Ősi jel (2022)

társasjáték 13 13
Elder Sign
Játékidő: 90 perc · Játékosok száma: 1–8

Arkham városa sosem nyugodhat békésen. Ezúttal a helyi múzeumban készülnek a Mérhetetlen Vének világunkra törni. Az Elder Sign egy igényes, pörgős kockajáték, az Arkham Horror alkotóitól.

Videók

magyar

Képek 3

Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Bet 
Ősi jel (2022)

Ősi jel (2022) társasjáték

Ez kegyetlen volt, nagyon nehéz, megfelelő számú ősi jelhez jutni meg pláne. Ha meg felébred a Mérhetetlen Vén, én nem is tudom van-e esély legyőzni. Vagy el kellene fogadnom, hogy ez az univerzum ilyen, a szerencséről szól, hiába tervezgetek én. Kiprobálom még más taktikákkal. Először csak 1 nyomozóm volt végig, figyeltem nagyon az épelméjűségére és életerejére, ezért nem is voltam elég bátor a kalandfázisokban. Pedig lehet az a kulcs, hogy pörgetni kell a nyomozókat (elpusztítani szegényeket), hisz vannak 16-an, és egymás után be lehet vetni őket? Ez egy nyomasztó világ, de szép és kalandos. Amúgy tetszik. :)

Kaosmagier 
Ősi jel (2022)

Ősi jel (2022) társasjáték

Nagyon nagy szerencsefaktoros kockapóker Cthulhu-s körítéssel. Őszintén szólva nekem jobban tetszett ebből világból az Arkham Horror, mert sokkal jobb a beleélhetőség lehetősége, meg kicsit jobban lehet „játszani” vele. Itt dobsz azt vagy szerencséd van, vagy nem (utóbbi elég gyakori, nagyon ki vannak számolva a kockák valószínűségei vagy csak nekünk nincs szerencsénk!)
Előnyei:
– könnyen tanulható játék, nem fantasy/Cthulhu rajongók is könnyen megérthetik és internalizálják
– voltak benne érdekes ötletek (mit ki nem lehet hozni pár kártyából és kockából)
– itt is vannak „történetek” (flavour text-ek) a kártyákon, amik nagyon hozzák a hangulatot
Hátrányai:
– iszonyú hosszú ahhoz képest milyen repetatív a játékmenet
– inkább szerencsejáték mint taktikai
– nem is igazán tudsz taktikázni, viszonylag be van határolva, hogyan mész neki a játéknak
Nekünk sikerült nyerni (épphogy) de egy kínszenvedés volt, hosszú, repetatív, egymás után hozzávágod a nyomozókat az épp legkönnyebb/legveszélyesebb küldetésre azt előbb-utóbb valamelyiknek sikerül.
Elméletileg akárhány fővel is játszható, de mivel nem valami izgalmas a játékmenet (a köröd kb egy vásárlásból VAGY egy dobásból áll), így nem hiszem, hogy nagy élmény sok emberrel játszani…

2 hozzászólás

Hasonló játékok címkék alapján