Unravel (2016)

videojáték 9 20

Az Unravel a stílusát tekintve egy oldalnézetes puzzle-platformer játék, melyben a kis piros főhőst irányítva kell megtalálnunk azt, ami elveszett. A hölgy családját. Kalandunk a hátsó kertben kezdődik, majd a tengerparton, az erdőben, a hegyekben, és a vasútállomáson folytatódik, a tizenkét… [tovább]

Videók

Képek 4

Most játszik vele 3

Kedvencelte 9

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

piciszusz 
Unravel (2016)

Unravel (2016) videojáték

Aranyos játék, de nem kötött le sokáig. Egy kis manócskával vagy, ami fonalból van. Emlékfoszlányokat kell gyűjtened, hogy összerakd a képeket, de közben fogy a fonalad.

MewIchigo_Fan_Daniel 
Unravel (2016)

Unravel (2016) videojáték

A végén olyan sírógörcs jött rám, hogy nem tudtam mi van velem.
1 könnycsepp, 2 könnycsepp és utána patakokban.
Pedig nem volt tragikus vége vagy valami.
Vagy csak én nem érzékeltem annak? :O
A grafika csodálatos, a zenék gyönyörűek, Yarny pedig kimondottan szerethető főhőse a játéknak. :)
Imádtam!!! <3 10/10*

Rémálom 
Unravel (2016)

Unravel (2016) videojáték

Megint kicsit félrenyúltam a játékválasztádom során: egy cuki, könnyed platformerre vágytam. Aztán szembejött velem az alaphelyzet: egy idős hölgy emlékeit látogathatjuk meg Yarnyként, a fonalfiguraként, és a feladatunk az emlékek összegyűjtése. Vannak ezek között kellemes, gyerekkori emlékek, de aztán a veszteség és a halál is előkerül, milyen búcsút mondani azoknak, akiket szeretünk. Szimplán csak a zenével olyan érzelmes hangulatot varázsol ez a játék, csakúgy mint hasonló zsánertársa, a Gris, bár ott jobban a központi téma köré épültek a főhősünk képességei. Itt – bár vannak ötletes megvalósítsok – néha kicsit repetatívnak éreztem a pályákat, noha vannak remek ötletek, és a dinamikusabb pályarészeket jobban élveztem, mint a fonalkötögetős, tárgy tologatósokat.

Az egyetlen negatívum számomra, hogy néhol nem lehet eldönteni, hogy egy precíz ugrás nem sikerült tizedjére sem vagy teljesen rosszul közelítem meg a puzzle-t, ezért okozott némi frusztrált szenvedést. Plusz a titkok felfedezése semmi örömmel nem jár, egyszerűen csak ott vannak, néhol pedig nem is látja őket az ember, csak szerencsével sétál át rajtuk, nem is felfedezéssel vagy valami platform puzzle-lal.

Belladonna_Dreams 
Unravel (2016)

Unravel (2016) videojáték

Kellemes hangulat, kissé szomorkás, de gyönyörű. Jó zene. Élveztem.


Folytatása

Unravel Two (2018) videojáték

Összehasonlítás

Unravel


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján