Harry Potter: Roxforti csata (2016)

társasjáték 11 22
Harry Potter: Hogwarts Battle
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 2–4

A Harry Potter: Roxforti Csata társasjáték (Hogwarts Battle) a világhírű filmsorozatból ismert karaktereket és látványvilágot a történet minden izgalmával együtt dolgozta fel, és a végeredmény egy olyan játék lett, ami minden varázsló és mugli számára izgalmakat rejt. A láda hét különböző,… [tovább]

Videók

angol

Képek 1

Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 46


Kiemelt értékelések

Morn 
Harry Potter: Roxforti csata (2016)

Harry Potter: Roxforti csata (2016) társasjáték

Totál imádás, mert Harry Potter! Ha azonban az objektivitás mércéjét veszem elő, akkor sajnos nem egy túl erős játék. Vannak sokkal jobb kooperatív vagy pakliépítős játékok is nála. (Pl.: Arkham Horror vagy Dominion) Számomra nagy hátránya volt, hogy folyamatosan a kezdő paklinkkal kezdtünk. Ez még nem is lett volna akkora nagy akadály, ha szépen összerakhatunk, összevásárolhatunk egy erősebb paklit és cserébe kiszórhatjuk (végleg! mint a Dominionban a szemétre) a nem kellő, gyenge lapokat, de sajnos azok továbbra is a kezünkben voltak, hígítva a paklinkat. Ez nehezítette a játékot, vagy inkább bosszantotta a játékosokat, ahogy maga a piac is, amin néha igen lényegtelen lapok szerepeltek. Háziszabályozni mondjuk csak egy-két alkalommal kellett, leürítve az egész placcot. Máskor meg a szerencse úgy hozta, hogy pl. a hetedik részben én nyírtam ki az összes horcruxot, mert az összes dobókockás lapot bezsákmányoltam és ki is tudtam játszani.
Újrajátszási lehetősége van, hiszen mindig máshogy kevered meg mind a Roxfort paklit, mind a gonoszokat és a sötét varázslat kártyákat is. Ezek néha igen vérmes kombóhoz tudnak vezetni, de alapvetően mégis könnyűnek mondanám a játékot. Ketten kétszer vesztettünk össz-vissz, a többinél simán győztünk, volt, ahol épphogy, volt, ahol meg az első helyszínen leragadva simán kiírtottunk mindenkit. Örültem volna neki, ha egy kicsit nehezít valahol a játék, de állok elébe, hogy 3, illetve 4 fővel is kipróbáljam (és sanszos, hogy ha ki fog jönni magyarul a kiegészítő, azt is beszerzem, pedig a józan eszem tudja, hogy ha nem HP lenne, akkor nem vettem volna meg).
A kártyák minősége sajnos iszonyú gyenge. Óvatosan kevergettük őket, amíg nem lett hozzá védő (a Roxforthoz szerencsére egyből volt, de a többi olyan béna méretezés, hogy csak egy helyen kapni megfelelőt – még szerencse, hogy a rokonok látogatásába be tudtunk iktatni egy szellemlovast is, az viszont kár, hogy így is az egyik méretre pont készlethiány volt), de anélkül nem is tudom elképzelni, hogy lehet ezt huzamosabb ideig játszani. Bár nekem alapvetés, hogy deckbuilding játékot csak is kártyavédőzve, anélkül nem is érdemes nekiállni. Az insertje is sajnos gyenge a játéknak, a miénk már több helyen törött volt, de elnézve a minőségét, felesleges lett volna reklamálni egy újabb ilyenért (no meg ha kijön a kiegészítő, esélyes, hogy egybe lesznek suvasztva és akkor amúgy is megy a levesbe az insert).
Jópofa, hangulatos kis játék, főleg, ha a háttérben a filmek zenéje szól. Karácsonykor nekünk így szuper élmény volt, csak a hetedik játék lógott át az új évbe, a többivel a szünet alatt játszottunk. Egyre hosszabbá vált a játékidő is, de mi nagyon élveztük, Ron-Hermione jó kis párost alkotott! (de nagyon szeretném kipróbálni Neville-t is legközelebb) HP rajongóknak ajánlott darab, de aki nagy társasos is, annak lehet kicsit csalódás magának a játéknak a menete, milyensége. Pakliépítésben szerintem a Dominion jobb, hiába az alapja ennek az egésznek és sokak számára már túl egyszerű, nekem az is nagyon tetszett és szeretném a mancsomat egyszer egy Intrikára rátenni.
Ezektől eltekintve a játéknak a polcomon a helye és biztosan elővesszük még (rá is írtam a 10x10-re biztos ami biztos). Remélem, a kezdeti varázson kívül is tartogat még jó hangulatú játékokat és nem fogom megbánni a beszerzését.

14 hozzászólás
ncsn87 
Harry Potter: Roxforti csata (2016)

Harry Potter: Roxforti csata (2016) társasjáték

Az történt, hogy egy kedves barátosném kölcsön adta és sajnos totál beszippantott. ♥ Szóval holnap az első utam a boltba vezet. :D
A második részt is kivégeztem. :)) Érződik, hogy egyre nehezebb és nehezebb lesz.
Imádom! Mindig is tudtam, hogy a pakli építős társasok a kedvenceim.
A kooperatív játékokban válogatós vagyok, de ez ott van a dobogón a Holtak tele mellett.
Rajongóknak kötelező darab. Egyszerű a szabályrendszere, de a feeling teljesen átjár közben. ♥ Ne hagyjátok ki!

Criala 
Harry Potter: Roxforti csata (2016)

Harry Potter: Roxforti csata (2016) társasjáték

Mikor kiderült, hogy jön magyarul is, nem volt kérdés, hogy az én polcomon ott fog víritani és az előrendelést követően folyamatosan tűkön ültem, hogy mikor játszhatok már vele :D Egyáltalán nem okozott csalódást, teljesen megfelelt az elvárásaimnak! Tegnap jutottunk el a hetedik rész végére, minden perce varázslatos volt!
Végig izgultam az egész játékot, időnként nagyon tudtam haragudni a Halálfalókra, mert a Sötét Varázslatokkal olyan kombókban csépeltek minket, hogy néha levegőt venni alig bírtunk – szóval nem mondhatni, hogy ez egyszerű, koop játék… :D
Nagyon tetszik, hogy egyediek a karaktereink a plusz képességeik által és örülök, hogy Neville is köztük van, hiszen aki olvasta a könyveket, az tisztában van vele, hogy sokat tett a csapatért!
Nagyon jól vannak kombinálva a paklik – a Gonoszoké és a Sötét Varázslatoké egyaránt, rendesen tudnak szivatni :D
Viszont mi is remek lapokkal tudjuk bővíteni a készletünket, hogy rendesen odavághassunk a Halálfalóknak!!
Az, hogy minden kör végén elveszítjük a megszerzett pénzeket és villámokat, ha nem használjuk fel azokat és hogy nem vihetjük magunkkal a megvásárolt kártyákat a következő szintre, még többet ad a játékhoz, hiszen így kellően nehezíti és plusz taktikázást is csempész bele, sokkal jobb élményt ad! :)))
Szóval abszolút szerelem!! *.* ♥️♥️

Még olyan ismerősöm is élvezte a csatát, aki egyáltalán nem HP fan! :)

Röfipingvin 
Harry Potter: Roxforti csata (2016)

Harry Potter: Roxforti csata (2016) társasjáték

Hosszú hetek munkája ma végre beért!
A két kicsi mellett nagyjából heti egy évet tudtunk lenyomni a férjjel, de ez sem sikerült minden egymást követő héten. És elérkezett az utolsó, hetedik is, amit egy kb három órás ülésben megnyertünk.
Vegyes érzéseim vannak. Harry Potter. Abszolút kedvenc, életem meghatározó eleme. Társas – szeretek játszani, nagyon. Itt paklit építünk, ami tök jó, ha nem kéne hétszer a nulláról indítani. Balanszol a játék valamilyen szinten, de természetesen rengeteg múlik a keverésen – mind a roxfort kártyák, mind a sötét varázslatok és mind a gonoszok tekintetében –, így lehet ultravérengzős is, meg villámdobálós is.
Helyenként leült azért nekem a játék, bár nagyon tetszett, hogy majd minden év hoz valami pluszt (petrificus totalus, dobókockák, jártasság stb).
Van benne újrajátszhatóság, de hogy őszinte legyek nem hiszem, hogy ketten a közeljövőben nekiállnánk újra, négyen pedig végigjátszani.. hàt asszem nem kevés összejövetel kellene hozzá xD

Csibusz 
Harry Potter: Roxforti csata (2016)

Harry Potter: Roxforti csata (2016) társasjáték

Nem sok kooperatív játékkal játszottam, eddig csak kettőhöz volt szerencsém, de ez valami zseniális! Ez az első ilyen, ami tetszik is, és nem kezdem el unni rövid időn belül. Alapvetően eléggé versenyszellem vagyok, de itt összeköt ténylegesen a közös cél. A különböző lapleosztásoknak köszönhetően minden játék egy új világ, és a szabály nehezítéseket is lehetővé tesz. Igaz, eddig csak kettesben játszottuk, tervbe van véve több fős végigjátszás is, de két személlyel is teljes mértékben teljesíthető. Nekünk nagyon tetszett, és csak ajánlani tudom. Már alig várom, hogy kezeim közt tudhassam a kiegészítőjét.


Hasonló játékok címkék alapján