A Tiltott Sziget (2010)

társasjáték 10 49
Forbidden Island
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2–4

A Tiltott Sziget az Ősök rég eltűnt birodalmának félreeső zuga volt. A legenda úgy tartja, itt tartották a négy szent kincset, melynek segítségével irányítani lehetett a négy őselemet. Hogy megvédjék ezeket a felbecsülhetetlen értékű kincseket, a szigetet úgy tervezték, hogy elsüllyed, ha… [tovább]

A Tiltott Sziget (magyar kiadás)2017

Videók

magyar

Képek 3

Hirdetés
A Tiltott Sziget (2010)

Tervező
Matt Leacock

Kiadó
Gamewright

Illusztrátor
C. B. Canga

Magyar kiadó
Reflexshop

Kedvencelte 12

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

Hintafa 
A Tiltott Sziget (2010)

A Tiltott Sziget (2010) társasjáték

A gyerekek pocsék vesztesek, de az a helyzet, hogy az ellenkezője is épp ennyire igaz. Akkor ugrott a felismerés legélesebben az arcomba, amikor P-ék osztályában elkezdtem kisebb-nagyobb rendszereséggel társasjátékos alkalmakat tartani. Nemcsak kíméletlenül a másik orra alá dörgölik sikerüket, de lehetőség szerint ki is gúnyolják a vesztest. Hiába, elegánsan nyerni és veszteni olyasmi, amit tanulni kell.

A közösen elszenvedett veszteség, vagy az együtt átélt eufória viszont sokat árnyal ezeken a készségeken. Tehát elő a kooperatív játékokkal! Az utóbbi hónapok egyik legjobban várt megjelenése a Pandemic atyjának Matt Leacock Mensa-díjas játékainak magyar kiadása A Tiltott sziget és A Tiltott sivatag.

A hamarosan három részessé bővülő sorozat méltán örvend ekkora sikernek. Kezdők számára is könnyen elsajátíthatóak a szabályok, miközben a játékélmény frenetikus. Annyira át tudják adni a játékosok önmagukat az élménynek, olyan kendőzetlen izgalommal tervezik-szervezik a csapat mozgásait és a következő lépéseket, hogy csak figyelőként végigkövetni a játékot külön élvezet.

Nemcsak megidézi gyerekkorunk önfeledt Indiana Jones -féle szerepjátékait, de pörgős, intenzív élmény a videojátékokon edződött nemzedéknek is. Búcsúzóul ízlelgessétek kicsit a nevét ‘Tiltott Sziget’ …uuuu… mintha Atlantisz egy másik, izgalmasan misztikus verziója nyílna meg. Még a helyszínek nevei hallatán is kellemes berzenkedés vesz rajtam erőt a sokadik játék után is.

Bővebben: http://hintafa.blog.hu/2018/02/20/a_tiltott_a_sziget

2 hozzászólás
Corpse_Demon 
A Tiltott Sziget (2010)

A Tiltott Sziget (2010) társasjáték

Tetszett a Tiltott világ, de nem tudtam dönteni melyiket próbáljam. Kezdőknek a szigetet ajánlották, amivel egyet tudok érteni.
Számomra túl egyszerű volt, könnyű benne győzni, voltak necces helyzetek, de sose veszítettünk, emiatt nekem már kezdett unalmassá válni.
Egyébként nagyon szép és különleges játék, de nem ad túl nagy kihívást. Ajánlom, ha valaki sikerélményt akar leginkább, de aki kihívásokat keres, annak inkább a sorozat többi része lehet jó.
A fellegek annyira nem tetszik, de a sivatag kipróbálása tervben van.

2 hozzászólás
Imma 
A Tiltott Sziget (2010)

A Tiltott Sziget (2010) társasjáték

Na, ez van, leszögezhetjük, hogy nem szeretem a kooperatív játékokat.
Ez is borzalmasan könnyű volt, ráadásul pont ugyanaz, mint a Pandemic. Legalább lenne valami, ami elhatárolja egymástól a játékosokat, mint mondjuk a Kentben (vagy a Lépten-nyomonban!), ott ugye nem tudhatod, mi van a társadnál, de így… túl könnyű.
Kellene próbálni egy kört a legnehezebb fokozaton is, hátha, csak épp semmi kedvem hozzá, szóval szerintem ez így marad.

5 hozzászólás
Laura_Görög 
A Tiltott Sziget (2010)

A Tiltott Sziget (2010) társasjáték

Gyönyörű grafika, igényes kivitelezés. Kooperációs, ez külön izgalmassá teszi. Felnőttekkel nagyon könnyű, gyerekekkel nem próbáltam, de félre van téve a jövőnek.

Willow 
A Tiltott Sziget (2010)

A Tiltott Sziget (2010) társasjáték

Habár nagyon szeretem a kooperatív játékokat, ez annyira mégse tetszett. A normál mód nekünk nagyon könnyű volt. A kincs szobroknak azon kívül, hogy szépek, és jelölésnek használhatók nincs sok jelentőségük. Nekem nem nagyon tetszik, hogy minden kör után egy szigetlapka elsüllyed, volt, hogy a játék vége felé egy körben elfelejtettünk elsüllyeszteni lapkákat. Viszont a játék pörgős, mivel kooperatív így lehet egymásnak segíteni, együtt gondolkodnia lépéseken. Tetszik, hogy a játéktáblát a lapkákból kell kirakni, így minden körben változatos a sziget.

Kriszta 
A Tiltott Sziget (2010)

A Tiltott Sziget (2010) társasjáték

Nagyon jó kooperációs játék, ahol a játékosoknak igazán össze kell dolgozniuk ahhoz, hogy még a sziget elsüllyedése előtt kijussanak onnan a kincsekkel együtt.
Összetett, taktikázós játék, és a 11 évesemnek ugyanúgy voltak jó meglátásai, mint nekem, szóval ha gyerekkel játszunk is, az nem jelenti azt, hogy végig mi fogjuk vezetni az ő kezét. Elsőre nyertünk is, és tök boldogok voltunk :D
Egyébként nekem nagyon bejönnek ezek a lapka/kártya alapú játéktáblák, ahol nincs fix tábla, mert így garantáltan mindig változatos a játék, nem fordul elő kétszer ugyanaz az alapfelállás.

Darth_Revan 
A Tiltott Sziget (2010)

A Tiltott Sziget (2010) társasjáték

Kiváló, szórakoztató és izgalmas kooperatív társasjáték. Többször újra játszható, változatos. Több, mint 15 éve játszottam utoljára viszonylag egyszerű társasokkal, de az a játék meghozta a kedvem a modern társasokhoz is.

Rendbonto 
A Tiltott Sziget (2010)

A Tiltott Sziget (2010) társasjáték

Számomra túl egyszerű játék, és kb. két játszás után megunom és félre teszem. Vannak jobb egyszerű, de mégis ötletesebb társasok ennél. Igazából olyan,mint amilyenre számítottam.

Dénes_Gabriella 
A Tiltott Sziget (2010)

A Tiltott Sziget (2010) társasjáték

Nekem nagyon bejön, a férjemnek kevésbé, úgyhogy általában levezetőnek játszunk vele, viszont mivel mindig meg tudjuk nyerni, ezért egy idő után már nincs benne kihívás.
Ami tetszik, hogy változatos a sziget képe, ezért változatos a bejárandó és felszárítandó tér, illetve a játékosok képességei miatt pluszba bejön egy-két újdonság.

worsi 
A Tiltott Sziget (2010)

A Tiltott Sziget (2010) társasjáték

Hát… sokkal többet vártam tőle. A család többi része napok óta ezzel játszik, mert a gyerekek kíváncsiak voltak rá, hogy mi is ez. Az a helyzet, hogy a hatéves is tökéletesen érti a szabályokat, egyszerűsítés nélkül játszanak vele. Nem tudom, mi ez a 10 éves korhatár, mert még pontozni se kell benne… Azt viszont értem, hogy nekik miért tetszik.
Szerintem nem leszek kíváncsi a többire. Inkább keresek valami másik kooperatív társast.


Ha tetszett, játssz ezzel is


3

Pandemic (2008) társasjáték

3 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján