A Tiltott Sziget (2010)

társasjáték 10 22
Forbidden Island
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2–4

A Tiltott Sziget az Ősök rég eltűnt birodalmának félreeső zuga volt. A legenda úgy tartja, itt tartották a négy szent kincset, melynek segítségével irányítani lehetett a négy őselemet. Hogy megvédjék ezeket a felbecsülhetetlen értékű kincseket, a szigetet úgy tervezték, hogy elsüllyed, ha… [tovább]

Képek 3

A Tiltott Sziget (2010)

Tervező
Matt Leacock

Kiadó
Gamewright

Illusztrátor
C. B. Canga

Magyar kiadó
Reflexshop

Kedvencelte 7

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Hintafa 
A Tiltott Sziget (2010)

A Tiltott Sziget (2010) társasjáték

A gyerekek pocsék vesztesek, de az a helyzet, hogy az ellenkezője is épp ennyire igaz. Akkor ugrott a felismerés legélesebben az arcomba, amikor P-ék osztályában elkezdtem kisebb-nagyobb rendszereséggel társasjátékos alkalmakat tartani. Nemcsak kíméletlenül a másik orra alá dörgölik sikerüket, de lehetőség szerint ki is gúnyolják a vesztest. Hiába, elegánsan nyerni és veszteni olyasmi, amit tanulni kell.

A közösen elszenvedett veszteség, vagy az együtt átélt eufória viszont sokat árnyal ezeken a készségeken. Tehát elő a kooperatív játékokkal! Az utóbbi hónapok egyik legjobban várt megjelenése a Pandemic atyjának Matt Leacock Mensa-díjas játékainak magyar kiadása A Tiltott sziget és A Tiltott sivatag.

A hamarosan három részessé bővülő sorozat méltán örvend ekkora sikernek. Kezdők számára is könnyen elsajátíthatóak a szabályok, miközben a játékélmény frenetikus. Annyira át tudják adni a játékosok önmagukat az élménynek, olyan kendőzetlen izgalommal tervezik-szervezik a csapat mozgásait és a következő lépéseket, hogy csak figyelőként végigkövetni a játékot külön élvezet.

Nemcsak megidézi gyerekkorunk önfeledt Indiana Jones -féle szerepjátékait, de pörgős, intenzív élmény a videojátékokon edződött nemzedéknek is. Búcsúzóul ízlelgessétek kicsit a nevét ‘Tiltott Sziget’ …uuuu… mintha Atlantisz egy másik, izgalmasan misztikus verziója nyílna meg. Még a helyszínek nevei hallatán is kellemes berzenkedés vesz rajtam erőt a sokadik játék után is.

Bővebben: http://hintafa.blog.hu/2018/02/20/a_tiltott_a_sziget

2 hozzászólás
Imma 
A Tiltott Sziget (2010)

A Tiltott Sziget (2010) társasjáték

Na, ez van, leszögezhetjük, hogy nem szeretem a kooperatív játékokat.
Ez is borzalmasan könnyű volt, ráadásul pont ugyanaz, mint a Pandemic. Legalább lenne valami, ami elhatárolja egymástól a játékosokat, mint mondjuk a Kentben (vagy a Lépten-nyomonban!), ott ugye nem tudhatod, mi van a társadnál, de így… túl könnyű.
Kellene próbálni egy kört a legnehezebb fokozaton is, hátha, csak épp semmi kedvem hozzá, szóval szerintem ez így marad.

5 hozzászólás
Laura_Görög 
A Tiltott Sziget (2010)

A Tiltott Sziget (2010) társasjáték

Gyönyörű grafika, igényes kivitelezés. Kooperációs, ez külön izgalmassá teszi. Felnőttekkel nagyon könnyű, gyerekekkel nem próbáltam, de félre van téve a jövőnek.

Rendbonto 
A Tiltott Sziget (2010)

A Tiltott Sziget (2010) társasjáték

Számomra túl egyszerű játék, és kb. két játszás után megunom és félre teszem. Vannak jobb egyszerű, de mégis ötletesebb társasok ennél. Igazából olyan,mint amilyenre számítottam.

worsi 
A Tiltott Sziget (2010)

A Tiltott Sziget (2010) társasjáték

Hát… sokkal többet vártam tőle. A család többi része napok óta ezzel játszik, mert a gyerekek kíváncsiak voltak rá, hogy mi is ez. Az a helyzet, hogy a hatéves is tökéletesen érti a szabályokat, egyszerűsítés nélkül játszanak vele. Nem tudom, mi ez a 10 éves korhatár, mert még pontozni se kell benne… Azt viszont értem, hogy nekik miért tetszik.
Szerintem nem leszek kíváncsi a többire. Inkább keresek valami másik kooperatív társast.

missWenut 
A Tiltott Sziget (2010)

A Tiltott Sziget (2010) társasjáték

Hogy szép, az tény és való. A doboza is tök jó. De szerintem mint játék, pocsék. Nagyon bánom, hogy megvettem annak idején. Szívesen túladnék rajta…

Dexter79 
A Tiltott Sziget (2010)

A Tiltott Sziget (2010) társasjáték

Ha valaki játszott már a Pandemic-kel, akkor ezt nem fogja annyira izgalmasnak találni szerintem.
Sokkal egyszerűbb, és végigjátszhatóbb, mint a Pandemic. A grafikája nagyon szép, de igazából mi ketten játszva túl könnyűnek találtuk, ráadásul annyira nem is vonz minket ez a fantasy világ.


Ha tetszett, játssz ezzel is


3

Pandemic (2008) társasjáték

3 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján