Macskák szigete (2019)

társasjáték 8 16
The Isle of Cats
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 1–4

Legendák szólnak egy csodálatos szigetről, ahol egy ősi, bölcs, vad és játékos macskafaj telepedett le. Felderítők Szélvégről rájöttek, hogy a legendák igazak. De a szigetet Sötétkéz Vesh közeledő hadserege fenyegeti, aki el akarja pusztítani – és utána az egész világot. Fák fognak égni és ősi… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 7

Macskák szigete (2019)

Tervező
Frank West

Illusztrátor
Frank West
Dragolisco

Magyar kiadó
Gémklub

Kedvencelte 8

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 33


Kiemelt értékelések

Bet 
Macskák szigete (2019)

Macskák szigete (2019) társasjáték

Első játék utáni érzéseim: ez nekem túl egyszerű stratégiai játéknak, nem igazán kellett gondolkodni, esetleg csak figyelgetni, hogy oda pakolgassak, ami majd több pontot hoz. spoiler Viszont baromi igényes, a spoiler simán fel fogom használni dekorelemnek. spoiler kártya van a paklinkban. A solo játékosoknak külön speciális paklikkal és szabályrendszerrel kedveznek, ez hatalmas pirospont. Szépnek szép, macskásnak macskás, de ezután játszanék valamivel, amiben többet kell gondolkodni.

5 hozzászólás
ncsn87 
Macskák szigete (2019)

Macskák szigete (2019) társasjáték

Nekem ez a játék szerelem lett első játszásra, de nem a cicák miatt. Na jó, szeretem a cicákat is, de nem ez az indok. :D
Már a kinézete is wow! A minősége is wow! A tetrisz része is nagyon okos. Van szerencsefaktor a kártyák miatt és hogy a zsákból hogyan húzzuk ki a cicákat. De okos, hogy a kártyákat draftoljuk és utána vásárolhatunk a kezünkben levő készletből. Több féle kártyatípus van. Van ami a játék végén pontoz, célokat ad, van ami az elején kell a kezdéshez vagy cicamentéshez, esetleg később kincsekhez, különleges cicusokhoz.
A lényeg a cicák mentése és a hajódon a helyet a legokosabban fedd le velük, mert vannak szobák, amiket ki kell töltened, esetleg patkányokat lefedned vagy nem, attól függ, milyen feladatokat választasz magadnak. Sajnos jöhetnek rosszul a kártyák és igen, így az első győzelmem után másodszor leghátul végeztem. Persze erről én is tehetek.
Egy insert mondjuk jó lett volna, de a játék ára már így is borsos, szóval ne legyünk telhetetlenek.
Jó hír, hamarosan jön magyarul. Biztos előrendelem.

Egyszemélyes mód:
Rögtön megfogott. Tetszik, hogy kedvem szerint nehezíthetem, amihez éppen kedvem van. És sok szint van. Én most csak egyet nehezítettem, de legközelebb még tovább fogok menni. :D
A sztori az, hogy a tesóm felszökött a hajómra és próbál akadályozni, meglopni. Nagyon jó ennek a módnak a kémiája az „ellenfelemmel”. Nagyon kell rá figyelni, neki mi pontozódik a végén és milyen színű cicákért kap sokat, ill. keveset, mert ugye úgy érdemes ezeket gyűjtenünk, hiszen nincs saját hajója, a miénket fogja pontozni. Izgis tényleg! Gyakran elő fogom venni!

4 hozzászólás
Vanessa_Ternyik 
Macskák szigete (2019)

Macskák szigete (2019) társasjáték

Hát mit is mondjak, imádom az ilyen fajta játékokat. Nagy Calico, Patchwork fan vagyok. A cicák is jöhetnek minden mennyiségben. Itt van minden sok feladat, egy baromi nagy hajó, draftolós kártyagyűjtés ( néha jó lett volna mind a 7 lap amit első körben kaptam ) :D Biztos, hogy fogom kérni a barátnőmet vegyük elő gyakran, nekünk nagyon bejött.

Laura_Görög 
Macskák szigete (2019)

Macskák szigete (2019) társasjáték

Csodálatos játék. Egy okos tetrisz, cicákkal.
A táblánk kétoldalú: az egyik a családi verzió, egy-két céllal tetriszezünk. A másig a gamer változat: igazán gondolkodós, néha agyfacsaró. Nem egyszerű nyerni.
Az ára magas, de: olyan részletek vannak benne, amikből látszik, hogy igazán sok időt és szakértelmet fordítottak rá. Pl: a különböző színű cicák „háttere” a cicával megegyező színhatású. A cicák játékai színben passzolnak. Minden fajtáról van leírás. A színtévesztőknek a cica farkának formája és mintája segít. A doboz tetejének belseje a saját macsekunknak kialakított pihenőhely. A doboz masszív, az alkatrészek minőségiek. stb stb.

perpetua 
Macskák szigete (2019)

Macskák szigete (2019) társasjáték

Macska rajongóként szinte kötelezőnek mondanám a beszerzését, de nagy öröm, hogy nem csak a kinézet mutatós, hanem a játék is nagyon élvezetes. Elsőre megijedtünk a játékszabálytól, de a „próbakör” alatt már hamar megértettük, mit is kell csinálni és utána nem volt megállás. Tetszik a játékmenet, van benne minden, lapok átadása, vásárlás, küldetések és még elemek helyezgetése is. Érdekes, hogy csupán 5 kör az egész, így legalább konkrétan látjuk hol a vége, mégse érzem „hiányosnak”, mert ennyi idő alatt végzünk el minden lehetséges lépést. Összetett, de nem bonyolult, és könnyen megszerethető játék. :)

Corpse_Demon 
Macskák szigete (2019)

Macskák szigete (2019) társasjáték

A jelenlegi legdrágább játék a polcomon és bevallom kicsit sajnáltam ennyi pénzt kiadni érte, de amikor megérkezett, kibontottam majd játszottunk vele egyből elszállt minden rossz érzésem ezzel kapcsolatban. Nagyon jó minőségű már maga a doboz is , illetve a beltartalom is. Kifejezetten tetszik a dobozban található szöveg , bár én ebbe a hófehér dobozba sose engednék cicát akármennyire is szeretem őket :D A cicák is iszonyú cukik már csak nézegetni is nagyon szeretem, az pedig kifejezetten tetszik, hogy a doboz oldalán olvashatunk is róluk. Maga a játékmenet nagyon jó, könnyen beletanultam én is és tanítani is egyszerű volt , 1-2 apróságon kívül ami játék közbe tisztázódott le minden ment elsőre. Tetszik, hogy kell egy kicsit agyalni azon, hogy milyen kártyákat tarts meg, hogy taktikázz, hogy a végén a tiéd legyen a legtöbb pont. Nem sok összehasonlítási alapom van ebben a műfajban, hiszen csak a Virágoskertet próbáltam ami szintén nem egy rossz játék, de emellett unalmasnak hat.
A polcon talán ez a legtöbbet játszott játékunk , nagyon szeretjük , nekem jelenleg az egyik kedvencem. Kíváncsi leszek , ha majd próbálok még ilyen mechanikájú játékot valami átveszi-e a helyét.
Ajánlom mindenkinek, nagyon jó játék lett. 1 fős verzió is jól működik , de minden más játékosszámmal is szuper :)

Willow 
Macskák szigete (2019)

Macskák szigete (2019) társasjáték

Gyönyörű a doboza, és nagyon szépen ki van dolgozva a belseje is. Különösen tetszik a doboz belsejében lévő felirat, a cicáknak kialakított hely. :) A cicás figurák és kártyák is nagyon cukik. Ötletes, hogy mindegyik cicafajtáról egy kis háttér story olvasható a doboz oldalán. Összességében nagyon igényes és modern játék. Szerintem a küldetéskártyák használatát a szabálykönyvben konkrétabban leírhatták volna, de ettől függetlenül nagyon élvezhető játék. :D Van egyszemélyes és családi változata is, a családi jóval egyszerűbb, mint a normál, így akik elsőnek játszanak a játekkal, azoknak bemelegítésnek szerintem nagyon jó. :) Pici hátránya, hogy szerintem zacsik helyett lehetett volna kialakítva minden cicának, kincsnek, halnak, kosárnak egy külön rész a dobozban. Mivel elég nagy maga a doboz, így szerintem simán belefért volna egy külön tároló, és így a játék belseje is sokkal szebb lett volna. A ki és bepakolás is gyorsabban meglenne (mondjuk így se tart nagyon sokáig, de azért úgy mégiscsak hamarabb lehetne elkezdeni a játékot :D)

Dénes_Gabriella 
Macskák szigete (2019)

Macskák szigete (2019) társasjáték

Szülinapomra kaptam idén a barátoktól, és telitalálat volt. Miután az ember felfogja a szabályokat, már nem is bonyolult, könnyen játszható és izgalmas (nekem). Nem a hozzá fűzött mesétől (ami amúgy nem rossz :D kell egy kis cicás csavar mindenbe), hanem a játékban rejlő lehetőségek miatt. Akár, ha ketten játszottuk, akár, ha négyen, nagyon kiegyensúlyozottnak éreztem végig, bár persze ebben is sok minden előnyünkre vagy hátrányunkra lehet játék közben. Amúgy nagyon kis egyszerűnek tűnhet, de sokat dob rajta az is, hogy milyen elemekből lehet válogatni, illetve milyen küldetések jutnak a birtokunkba. Nagyon bírom, hogy amúgy nem jár pontlevonás azért, ha nem sikerül teljesíteni valamit.

Imma 
Macskák szigete (2019)

Macskák szigete (2019) társasjáték

Amikor végül mégis sikerült leülnünk játszani, nagyon jól elszórakoztunk vele. És továbbra is nagyon szép. Csak az a pár dühítő apróság ne lett volna…
– Amikor 9 zacsit kapsz egy rendes insert helyett, az már ugyancsak az igénytelenség határát súrolja.
– Innentől azt sem értem, miért ilyen magas a doboz.
– A keretsztori ugyancsak lelombozó, minden kör végén úgy raktam a dobozba a macskákat, hogy sajnos ti most meghaltatok.
– Hiába olvastuk el mindketten a 8 éveseknek szánt játék szabályait, kellett a videó, hogy játszani is tudjunk.
Egyébként ez ne vegye el senki kedvét, úgy tűnik, mindenki másnak sikerült megfejtenie :D

Kaosmagier 
Macskák szigete (2019)

Macskák szigete (2019) társasjáték

Ezt a játékot azért választottuk, mert családi társasnak is tökéletes, de kellőképpen összetett, hogy mi (komolyabb társas-fanok) is élvezhessük. Lehet benne taktikázni (kell is, ha nyerni akarsz!), de ha nem vagy annyira jó játékos, akkor is élvezet ezzel a játékkal játszani, hála sok szép elemnek és gyönyőrűen megrajzolt macska-lapkáknak.

Előnyei:
– gyönyörű elemek
– van benne taktika, a sok különböző küldetéskártyával egész sokféle irányba lehet vinni a hajódat (és sok pontot szerezni vele)
– DE taktika nélkül is nagyon jól játszható, kis szerencsével még így is egész jó pontszámot lehet szerezni
– élvezet pakolgatni a sok kis elemet
Hátrányai:
– családi játéknak kicsit bonyolult, kell egy ember aki ismeri, és tudja vezetni a játékot
– egész nagy a szerencsefaktor a játékban (egy-egy kártya megfelelő időpontban való kihúzása nagyon megbillentheti a játék egyensúlyát)
– elég hosszú egy játék, főleg új játékosokkal

Egyelőre telitalálat volt a játék, mindenki, akivel játszottunk vele, imádta :D


Hasonló játékok címkék alapján