Kartográfusok – Hősök (2021)

társasjáték 10 10
Cartographers Heroes
Játékidő: 40 perc · Játékosok száma: 1–100

A Cartographers Heroes egy kiváló társasjáték, 1 – 100 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 – 45 perc. A társast, 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a vonal húzás, a ceruza-papír, a set-03 grid coverage és a bingo mechanizmusokra.

(tarsasjatekok.com)

Videók

magyar
magyar
magyar

Képek 1

Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Kartográfusok – Hősök (2021)

Kartográfusok – Hősök (2021) társasjáték

Végre megérkeztek a Hősök! *.*
Nagyon kíváncsi voltam, miben fog újat nyújtani vagy fog-e egyáltalán. A válasz szerencsére igen. A hősök és a rajtaütések képességei miatt sokkal izgalmasabb. Megjelentek új alakzatú polyomino (tetrisz) formák. A pontkártyák is nagggyon jók, kellő kihívást adnak. Új kétoldalas térképlapok.
A promoban kapott képességeket imádom, érdemes használni őket, a feladatok teljesítéséhez sokat adnak.
Én most egyszemélyes módban próbáltam ki, mert nem bírtam magammal. :D Legendás térképész lettem. A kedvenc flip and write játékom, mindig kikapcsol a rajzolás. *.*
Az alap Kartográfusokkal is valamikor kombinálni fogom. Így még nagyobb az újrajátszhatósága, bár erre amúgy sem volt panaszom.

WolfEinstein 
Kartográfusok – Hősök (2021)

Kartográfusok – Hősök (2021) társasjáték

Már az első játék után megvett kilóra. (Márpedig az sok.) Elsőre az alapjátékkal játszottam, de a harmadik játék már ezzel történt. Amiben ahhoz képest több, az nyilván a hősök, de ennél nekem még sokkal jobban tetszenek a szörnyek különleges képességei. A kártyák grafikája gyönyörű. Nem tudok úgy játszani, hogy ne gyönyörködnék egy kicsit minden felhúzott kártyában. Különösen élvezem, amikor elnevezem a birodalmamat és megrajzolom a címeremet. Nekem az ilyen apróságok sokat adnak a játékélményhez. És a kis lelkecskémnek kellemes érzés, ahogy lassacskán megszületik a térképem. Annak ellenére, hogy a kártyakészlet korlátozott, egyelőre szinte végtelennek érzem az újrajátszhatóságát. Különösen, ha az alapjátékkal és a kiegészítő térképlapokkal kombináljuk. Egyedül a romkártyákat hiányolom ebből a kiadványból. Persze az alapjátékkal együtt ez a hiányosság orvosolható, csak ez utóbbi doboz mintegy 200 km-re található tőlem…

Bet 
Kartográfusok – Hősök (2021)

Kartográfusok – Hősök (2021) társasjáték

Nagyon tetszik. Első ránézésre tényleg szegényesnek tűnik, mintha túl kevés kártyalapot tartalmazna a pakk. De az a kevés eléggé változatos: pontkártyák, felfedezéskártyák, hőskártyák, szörnykártyák, képességek (kieg.). Így ezek variációi már kiadják a megfelelő újrajátszhatóságot és kiszámíthatatlanságot. És ahhoz képest, hogy egy egyszerű flip&write, átjön a háttérsztori hangulata.

piciszusz 
Kartográfusok – Hősök (2021)

Kartográfusok – Hősök (2021) társasjáték

Megjelenéskor rendeltem meg, de valamiért csak most hétvégén vettük elő. Szerintem az itt levő célkártyák nehezebbek, mint az alapjátékban levők, de csak 2-2 lapot láttunk mindből, így lehet csak pont olyanokat osztottam ki. A szörnyekkel pont mázlink volt, nem kaptunk zombisereget. Biztosan ki fogom próbálni az alapjátékkal is összekeverve, nem bántam meg, hogy ezt is beszereztem.

Molymacska 
Kartográfusok – Hősök (2021)

Kartográfusok – Hősök (2021) társasjáték

Számomra a Hősök nem sokban különbözik az alapjátéktól: jó, nyilván fejlődik, és kicsit nehezebb a szörnyekkel bánni, és kicsit segítség lehet a szörnyek, de valahogy nem érzem annyival újabbnak, frissítőbbnek, más játéknak. (főleg ha a hős a szörny előtt jön fel :D )
Ami viszont fontos, hogy szerintem az alapjáték is jó játék és emiatt egyértelműen ez is az. Nem variál sokat, inkább csak rajongóknak lehet különleges, ellenben az érzés végig ugyanaz, és ugyanúgy lehet ezzel is játsszani, mint a sima alapjátékkal.
Nekem tetszik, mostanság sokat játszunk vele, és izgalmas élmény.

lilacica 
Kartográfusok – Hősök (2021)

Kartográfusok – Hősök (2021) társasjáték

Ha az alapjátékra ráunt valaki, akkor ezt ki kell próbálnia! Nagyon sokat dob, sokkal izgalmasabb, változatosabb lesz a játék a hősökkel. :)


Hasonló játékok címkék alapján