Fergeteges elegyek (2015)

társasjáték 8 8
Potion Explosion
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–4

A varázslók élete sohasem könnyű, pláne azoké nem, akik a bájitalfőzés rögös útjára léptek. A Potion Explosionban sikeres vizsgát kell tenni bájitaltanból és ki kell harcolni az év diákja címet.
(szellemlovas.hu)

Videók

magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 3

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Fergeteges elegyek (2015)

Fergeteges elegyek (2015) társasjáték

Imádom az ilyen főzőcskés, varázsvilágos játékokat. Ez sem okozott csalódást.
Az asztalkép csodás. Annyira menők ezek a kis golyók azzal az adagolóval.
Kis főzeteket próbálunk kikutyulni összetevőkből, ezeket szimbolizálják a golyók. Ha kész egy főzet, az a végén pontot hoz majd. De mindegyik típusnak (nem emlékszem mennyi, de sok féle volt) van egy egyedi képessége, amit egyszer el lehet használni. Kis szett gyűjtögetés is van közben.
Két fővel próbáltam eddig, de tuti hogy több fővel kevésbé tervezhető, mert mire újra te jössz, a golyók már teljesen másképp állnak.
Szuper családi játék. A játékidő sem hosszú. Hamarosan jön magyarul is, bár nyelvfüggetlen. Próbáljátok ki. :)

Morpheus 
Fergeteges elegyek (2015)

Fergeteges elegyek (2015) társasjáték

A boardgamegeeken tanultam meg, megnézve a próbajátékot. A rendes játékban aztán magamtól rájöttem még pár dologra, és a játékostársak is segítettek. Nem túl nehéz, szórakoztató játék.

Molymacska 
Fergeteges elegyek (2015)

Fergeteges elegyek (2015) társasjáték

Kevés olyan játék van, ami egyszerre nagyon okos, de nagyon jó benne a szerencse is, és emiatt olyan jó játszani szerintem. Ez a játék pedig tipikusan ilyen, mert egyik és másik eleme nélkül még mindig unalmas lenne, de így együtt…! Csodás.
A játék lényege, hogy jönnek egy kis tálkában golyók, és a különböző sávokba válnak szét. Innen kell egy golyót elvenni, és beépíteni a főzetünkbe. Ám de egy golyó nem golyó, mert ha a golyó elvétele után két azonos színű golyó összeütközik, akkor azt is megkapja az ember, így a cél minnél nagyobb kombók gyártása, hogy sok-sok golyóhoz tudjon jutni. És ha nem lenne elég, az elkészült főzeteket meg is lehet inni, amivel szintén golyókat csenhetünk el, akár az ellenféltől is.
Érdekes játék szerintem, mert nem hittem, hogy tetszeni fog. Hiszen „csak” golyókat kell elvenni, és főzetet „építeni”, mégis szerintem nagyon érdekes benne a golyóelvétel. Egyrészről átlátni a sávokat, hogyan lehet evvel dolgozni, mit érdemes, hogyan érdemes elvenni, ilyesmi. Már szerintem ez önmagában sem könnyű, hiszen legtöbbször incs olyan helyzet, hogy mindent mindennel kombózz, azt neked kell megoldanod (például segítségkéréssel), de közben figyeld a pályát, hogy olyan tuti helyzetet mégse hagyj az ellenfélnek, mert az neked szívás.
Másrészről ott van a szerencse. Nem látunk minden golyót, sokszor jön el az, hogy lesz, ami lesz, majd kialakul, mi jön le. Sokszor nem jön be, máskor viszont bejön és akkor annyira jó örülni mondjuk egy három színes kombónak, 12 golyóval. Felszabadító!
Ami viszont a negatívuma is (vagy inkább az okos játék eleme), hogy csak két főzet van előttem, három golyót tudok raktározni, a többit nem. Így lehet, kijön 12 golyó, de ha abból ötöt el kell dobnom, akkor mégsem volt annyira hasznos kombó. Vagy ha kijön kék-fekete kombó, de neked pont sárga-piros kell, az sem szívderítő. Nagyon okos benne, hopgy sokszor bő kézzel ad a játék, de nem feltétlen azt, ami neked is jó lenne.
Az is zseniális benne, hogy ez a golyós választós kombós rész a játék egyik fele, és a főzetek felhasználása a másik. Ez szerintem érdekes, mert van olyan helyzet, hogy semmi se jó, és akkor egyszerűen a beszorulás elkerülése miatt jó megoldás a főzeteket is használni. Imádtam, mikor egy körben három főzetet használva mindkét még készülő főzetemet felépítettem, és egyszerűen éreztem a haladás érzését.
Nagyon tetszett a játék, sok szempontból új volt, főleg ez a golyós mechanika. Nagyon izgalmas is, és kellemes játék. Fillernek szerintem hosszú, de kikapcsolódó esti játlnak szerintem pont jó. Főleg úgy, hogy megmutattam páromnak, és rögtön a kedvence lett :D

2 hozzászólás
Morn 
Fergeteges elegyek (2015)

Fergeteges elegyek (2015) társasjáték

Egyszerű kis játék, egyáltalán nincs túlbonyolítva. Nem szívat, nem kell sokat gondolkodni, de azért mégis el lehet vele lenni. Jó kis töltelék vagy levezető/bevezető játék.


Hasonló játékok címkék alapján