekintve végletekig polírozott, lehetőségekben bővelkedő, de én mégis kicsit többet kívántam volna nyílt világú akciójátékként, mintsem amit adni tud. Az alapokat tehát a játékmenet és a narratíva jól lefektette, de számomra még az igazi ugrás hiányzik, ami a szuperhősös nyílt világú játékok következő lépcsőfoka lehetne. A játék ugyanis hiába jó, ha szinte majdnem mindig eszembe jutott róla vagy az Arkham Knight, vagy pedig valamelyik Assassin’s Creed, de még néha a Web of Shadows is. Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, mert tényleg egy jó Pókember játék, viszont nem korszakalkotó, mint az Arkham-trilógia volt. Jelenleg a DLCk vannak porondon, azokról is majd egy rövid értékelést írok, ha végeztem velük.

Értékelés: 81%

Narratíva: 80
Grafika: 80
Zene: 85
Játékélmény: 80

Rémálom 
Spider-Man (2018)

Spider-Man (2018) videojáték

Nem gondoltam volna, hogy ennyire be fog ez jönni! Minden vágyam volt egy jó szuperhősös játék, és erről csak jókat hallottam, hát nem csalódtam.

Pro:
– Az egész játékmenet, nekem minden bejött a mellékküldetésektől kezdve a mini-játékokig, volt elég sok és változatos, hogy ne unjam meg és ne is érezzem túlságosan túltömöttnek a játékot.
– A harcrendszer – noha béna vagyok a kombókhoz, a végére elég jól eljátszottam velük. Amúgy valaki olyan hülye hozzá, mint én, annak is tök jól mutat a képernyőn, ahogy Spidey harcol, és élvezetes.
– A történet: Akármennyire imádtam Pókembert kiskorom óta, egyszerűen egy filmes adaptáció sem jött be ennyire, mint ez a játék. Nekem kifejezetten tetszett – ami tudom másoknak negatív pont –, hogy több gonosz is emberi benne.
– A humor: Kifejezetten imádtam Spidey humorát, legyen az boss fightok közben vagy csak úgy az átlag kis ellenfeleket ütlegelve. Külön pluszpont, amikor a meta humorral saját magukkal is élcelődtek a készítők.
– A boss fightok.

Kontra:
– Azok a fránya nézőpont váltások és stealth küldetések. MIÉRT. Kezemen nem tudom megszámolni, hányszor rohantam bele őrökbe Miles-szal és MJ-vel, mert annyira nem érdekelt az egész.
– Néhány karakter egészen egyértelműen csak DLC felvezetésként volt benne, amitől elszomorodtam. Legalább azt hittem, látjuk Black Catet nem egy random jelenetig, ha már külön mini-játék épül köré. Blah. Silver Sable-ből is láttam volna többet.

Megjegyzés: Végigjátszás DLC-k nélkül, még nem győztek meg, hogy megvegyem őket.


Népszerű idézetek

Evione 

Rendőr: Is it true you're from another world?
Spider-Man: Yeah! It's called Queens.

Spider-Man (2018) videojáték


Hasonló játékok címkék alapján