Spider-Man (2018) videojáték 16 6

A Ratchet & Clank-sorozatot is megálmodó Insomniac Games legújabb videojátékával egy izgalmas, és minden eddiginél látványosabb Pókember-sztorit kapunk, egy vérbeli akció-kalandot, amelyben Peter Parker oldalán New York városában, egy óriási nyitott világban vadászhatunk a… [tovább]

Videók

angol
angol

Képek 3

Hirdetés
Spider-Man (2018)

Más készítők
Insomniac Games

Platformok
Sony PlayStation 4

Most játszik vele 2

Kedvencelte 4

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

LoneWolf 
Spider-Man (2018)

Spider-Man (2018) videojáték

Végül sikerült a 100%-os végigjátszás, szóval ideje értékelni.
Volt már dolgom az első generációs Playstation mindkét Pókemberével, az Ultimate Spider-Man-nel és a 2012-es Andrew Garfield mozifilm folytatásául szolgáló Amazing Spider-Man PC-s verziójával is. Veterán rajongóként mindegyik megfogott valamivel, mégis mindből hiányzott valami kis apróság, ami rontotta az élményt.
Az Activison / Beenox alkotások ideje azonban lejárt és az Insomniac mindent megtett azért, hogy a lehető legjobb Pókember adaptációt tegye a játékosok elé, melyben összegyúrta az eddigi darabok legjavát, plusz merített a műfaj legjobbjának tartott Arkham szériából is. A gameplay-re tehát nem lehet panasz, a hálóhintázás még sosem volt ilyen könnyed és szórakoztató, küldetéseink kellőképp változatosak, (Becsúcsott persze itt is pár monoton ismétlődő elem.) New York pedig végre teljes pompájában ragyog, hatalmas és élettel teli. Ezek mellett a harcrendszer, a kütyük és a lopakodós részek vegyítik a korábbi játékok és az Arkham széria elemeit, melyek tökéletes elegyet alkotnak.
Essen egy kis szó a sztoriról is. Köztudott, hogy gyerekkorom óta gyűjtöm a képregényeket, imádom a Raimi féle triló… első két részt és Tom Holland verzóját is, szóval leesett az állam az itt bemutatott karakterek felépítésétől, a fordulatoktól és persze a minőségi szinkronhangoktól is, melyek természetesen a gyönyörű grafikával megtámogatott animációkkal keltek életre. Bevallom, ez a Pókember köröket vert Tobey és Tom változatára is és sajnálom, hogy a filmek még most sem hozzák ezt a szintet.
A rengetek plusz mellett essen szó a negatívumokról is. Ebből nem sok akad. Elszórtan találkoztam apróbb glitch-csekkel, bugokkal, de semmi komoly, viszont a Mary Jane / Miles Morales lopakodós részeit teljesen feleslegesnek találtam. Csak az időt húzták velük és egy-egy cinematic-ban simán összefoglalhatták volna ezek történéseit… Talán helyenként picit sok lett a QTE is és a sztoriban található főgonoszok adagolása sem lett épp egyenletes. A problémáim többsége persze mind-mind szőrszálhasogatás, de még így sem mondanám tökéletesnek. Mindenesetre erősen közel állunk hozzá és az eddigi legjobb Pókember játékként minden fannak ajánlott!

zkispet_foxdante 
Spider-Man (2018)

Spider-Man (2018) videojáték

Nem vagyok egy képregény rajongó és úgy általánosságba véve a szuperhősökért sem rajongok. De azért van egy szuperhős akiért gyerekkoromban még én is rajongtam. És eme rajongás a mai napig tart és ő nem más mint Spider-Man. Ezért is hiányoltam a jó Spider-Man játékokat, próbálkozások ugyan voltak, de végül nálam mind elbuktak. Ezidáig. Az Insomniac-nak végül sikerült egy olyan Pókember gamet az asztalra tennie amelyre már régóta vártunk, én mindenképp. A látvány káprázatos olyan akár a trailereken. :) A játékmenet szintén jól sikerült. Még soha nem volt ilyen élvezetes hálón belengni New York városát. A harcrendszer is jól sikerült, nincs túlságosan leegyszerűsítve és kellően tartalmaz kihívást. Ez alól csak a boss harcok kivételek, azok némileg egyszerűre sikerültek, de megtudom bocsátani, mert maguk a harcok igen látványosak lettek. :) Hatalmas plusz az íróknak, mert hát a Spider-Man a megszokott alapokra épül, de emellett egyáltalán nem érződik klisésnek. Emiatt is zseniális, fordulatos és drámai a fő történeti szál. A fő karaktereket is nagyon jól kidolgozták. És Peter humora nem egyszer késztetett hangos nevetésre. :D Amitől elsősorban tartottam ennél a játéknál, az a mellékküldetések és gyűjtögetni valók. De a készítők ezeket is ügyesen oldották meg. Szépen adagolva tették elérhetővé őket és emellett mindegyik kapcsolódik valamelyest a játék történetéhet. Ezek által jobban megismerhetjük magát a világot az előzményeket és számos utalást is kapunk a fejlesztők jövőbeli terveihez is. Összességében ez a legjobb Spider-Man játék amivel valaha játszottam. Rajongóknak kötelező vétel, és mindenki másnak is. :)

and_rea 
Spider-Man (2018)

Spider-Man (2018) videojáték

Sokáig tartott a Platina trófea, de megérte. :)

Nem tartom magam szuperhõs-fannak, de ezt a játékot nagyon eltalálták a készítõk!
Pókember jelleme olyan volt, amilyennek a filmekben kellett volna lennie, és az összes karakter jelleme tökéletes volt. //Ilyen filmet kellene csinálni, ilyen szereplõkkel!

A játék irányítását rettentõen eltalálták! Annyira jó feeling lengedezni, mászni; sõt! harcolni, hogy a végtelennek tūnõ crime-k kimaxolása csak a legvégén tūnt már soknak.
A boss harcok egyáltalán nem nehezek, nem akarták ezzel frusztrálni a játékosokat, viszont nagyon látványosak, jól koreografáltak, igazán jó érzés végig vinni a main storyt, és ha valakinek az kevés, ott van a rengeteg side quest, rengeteg gyüjtögetnivaló, hogy megismerjük a sok tartalmat, amit beletettek. A backback-ekben sok régi relikvia, visszatekintés van; a sok ruha is rejteget sok-sok régi történetet. A Black Cat vadászat cuki, de csak a kiegészítõben lehet vele találkozni is.

Mindenféleképpen ajánlott!


Népszerű idézetek

Evione 

Rendőr: Is it true you're from another world?
Spider-Man: Yeah! It's called Queens.

Spider-Man (2018) videojáték


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján