It Takes Two (2021)

videojáték 13

Az It Takes Two Cody és May történetét követi, akik éppen válásra készülnek, miután a mindennapi élet nehézségei tönkretették a párkapcsolatukat. A cselekmény ennek a nehéz időszaknak a legfájdalmasabb tetőpontján veszi fel a fonalat, amikor is a páros asztalhoz ül a fiatal… [tovább]

Videók

angol · angol
Hirdetés

Most játszik vele 3

Kedvencelte 10

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

piciszusz 
It Takes Two (2021)

It Takes Two (2021) videojáték

Ez a világ legcukibb játéka! Kb 3 órája nyomjuk, pedig nem szeretem és nem is vagyok jó az ügyességi játékokban.
szerk. végigjátszottuk, kb 8 óra alatt lehet teljesíteni az egészet. A sztori kiszámítható, de iszonyat aranyos, a játék pedig brutál jól ki van találva, tényleg össze kell dolgozni és csak úgy lehet megcsinálni.

and_rea 
It Takes Two (2021)

It Takes Two (2021) videojáték

Oh, hogy ez mennyire gyönyörű és kreatív és tökéletes volt!

Ennyi ötletet belezsúfolni egyetlen játékba!
Minden pályán valami új írányítás, új kütyük, új meglepetések várnak, és minden intuitív, könnyen ráérezhető, és egyik fejezet után sem lehet abbahagyni, mert kíváncsi vagy, mi fog következni.

May és Cody elhidegültek, és a lányuk nem szeretné a válást, változást, ezért egy könyv, azaz Dr Hakim segítségét kéri, aki furcsa módon segít. Összemennek picivé. Közösen kell megoldást találniuk. A kalandok során kiderülnek dolgok, amik az elhidegüléshez vezettek. Amikről tudnak beszélni nyíltabban. Meg rég elfeledett emlékek jönnek felszínre.

A fejezetek tele vannak mini-játékokkal, imádtuk őket!
Egyik kedvenc a hógolyózás! :)
Meg a kedvenc titkos felfedeznivalóm a kertben egy mini-spa, ahol relaxálhatunk picit. :))

1. The Shed
May egy kalapáccsal rohangál, miközben Cody szögeket tud ide oda dobni.
Bossok is akadnak az út során, mint egy rég elfeledett porszívó, vagy egy szomorú meg dühös szerszámosláda.

2. The Tree
Furán sötét hangulatú ez a fa belseje, ahol katona-mókusokkal találkozunk, darazsakkal kell küzdenünk, még a királynőjükkel is; valami fura fegyverekkel, amikkel ragadós izét tudunk lőni, majd felrobbantani. A végén a mókusoktól kapunk valami repülő járművet, amivel el szeretnénk érni Rose szobáját.

3. Rose’s Room
Leghosszabb fejezet.
Egy megkérdőjelezhető küldetést vállalnak a szülők, valamiért azt gondolják, hogy Rose könnyétől vissza fognak változni, ezért meg akarják „ölni” az Elefánt királynő plüsst. Oh jajj, de szomorú.
May falon járó antigravitációs cipőt kap, míg Cody egy olyan képességet, amitől picivé (spoiler) és naggyá tud változni.
És akkor itt a gyerekszobában tényleg elszabadul a fantázia!
Kapunk egy űr-világot, csillagokkal, kaleidoszkóppal; ahol le kell győzni Moon Baboon-t is; majd mindenféle gyerekjátékok után elérjük a Dino-világot; majd egy kalózhajóval kell hajóznunk is; mielőtt kapunk egy egész cirkuszt; majd elérünk egy makett mesevilágot kastéllyal és mini-vonattal együtt.
Huh, és jön a várbörtön, egy egész Dungeon Crawler játékot kapunk, ahol Cody mágussá válik, jeget tud varázsolni, meg teleportálni is; May pedig lovaggá válik, tüzes karddal küzd az ellenséggel.
És.. és.. aztán meg kell küzdenünk az Elefánt Királynővel.. „Öljük meg” őt, és érezzük rosszul magunkat. Hüpp.

4. Cuckoo Clock
A legszebb absztrakt mechanikus óraszerkezet, belülről. Imádtam!
May klónozni tudja önmagát, mivel mindig is választania kellett 2 élet között, munka meg család, és nehéz egyszerre jelen lenni mindenhol. Cody pedig megkapja azt a képességet, hogy vissza tudja fordítani az időt.

5. Snow Globe
A legszebb téli falu, imádtam!
Mágneseket kapunk, hogy a szülők újra megtalálják a vonzódást.
Két különböző pólus, trükközni kell velük a feladványokban.
A jeges siklás is nagyon hangulatos és élvezetes, csak azt sajnáltam, hogy nem volt időm többet nézelődni.
Kaptunk egy víz alatti puzzle-t is, az uszikálást sosem kedvelem annyira játékokban, de nem volt hosszú ez a rész.

6. The Garden
Cody egyik régi kedvenc hobbyja a kert volt. Amit aztán elhanyagolt. Nagyon. Mindenhol gyom nőtt. Sok.
Valamiért ez a rész nem tetszett annyira, mintha azt éreztem volna, hogy kezdenek a készítők kifogyni az ötletekből. Vagy csak túl töményen kaptunk mindent?
Pedig volt itt is mindenféle izgalom meg cukiság; béka taxi, vakond-menekülés, gyomírtás, virágok mindenfelé… Persze csak miután kiírtottuk a gyomot; May kapott egy permetezőt, míg Cody ki tudott nyúlni egy indával, meg mindenféle növénnyé tudott változni.

7. The Attic
May régen nagyon szerette a zenét, ezért itt közösen kell egy előadást összehozniuk, zenészekkel, nézőkkel. Maynak haszálnia kell a hangját, míg Cody kap egy cintányért.
Ez a fejezet sem a kedvencem, kapunk itt is mindent, fura felhős „mennyei” jelenettel, ahol még repülni is megtanulunk, és repülő démonokkal harcolunk; aztán átváltunk modern szivárványszínű, neon Dj jelenetbe..
De végül jöhet a Grand finale is, ahol May és Cody újra megtalálják egymást. Spoiler? Hát nyilván Happy End lehet csak egy ilyen játéknak a vége.

Kitäna 
It Takes Two (2021)

It Takes Two (2021) videojáték

Egyszerűen zseniális, a grafika, ahogy meg vannak modellezve ezek az apró dolgok körülöttünk, hogy minden mindennel összefügghet, rég lattam ilyen kidolgozott puzzle játékot, és a történet vezetésről nem is beszélve.
Le a kalappal a készítők előtt, nagyon jól szórakoztunk. És nem egy elhanyagolható mondandója van mellékesen. Egy kicsit sem ereztem ebben semmi klisét.
Nem hiába látszik, hogy a way out fejlesztői állnak az egész mögött :)

Rémálom 
It Takes Two (2021)

It Takes Two (2021) videojáték

Pro:
● Remek audio-vizuális élmény. Imádtam a zenét, a pályák remekül vannak megtervezve (szórakoztatóak, színesek), élvezet volt a fősztorin kívül is körbenézni, megtalálni a vicces, nyomkodható elemeket (a bogár wellnes központ és a cápás medence nagy kedvenc :D).
● Mivel az egész játék co-op, ezért nem csoda, hogy zseniálisan van összerakva: Tényleg együtt kell dolgozni, nem úgy, mint az Unravel 2-nél, ahol sokszor az egyik fél lehetett passzív (ami lehet előnyös gyerekeknél vagy kevésbé játékképes embereknél, de na). A puzzle-ök, az egymást segítő platformerkedés, a közös boss fightok, minden rendkívül jól meg van tervezve, nem unalmas, pont eléggé változatos, mindig új képességeket kell használni pályánként.
● Az ötletes játékelemek: Egy kis izometrikus klasszikus fantasy, kicsit Diablo-hatással, egy kis Mortal Kombat.
● A minijátékok/versenyek.
● A boss fightok! Imádtam, hogy tényleg co-op, és a legtöbbje kellemes kihívást jelent.
● A mellékkarakterek cukik! A gluténmentes bogár, Cutie és a poszméh, a békák nagy kedvencek lettek. Meg a katona mókusok. :DDD
● A történet rendben van, noha a főszereplőink eléggé a saját világukba fordult, nem feltétlen szerethető karakterek.

Kontra:
● Rövid – bár a történet így nincs elnyújtva, de játékos szemmel nekem hiányzott még pár pálya.
● Néhány boss vagy küzdelem csak úgy van, szinte semmit nem kell csinálni (Octopus), ami furán vázlatosnak hatott a többi remekül designolt harc mellett.
● Néha nem engedi a játék, hogy újrapróbáld a platform részeket, amit elbuktál, hanem simán előrébb rak. :( Tudom, hogy béna vagyok, de na.
● Néhány történeti rész csak cutscene, ami igazán lehetett volna játékelem (May nagy pillanata, az órás fightnál pl. lehetett volna interaktívabb a játék.)
● Az emberek animációja hagy maga után kivetnivalót, látszik, hogy ezekbe a cinematicokba nem öltek nagyon sok energiát. Rose halott animált tekintete azóta is kísért.

Játékidő: 12.5 óra

Victorious 
It Takes Two (2021)

It Takes Two (2021) videojáték

Sajna (egyelőre) csak végigjátszást néztem róla így nem csillagoznám.
Viszont lenyűgöző játék. Tényleg nagyban épít az összedolgozásra,remekül vegyíti a különféle játékelemeket. A történet és a karakterek fantasztikusak, tud nagyon humoros és drámai is lenni. Talán az első fele ( spoiler ) jobban tetszett, de az utána levő rész sem volt rossz.
Így tényleges játszás nélkül is bátran ajánlom mindenkinek, akinek van egy társa akivel végigvigye.


Hasonló játékok címkék alapján