Evolúció (2015)

társasjáték 12 13
Evolution
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 2–6

Az Evolúcióban egy folyton változó ökoszisztémában találjuk magunkat, kevés élelemmel, éhes ragadozók között. A túléléshez a fajoknak alkalmazkodniuk kell. A célunk az, hogy a saját fajainkat ellássuk azokkal a tulajdonságokkal, amelyek az élelemszerzéshez, a szaporodáshoz és a túléléshez… [tovább]

Videók

magyar

Képek 10

Kedvencelte 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Imma 
Evolúció (2015)

Evolúció (2015) társasjáték

Ez egy jó játék.

Elbírna még pár kiegészítőt, meg nem vagyok benne biztos, hogy ez így ebben a formában a legjobb, ahogy most van (mert például túl rövid, bár ezen könnyen segíthetünk), de így is jó. Számomra nyilván van egy fájó hiányossága: nincs vizuális visszacsatolás, pedig nagyon jó lenne látni a 4 szimbiózisban élő fajomat együtt, ahogy egymás hátán állnak, mint a brémai muzsikusok, vagy a hosszúnyakú, elefántméretű üreglakóm.

A lényege, hogy próbálunk életképes fajokat létrehozni. Persze kihalni valamivel könnyebb :) Mert:
– Ha túl kicsi vagy, és nem tudod megvédeni magad, megesznek.
– Ha túl sokan vagytok, és nem tudtok elég kaját találni, az éhesek meghalnak.
– De ha túl kevesen vagytok, az se jó, mert nem nyered meg a játékot :)
– És persze mérlegelni kell, mert az ember (faja) nem lehet egyszerre nagy is, és mondjuk páncélos is, hogy ne tudják megtámadni, és gyűjtögető is, hogy sok kajája legyen, és nagy populációjú, hogy megnyerje a játékot – mert az evolúció bizony szűkmarkúan osztogatja a javait.
Egy tanácsom lenne: ne legyetek olyan hülyék, mint én, és ne hozzatok létre egér méretű ragadozókat, akik még csak falkában se tudnak támadni, mert azon melegében ki fognak pusztulni. Egyik állat se fekszik eléjük, hogy harapjanak bele!

3 hozzászólás

Hasonló játékok címkék alapján