It Takes Two (2021)

videójáték 12 57

Az It Takes Two Cody és May történetét követi, akik éppen válásra készülnek, miután a mindennapi élet nehézségei tönkretették a párkapcsolatukat. A cselekmény ennek a nehéz időszaknak a legfájdalmasabb tetőpontján veszi fel a fonalat, amikor is a páros asztalhoz ül a fiatal… [tovább]

Videók

angol · angol

Képek 9

SzereplőSzinkronhang
Cody / Dr. HakimJoseph Balderrama
MayAnnabelle Dowler
RoseClare Corbett
PorszívóStephen Greif
KalapácsfejMartin Sherman
SzerszámosládaOskar Wolontis
StargazerSusan Brown
Mókus vezérGrahame Fox
Miss QRachel Atkins
BogárGlenn Wrage
Darázs királynő / PoszméhVictoria Willing
Moon BaboonEdward Dogliani
Jack-in-the-BoxAlexandra Ekelöf
CutieLizzie Waterworth-Santo
JoyLouiza Patikas
Hirdetés

Most játszik vele 14

Kedvencelte 32

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Boglinc 
It Takes Two (2021)

It Takes Two (2021) videójáték

Sok olyan játékkal játszottam már, amiben lehet ketten együtt, és segíthetjük is egymást a különböző képességeinkkel, de olyannal még soha, amiben szó szerint nem mennénk egymás nélkül semmire.

Zseniális, mennyire muszáj összehangoltan játszanunk, rengeteg odafigyelést és koncentrációt igényel, de számomra pont emiatt volt kiemelkedően szórakoztató. Biztosan újra fogjuk játszani később is.

piciszusz 
It Takes Two (2021)

It Takes Two (2021) videójáték

Ez a világ legcukibb játéka! Kb 3 órája nyomjuk, pedig nem szeretem és nem is vagyok jó az ügyességi játékokban.
szerk. végigjátszottuk, kb 8 óra alatt lehet teljesíteni az egészet. A sztori kiszámítható, de iszonyat aranyos, a játék pedig brutál jól ki van találva, tényleg össze kell dolgozni és csak úgy lehet megcsinálni.

and_rea 
It Takes Two (2021)

It Takes Two (2021) videójáték

Oh, hogy ez mennyire gyönyörű és kreatív és tökéletes volt!

Ennyi ötletet belezsúfolni egyetlen játékba!
Minden pályán valami új írányítás, új kütyük, új meglepetések várnak, és minden intuitív, könnyen ráérezhető, és egyik fejezet után sem lehet abbahagyni, mert kíváncsi vagy, mi fog következni.

May és Cody elhidegültek, és a lányuk nem szeretné a válást, változást, ezért egy könyv, azaz Dr Hakim segítségét kéri, aki furcsa módon segít. Összemennek picivé. Közösen kell megoldást találniuk. A kalandok során kiderülnek dolgok, amik az elhidegüléshez vezettek. Amikről tudnak beszélni nyíltabban. Meg rég elfeledett emlékek jönnek felszínre.

A fejezetek tele vannak mini-játékokkal, imádtuk őket!
Egyik kedvenc a hógolyózás! :)
Meg a kedvenc titkos felfedeznivalóm a kertben egy mini-spa, ahol relaxálhatunk picit. :))

1. The Shed
May egy kalapáccsal rohangál, miközben Cody szögeket tud ide oda dobni.
Bossok is akadnak az út során, mint egy rég elfeledett porszívó, vagy egy szomorú meg dühös szerszámosláda.

2. The Tree
Furán sötét hangulatú ez a fa belseje, ahol katona-mókusokkal találkozunk, darazsakkal kell küzdenünk, még a királynőjükkel is; valami fura fegyverekkel, amikkel ragadós izét tudunk lőni, majd felrobbantani. A végén a mókusoktól kapunk valami repülő járművet, amivel el szeretnénk érni Rose szobáját.

3. Rose’s Room
Leghosszabb fejezet.
Egy megkérdőjelezhető küldetést vállalnak a szülők, valamiért azt gondolják, hogy Rose könnyétől vissza fognak változni, ezért meg akarják „ölni” az Elefánt királynő plüsst. Oh jajj, de szomorú.
May falon járó antigravitációs cipőt kap, míg Cody egy olyan képességet, amitől picivé (spoiler) és naggyá tud változni.
És akkor itt a gyerekszobában tényleg elszabadul a fantázia!
Kapunk egy űr-világot, csillagokkal, kaleidoszkóppal; ahol le kell győzni Moon Baboon-t is; majd mindenféle gyerekjátékok után elérjük a Dino-világot; majd egy kalózhajóval kell hajóznunk is; mielőtt kapunk egy egész cirkuszt; majd elérünk egy makett mesevilágot kastéllyal és mini-vonattal együtt.
Huh, és jön a várbörtön, egy egész Dungeon Crawler játékot kapunk, ahol Cody mágussá válik, jeget tud varázsolni, meg teleportálni is; May pedig lovaggá válik, tüzes karddal küzd az ellenséggel.
És.. és.. aztán meg kell küzdenünk az Elefánt Királynővel.. „Öljük meg” őt, és érezzük rosszul magunkat. Hüpp.

4. Cuckoo Clock
A legszebb absztrakt mechanikus óraszerkezet, belülről. Imádtam!
May klónozni tudja önmagát, mivel mindig is választania kellett 2 élet között, munka meg család, és nehéz egyszerre jelen lenni mindenhol. Cody pedig megkapja azt a képességet, hogy vissza tudja fordítani az időt.

5. Snow Globe
A legszebb téli falu, imádtam!
Mágneseket kapunk, hogy a szülők újra megtalálják a vonzódást.
Két különböző pólus, trükközni kell velük a feladványokban.
A jeges siklás is nagyon hangulatos és élvezetes, csak azt sajnáltam, hogy nem volt időm többet nézelődni.
Kaptunk egy víz alatti puzzle-t is, az uszikálást sosem kedvelem annyira játékokban, de nem volt hosszú ez a rész.

6. The Garden
Cody egyik régi kedvenc hobbyja a kert volt. Amit aztán elhanyagolt. Nagyon. Mindenhol gyom nőtt. Sok.
Valamiért ez a rész nem tetszett annyira, mintha azt éreztem volna, hogy kezdenek a készítők kifogyni az ötletekből. Vagy csak túl töményen kaptunk mindent?
Pedig volt itt is mindenféle izgalom meg cukiság; béka taxi, vakond-menekülés, gyomírtás, virágok mindenfelé… Persze csak miután kiírtottuk a gyomot; May kapott egy permetezőt, míg Cody ki tudott nyúlni egy indával, meg mindenféle növénnyé tudott változni.

7. The Attic
May régen nagyon szerette a zenét, ezért itt közösen kell egy előadást összehozniuk, zenészekkel, nézőkkel. Maynak haszálnia kell a hangját, míg Cody kap egy cintányért.
Ez a fejezet sem a kedvencem, kapunk itt is mindent, fura felhős „mennyei” jelenettel, ahol még repülni is megtanulunk, és repülő démonokkal harcolunk; aztán átváltunk modern szivárványszínű, neon Dj jelenetbe..
De végül jöhet a Grand finale is, ahol May és Cody újra megtalálják egymást. Spoiler? Hát nyilván Happy End lehet csak egy ilyen játéknak a vége.

Kitäna 
It Takes Two (2021)

It Takes Two (2021) videójáték

Egyszerűen zseniális, a grafika, ahogy meg vannak modellezve ezek az apró dolgok körülöttünk, hogy minden mindennel összefügghet, rég lattam ilyen kidolgozott puzzle játékot, és a történet vezetésről nem is beszélve.
Le a kalappal a készítők előtt, nagyon jól szórakoztunk. És nem egy elhanyagolható mondandója van mellékesen. Egy kicsit sem ereztem ebben semmi klisét.
Nem hiába látszik, hogy a way out fejlesztői állnak az egész mögött :)

Zyta20 
It Takes Two (2021)

It Takes Two (2021) videójáték

Egy nagyon szép, szívhezszóló játék. Párommal játszottam ki, kaptunk pár tippet <3

Princze 
It Takes Two (2021)

It Takes Two (2021) videójáték

Erre még a feleségem is azt mondta, hogy k**** jó, én pedig nem vitatkozom. Nagyon örülök, hogy a tavalyi év adott egy igazi kooperatív játékot, ami túlmutat azon, hogy ezúttal ketten csináljuk azt, amit amúgy egyedül tennénk. Kreativitás, játékmenet, élmény 10-es! Az egyetlen, ami miatt húztuk a szánkat, és amiért nem tudok 10 csillagot adni, az a történet érzelmi ívének elmismásolása. De készülünk az újrajátszásra (karaktercserével, természetesen), és hogy felfedezzük a maradék minijátékokat, mert a játék játék része hibátlan!

Rémálom 
It Takes Two (2021)

It Takes Two (2021) videójáték

Pro:
● Remek audio-vizuális élmény. Imádtam a zenét, a pályák remekül vannak megtervezve (szórakoztatóak, színesek), élvezet volt a fősztorin kívül is körbenézni, megtalálni a vicces, nyomkodható elemeket (a bogár wellnes központ és a cápás medence nagy kedvenc :D).
● Mivel az egész játék co-op, ezért nem csoda, hogy zseniálisan van összerakva: Tényleg együtt kell dolgozni, nem úgy, mint az Unravel 2-nél, ahol sokszor az egyik fél lehetett passzív (ami lehet előnyös gyerekeknél vagy kevésbé játékképes embereknél, de na). A puzzle-ök, az egymást segítő platformerkedés, a közös boss fightok, minden rendkívül jól meg van tervezve, nem unalmas, pont eléggé változatos, mindig új képességeket kell használni pályánként.
● Az ötletes játékelemek: Egy kis izometrikus klasszikus fantasy, kicsit Diablo-hatással, egy kis Mortal Kombat.
● A minijátékok/versenyek.
● A boss fightok! Imádtam, hogy tényleg co-op, és a legtöbbje kellemes kihívást jelent.
● A mellékkarakterek cukik! A gluténmentes bogár, Cutie és a poszméh, a békák nagy kedvencek lettek. Meg a katona mókusok. :DDD
● A történet rendben van, noha a főszereplőink eléggé a saját világukba fordult, nem feltétlen szerethető karakterek.

Kontra:
● Rövid – bár a történet így nincs elnyújtva, de játékos szemmel nekem hiányzott még pár pálya.
● Néhány boss vagy küzdelem csak úgy van, szinte semmit nem kell csinálni (Octopus), ami furán vázlatosnak hatott a többi remekül designolt harc mellett.
● Néha nem engedi a játék, hogy újrapróbáld a platform részeket, amit elbuktál, hanem simán előrébb rak. :( Tudom, hogy béna vagyok, de na.
● Néhány történeti rész csak cutscene, ami igazán lehetett volna játékelem (May nagy pillanata, az órás fightnál pl. lehetett volna interaktívabb a játék.)
● Az emberek animációja hagy maga után kivetnivalót, látszik, hogy ezekbe a cinematicokba nem öltek nagyon sok energiát. Rose halott animált tekintete azóta is kísért.

Játékidő: 12.5 óra

blueorchid 
It Takes Two (2021)

It Takes Two (2021) videójáték

A legjobb játék, amivel valaha játszottam. Nem tudom, hogy ezt felül tudja-e múlni bármi. Szeretnék még ilyen kedves, kreatív, gondolkodtató ketten játszható játékot játszani. ♥

eszternemeszti 
It Takes Two (2021)

It Takes Two (2021) videójáték

Annyira csodálatos volt ez a játék, imádtam!
Lórikával külön öröm volt végigvinni. <3

Jeannie 
It Takes Two (2021)

It Takes Two (2021) videójáték

Nagyjából 8-10 órát játszottunk vele, a darazsas részen a szarvasbogárig jutottunk. Jó nagyon a coop része, kreatívak, érdekesek a feladatok. Ami viszont kifejezetten zavart (és ez nagyban hozzájárult, hogy abbahagytuk), a szereplők közti dinamika. A szülők egymással és a gyerekükkel való viselkedése, a minijátékok, amikben egymást bántani kell, ezek miatt egyre inkább halogattam, hogy egy-egy este ezt a játékot vegyük elő. Mivel ez nyilván az én túlérzékenységem, még rápróbálunk majd.


Ha tetszett, játssz ezzel is


3

Unravel (2016) videójáték

3 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján