Szunnyadó istenek (2023)

társasjáték 13 2
Sleeping Gods
Játékidő: 120 perc · Játékosok száma: 1–4

„Olyan ismeretlenek itt a csillagok, ugye?” – kérdezte, majd az ég hirtelen elsötétedett, és a csillagok mintázata idegenné és különlegessé vált. „Ez a Vándorló Tenger. Az istenek hoztak titeket ide, és fel kell őket ébresztenetek, ha haza szeretnétek jutni.”

A Sleeping Gods játék során… [tovább]

Sleeping Gods: Kickstarter Edition2021

Videók

angol
magyar
magyar
magyar

Képek 5

Szunnyadó istenek (2023)

Tervező
Ryan Laukat

Kiadó
Red Raven Games

Illusztrátor
Ryan Laukat

Magyar kiadó
Reflexshop

Kedvencelte 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

Criala 
Szunnyadó istenek (2023)

Szunnyadó istenek (2023) társasjáték

Kezdjük azzal, hogy ez a játék engem egyáltalán nem érdekelt, abszolút nem akartam megvenni, de még kipróbálni sem! :D Nem tetszett a grafikája, nem tetszett a leírása, a története, az meg pláne nem tetszett, hogy hajózni kell!! (Félek a mély víztől, plusz a „vizes játékok” amúgy sem érdekelnek valamiért. :D) Úgyhogy akárhányszor belefutottam valamelyik felületen, én már görgettem is tovább. :D
Aztán jött egy rakat üzenet Csengétől (@ncsn87)
– megnézte a Mit játsszunk? vlog dobozbontóját és mennyire jól néz ki, meg van benne kalandkönyv, lapozgatós
– kalandozós, felfedezős, jegyzetelős, tiszta Homályrév feeling (itt már kezdtem elveszni, mert imádom a Homályrévet! :DD)
– fantasy, kampány, koop (ezeket mind imádom… xD)
– a Homályrév ajánlása hasonlóságban az első helyen van a Gremlinen (a biztonság kedvéért még fotót is mellékelt :D)
– egyből két kieggel hozták ki
– a BGG-n is jó pontokat kapott (szintán befotózva xD)
Még egy kicsit ellenálltam, de végül meggyőzött – bár szerintem valójában nem ez volt a szándéka, csak úgy mellékesen istenítette a játékot. xDD

És akkor maga a társas. A fenti felsorolás mind igaz. Ami nincs benne, mert még nem tudhattuk, csak sejtettük, az az, hogy nehéz. Amit viszont nem sejtettünk, hogy milyen borzasztóan, iszonyatosan, rettentően, istentelenül nehéz!!!! Igazi túlélő mód – pláne, ha az elején nem a könnyítéssel indulsz, ahogy mi és éppen hogy csak nem halálozol el. :D Na az volt az a pont, amikor megengedtük magunknak azt a kis pluszt, ami a sok keserves kínlódásból visszahozott minket a sima kínlódásba. :D Szóval, aki egy könnyed hajózást tervezett be, az ne induljon neki! :D
Tetszik a játék mechanikája, hogy egy körben azért több dolgot is csinálhatsz – az Eseményt azért szívesen kihagynám, mert az nem kedves :D –, a karakterek egyéni képességei és az összedolgozási lehetőség, főleg a küzdelmeknél – nagyon ötletes és egyedi a harcrendszer is.
A térkép hatalmas, rengeteg a lehetőség, hogy merre is kalandozzon az ember, ami miatt időnként hátrányba is kerültünk és fel-alá csikicsukiztunk: egyre több küldetéshez jutottunk, viszont megakadtunk a megoldásokkal, mert nem tudtuk betájolni az irányokat – hiába indultunk el arra, amerre a feladat sugallta, nem jutottunk semmire és végül teljesen véletlenül oldottuk meg.

7 hozzászólás
Darth_Revan 
Szunnyadó istenek (2023)

Szunnyadó istenek (2023) társasjáték

Ezt a játékot nekem találták ki. Egy hajó és a legénysége eltéved egy idegen világban és haza akarnak jutni. Tengernyi kaland, felfedezni való vár a játékosra. Az alap játékmenete egyszerűbb, mint gondoltam, viszont a sok apró részlet miatt egy kicsit el lehet veszni a szabályokban. A kivitelezés csodás, a grafika csodaszép. Jó kis agyalásra ad lehetőséget.
Még az elején vagyok, de már most felejthetetlen élmény.


Hasonló játékok címkék alapján