Unravel (2016)

videójáték 9 23

Az Unravel a stílusát tekintve egy oldalnézetes puzzle-platformer játék, melyben a kis piros főhőst irányítva kell megtalálnunk azt, ami elveszett. A hölgy családját. Kalandunk a hátsó kertben kezdődik, majd a tengerparton, az erdőben, a hegyekben, és a vasútállomáson folytatódik, a tizenkét… [tovább]

Videók

Képek 4

Hirdetés

Most játszik vele 8

Kedvencelte 8

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

MewIchigo_Fan_Daniel 
Unravel (2016)

Unravel (2016) videójáték

A végén olyan sírógörcs jött rám, hogy nem tudtam mi van velem.
1 könnycsepp, 2 könnycsepp és utána patakokban.
Pedig nem volt tragikus vége vagy valami.
Vagy csak én nem érzékeltem annak? :O
A grafika csodálatos, a zenék gyönyörűek, Yarny pedig kimondottan szerethető főhőse a játéknak. :)
Imádtam!!! <3 10/10*

piciszusz 
Unravel (2016)

Unravel (2016) videójáték

Aranyos játék, de nem kötött le sokáig. Egy kis manócskával vagy, ami fonalból van. Emlékfoszlányokat kell gyűjtened, hogy összerakd a képeket, de közben fogy a fonalad.

Wishiwere 
Unravel (2016)

Unravel (2016) videójáték

Szórakoztató játék, csodaszép a grafika, a zene is varázslatos, de egy kicsit nyomasztott a történet.

Rémálom 
Unravel (2016)

Unravel (2016) videójáték

Megint kicsit félrenyúltam a játékválasztádom során: egy cuki, könnyed platformerre vágytam. Aztán szembejött velem az alaphelyzet: egy idős hölgy emlékeit látogathatjuk meg Yarnyként, a fonalfiguraként, és a feladatunk az emlékek összegyűjtése. Vannak ezek között kellemes, gyerekkori emlékek, de aztán a veszteség és a halál is előkerül, milyen búcsút mondani azoknak, akiket szeretünk. Szimplán csak a zenével olyan érzelmes hangulatot varázsol ez a játék, csakúgy mint hasonló zsánertársa, a Gris, bár ott jobban a központi téma köré épültek a főhősünk képességei. Itt – bár vannak ötletes megvalósítsok – néha kicsit repetatívnak éreztem a pályákat, noha vannak remek ötletek, és a dinamikusabb pályarészeket jobban élveztem, mint a fonalkötögetős, tárgy tologatósokat.

Az egyetlen negatívum számomra, hogy néhol nem lehet eldönteni, hogy egy precíz ugrás nem sikerült tizedjére sem vagy teljesen rosszul közelítem meg a puzzle-t, ezért okozott némi frusztrált szenvedést. Plusz a titkok felfedezése semmi örömmel nem jár, egyszerűen csak ott vannak, néhol pedig nem is látja őket az ember, csak szerencsével sétál át rajtuk, nem is felfedezéssel vagy valami platform puzzle-lal.

Belladonna_Dreams 
Unravel (2016)

Unravel (2016) videójáték

Kellemes hangulat, kissé szomorkás, de gyönyörű. Jó zene. Élveztem.

Wolfy27 
Unravel (2016)

Unravel (2016) videójáték

Nagyon szép játék, mind külsőleg, mind belsőleg. Yarnival a kis fonalmanóval gyűjtögetünk emlékfoszlányokat és rakjuk össze egy család történetét. Nagyon szép és megható játék, a puzzle elemek elég változatosak, vannak nagyon könnyűek és vannak egészen nehezek is. A karakter jól irányítható. Az elején megpróbáltam a kis titkokból az összeset megtalálni, de vannak nagyon gonosz helyen elrejtettek is, úgyhogy végül feladtam. Egy dologgal nem voltam kibékülve a játékban, mégpedig a vízzel. Helyenként iszonyat nehéz volt átjutni rajta (vagy csak én vagyok béna)


Folytatása

Unravel Two (2018) videójáték

Összehasonlítás

Unravel


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

It Takes Two (2021) videójáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján