Citadella (2000)

társasjáték 10 22
Citadels
Játékidő: 40 perc · Játékosok száma: 2–8

Király lennél vagy inkább orgyilkos?
A Citadella nevű kártyajátékban 8 szereplő közül választhatsz minden körben, persze csak, ha nem előzött meg valaki.

Ebben a középkorban játszódó játékban, minden játékos igyekszik saját városának kerületeit felvirágoztatni. Ehhez minden kör… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar

Képek 2

Kedvencelte 7

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

perpetua 
Citadella (2000)

Citadella (2000) társasjáték

Rájöttem, hogy tetszenek az ilyen szerepjátékos társasok. A Citadella is megtornáztatja az agyad, hogy kitaláld ki milyen szerepet öltött az adott körben, mert sokat befolyásolja ez a saját lépéseidet. Tetszik, hogy egy-egy menet nem tart órákig, de ha egyszer leülsz játszani mégis könnyedén úgy maradsz órákig, mert mindig újabb és újabb játékba kezdesz.

Fekete_Nell 
Citadella (2000)

Citadella (2000) társasjáték

Vicces hogy egyszerre sok dologra kell figyelni benne, ez érdekessé teszi. Pontlevonás amiért nem kooperatív, azokat én sokkal jobban szeretem. Egy társaságban jobb hangulat lesz a kooperatív játékoktól, mint a kreatívan szemétkedős játékoktól. Ez inkább a kreatívan szemétkedős kategória, de azért még elmegy.

Második és harmadik próbálkozásra: határozottan nem fog a kedvenceim közé tartozni, nekem már elvette a játék örömét a plusz csomag, mert nem voltam képes ennyi mindenre odafigyelni. És változatlanul rosszul viselem az egymás ellen való játékot.

Morpheus 
Citadella (2000)

Citadella (2000) társasjáték

Nem az én játékom, nem igazán tudtam élvezni az ármánykodást, hogy ki hogyan tudja becsapni a másikat, vagy kiszúrni vele.

Rendbonto 
Citadella (2000)

Citadella (2000) társasjáték

Ez egy olyan kártyajáték, aminek nincs túl bonyolult szabálya, ebből fakadóan könnyen bele lehet jönni. Ám az igazi móka ezután jön, mikor megpróbál az ember kibabrálni a többi játékossal, ami vagy sikerül, vagy nem. Nagyon el lehet taktikázni a dolgokat, és nagyon szerencsétlenül is kijöhet az ember egy-egy körből. Ezek ellenére jól el lehet vele szórakozni, de sértődékeny embereknek nem ajánlom!


Hasonló játékok címkék alapján