Final Fantasy XV (2016)

videojáték 16 11

A barátai társaságában az esküvőjére tartó Noctis herceget a híradások figyelmeztetik, hogy az otthonát lerohanták, és elfoglalták egy békeszerződés álcája alatt, a szerelmét, Lunát és édesapját, Regis királyt pedig meggyilkolták.

Hogy felfedhessék az igazságot, és megmentsék az… [tovább]

Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Evione 
Final Fantasy XV (2016)

Final Fantasy XV (2016) videojáték

Ez egy igazán különleges utazás volt, ami teljesen magával ragadott. Ezt mi sem bizonyítja jobban annál, minthogy 57 órám van a játékban. A furcsa az, hogy a Final Fantasy XV korántsem hibátlan alkotás, nem egyszer fordult elő, hogy felbosszantott, ennek ellenére nem tudom nem szeretni.

Mindenképpen a játék erősségei közé tartozik maga az univerzum, amelyben játszódik. Valóságos fúzió az egész, de mindegyik eleme olyan tökéletesen van adagolva, hogy egyáltalán nem érződik katyvasznak. Pedig itt aztán van minden: sci-fi és fantasy elemek, egy nagy adag retrofuture, western, meg még ki tudja mi, amit nem vettem észre. A lényeg, hogy elég egyedi világot sikerült megalkotni.
A történet is érdekes volt, igaz elájulva nem vagyok tőle, viszont voltak igazán érzelmes és epic pillanatai is. A karaktereket imádtam, főleg a főszereplőkként szolgáló baráti társaság vált kedvencemmé, és javarészt azokat is megkedveltem, akikkel utunk során összeakadtunk.
Sajnos a pozitívumok mellé néhány negatívumot is fel tudok sorolni. Először is a harcrendszerrel akadtak kisebb-nagyobb problémáim. Szerintem nem igazán volt gördülékeny, pontosabban sokszor éreztem azt, hogy a kritikus pillanatokban a karakterem nem azt csinálja, amit én szerettem volna, illetve nem elég gyorsan. Valószínűleg ebben az én bénaságom is benne van valamennyire, de amikor azt nyomom, amit kell és pont abban az időben, amikor kell, akkor tényleg nem fogom fel, hogy miért nem azt csinálja, amit kell.
Másik negatívum a boss fightok kiegyensúlyozatlansága. Kettő boss fight-tal szenvedtem meg valamennyire, a többi viszont nevetségesen könnyű volt. A legnagyobb csalódást az spoiler
Egy apróság volt még, ami így a végén felbosszantott: az egyik boss legyőzéséért járó trófeát nem kaptam meg, holott a feltételek teljesültek hozzá.

Szóval összességében a Final Fantasy XV – egy-két hibája ellenére is – pozitív élmény volt számomra, és bárkinek jó szívvel tudom ajánlani. Az biztos, hogy én nem most kalandoztam utoljára a Final Fantasy XV világában, hiszen még csak az alapjátékot játszottam ki, a DLC-k egyelőre váratnak magukra.

5 hozzászólás
LoneWolf 
Final Fantasy XV (2016)

Final Fantasy XV (2016) videojáték

Hiába a megannyi legendás előd, a Final Fantasy nálam először a PSP-re kiadott FFVII spin-offal (Crisis Core), illetve a Dissidia első részével bizonyította: érdemes figyelni rá. Előbbi például olyannyira a szívemhez nőtt, hogy a mai napig az egyik legnagyobb játékélményemként tartom számon… köhmm, konkrétan elbőgtem magam rajta és emlékeim szerint, olyan 50 órát öltem bele, ami egy marokkonzolos darabnál csodaszámba ment. (PC-n már remekül futtatható emulátorokkal, szóval erősen ajánlom azt is.)
A XV. epizód pont a Dissidia pörgősebb harcrendszerét viszi tovább, (Plusz az eddigiekhez képest varázslatainkat ezúttal különböző elemek kombinálásával tudjuk összerakni.) dobva ezzel a franchise-t uraló körökre osztottságot, de ez nem megy az összkép rovására. Egy RPG esetében persze nem is erre vagyunk kíváncsiak, de minden egyéb területen is a csúcskategóriát képviseli, hiszen a nyílt világ szinte köröket ver a GTA V, a Skyrim, vagy a Dying Light-ban látott hatalmas területekre, melyek teljes egészükben bejárhatók lábon, autóban ülve, vagy akár egy csipogó, Chocobo hátán lovagolva. Magunk döntünk a haladásunk irányáról, hiszen a történet menetét bármeddig húzhatjuk fölfedezéssel és mellékküldetések teljesítésével. Ezekbe sem lehet belefásulni, hiszen tölthetjük még időnket horgászattal, fotózással, táborozhatunk, gyűjtögethetünk és főzhetünk, amiért nem mellesleg igencsak hasznos, ideiglenes buffokat kap a csapatunk. Baráti társaságunk, Gladius, Prompto és Ignis pedig mindenhová velünk tart és egy Mass Effect szintű, családias légkört biztosít számunkra a kalandozásaink során. Megnevettetnek, bátorságot öntenek belénk és még sorolhatnám, miközben párbeszédeitek végkimenetelét időnként magad formálhatod különböző választási lehetőségekkel.
Eddig túl szépnek hangzik? Igazából az is. A talentfánk is könnyedén átlátható, mégsem érezzünk semmisnek, plusz karaktereink, autónk és még maguk a Chocobók is kaptak kisebb nagyobb, külsődleges személyre szabhatóságot.
Nehéz rosszat írni róla, pedig még a felénél sem járok. Talán helyenként kissé könnyűnek hat és a sztori sem egy mestercsomó eddig, amit úgy kell kibogozni, mégis az elmúlt 10 év egyik legnagyobb meglepetése eddig, hiszen látszik rajta, hogy a készítők szíve-lelke benne van.
Ezért is írtam róla most, hogy elkerüljem az esetleges spoilerezést, így senkinek se lőjjek le fontos részleteket, akik esetleg nekivágnak eme eszméletlen kalandnak.

Galathynius 
Final Fantasy XV (2016)

Final Fantasy XV (2016) videojáték

Walk tall, my friends!
Életemben nem éreztem ilyet egy játék játszása közben, hihetetlen mennyire ki tudom élvezni, nem pedig csak harc harc harc.
Nem untam el benne semmit, habár igaz gyorsan kivittem a storyt mert annyira de annyira érdekelt a story, igaz kevés sidequestet csináltam meg benne. A horgászást nagyon élveztem.
De visszatérve a storyra. Pazar.
Emlékszem kicsi voltam és nagyon tetszett a Versus trailerje, azt, sem tudtam mi az, s kerestem de nem találtam, kb akkor voltam a Final fantasy lázban, hogy tetszettek a moviek minden ff-ből, a karakterek, de viszont eggyel sem játszodtam, aztán az években próbáltam ki a Xiii, xiii-2, X-2, nos tetszettek ezek is nagyon.
Látványból nagyon tetszett a X-es Final. De ó, hogy én mennyire vártam a XV-öt az leírhatatlan.
Mikor megjelent is akkor nos…a gépem sem valami bika, így nem tudtam játszani vele. De most, nos szuper érzés volt kipróbálni.
A story végét megkönnyeztem és ó, még több ilyen szuper gameval akarok játszani.
Nos szerencsémre nagyon jó érzékem van ahhoz, hogy mik a jó játékok.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján