Homályrév: Oroszlánfalka (2022)

társasjáték 14 8
Gloomhaven: Jaws of the Lion, Gloomhaven: Die Pranken des Löwen, Gloomhaven: W szczękach lwa
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 1–4

Ez az önállóan játszható, kompakt folytatás 4 új karakterrel érkezik az év végén (amelyekkel természetesen az alapjátékot is játszhatjátok), valamint 16-féle új szörnnyel és egy 25 fejezetes kampánnyal, amelynek történései időrendben megelőzik mindazt, ami a Homályrév alapjátékban… [tovább]

Videók

angol
angol
magyar
magyar · magyar, angol

Képek 4

Kedvencelte 8

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Criala 
Homályrév: Oroszlánfalka (2022)

Homályrév: Oroszlánfalka (2022) társasjáték

Kicsit aggódva, de nagy kiváncsiságtól hajtva vetettem bele magam a Homályrév kistestvérének a dobozába. A félelmet a szabálykönyv keltette – a nagy játéknál annyira hosszúra és bonyolultra sikeredett, hogy emiatt, türelem hiányában és rengeteg kérdőjellel kisérve, inkább pihi sarokba került. (Kevés időnk is jutott rá, és igen csak rontotta a játékélményt a folyamatos szabály lapozgatás.)
De most újra támadt a lelkesedés és a harci kedv, mert úgy tűnik, hogy a szabálykönyv hozza a beigért elvárásokat, ugyanis az első öt kalandot lépésről lépésre magyarázza, szépen levezet mindent és nem zúdít egyből több ezer információt a nyakunkba. :D Szóval végre irányba kerültem. :)) Ráadásul időben megelőzi a Homályrév történetét, szóval most még így is előre fogok haladni. ;D
Az alkatrészek, a kártyák és a minik ugyanolyan szépek és igényesek, mint a nagyobban. Az újdonságot a négy új karakter és a pálya adja, ami ezúttal nem puzzle alapon összeilleszthető darabokból áll, hanem magában a Kalandfüzetben helyezkedik el.
Hiába lett kisebb a játék, az élményből semmit nem veszített! Ráadásul akik szívesen belekóstolnának, de ódzkodnak a nagytól, azok most bátran belevethetik magukat ebbe a kompakt, kezdőbarát verzióba! :)

12 hozzászólás
ncsn87 
Homályrév: Oroszlánfalka (2022)

Homályrév: Oroszlánfalka (2022) társasjáték

Még sohasem játszottam a nagytesójával, így igazán nem is tudtam, mire számíthatok. És engem is megdöbbentett, de imádtam! ♥
Ez a társas csodálatos elegye az ameri és az euro világnak. Érzem, hogy kalandozok, küldetéseket teljesítek, miközben szörnyekkel harcolok, közben meg erősen taktikázom, matekozom magammal és társammal/társaimmal, mivel ez egy kooperatív társas. Volt, hogy két szerencsétlen próbálkozás után napokig gondolkodtam a jó taktikán, annyira élveztem és beleéltem magamat. Kész tervvel álltam oda a barátnőm elé a kövi alkalommal. :D
Én inkább eurosnak vallom magamat, de egy bizonyos fokig bírom az amerit, kedvelem a szerencsét, az izgalmat, a szívatás. Itt mindent megkapok egyben, szuper elegy.
Komolyan az idei egyik legnagyobb meglepetés volt a számomra.

hemynight 
Homályrév: Oroszlánfalka (2022)

Homályrév: Oroszlánfalka (2022) társasjáték

Az adatlappal ellentétben nem igazán mondanám kiegészítőnek, inkább a Gloomhaven kistestvére, ami amúgy kompatibilis a nagy játékkal is.
A nagytesóban már túl vagyunk pár küldetésen, azután gyerekjáték ezzel játszani, gyorsan le is zavartuk alig egy óra alatt az első két kört.
Kapudrog játéknak tökéletes, az első néhány fejezet fokozatosan bonyolódik, lépésenként vezeti be a különböző funkciókat, kártyákat, akciókat. Tervezzük is bevonni majd az egyik RPG-szűz ismerősünket, aztán kiderül, mennyire van igazam a játékkal kapcsolatban. :)
Eddig ketten játszottuk, teljes mértékben élvezhető, főleg, hogy nagyon jó párost sikerült választanunk a karakterek terén (tank + support).
A sztori eddig tetszik, a szabályok ismeretének birtokában még aktuálisabb is, hogy egy megfáradt zsoldoscsapatot alakítunk. :)
A játék kialakítása is nagyon tetszik, kompakt, elfér a dohányzóasztalon is, ami külön öröm (a Gloomhavennel – vagy bármelyik nagyobb táblás játékkal – 5-6 órákat ülni az ebédlőasztal körül annyira nem nagy élmény).
Az egy csillag levonás a fizikai kivitelezés miatt van. A mütyürök fele szétszaladt, akármilyen óvatosan próbáltuk is kinyomkodni őket, mert a perforálás igazából a legtöbb esetben félig történt csak meg. Illetve a Scenario Book belső lapjai olyan hullámosak, mintha eláztak volna, és ez biztosan nyomdai baki, mert a borító meg tökéletesen sima, szóval ez már így lett összefűzve. Ez azért probléma, mert a füzet maga a játéktér, és nagyon zavaró a kis tokeneket meg a figurákat a hullámos felületen mozgatni. De megpróbálom majd vasalóval orvosolni a problémát, mindenesetre elég kiábrándító (de legalább nem annyiba került, mint a Gloomhaven).
Ami még nem tetszik, hogy egyelőre három matricánk van a térképen, abból kettő fedi egymást, nagyon hülyén néz ki, megoldhatták volna máshogy.

Összességében viszont én majdhogynem jobban élveztem, mint a Gloomhavent, kezdőknek is szimpatikusabb lehet az első pár tutorial küldetésével, no meg jelentősen pénztárcabarátabb is a 10 kilós testvérénél (nekünk akciósan 12 ezerért sikerült beszerezni, annyit pedig bőven megér a sokórányi játékidejével).
Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti a szerepjátékokat.


Folytatása

Frosthaven (2022) társasjáték

Összehasonlítás

Homályrév


Hasonló játékok címkék alapján