Szendergő hercegnők (2005)

társasjáték 7 24
Sleeping Queens
Játékidő: 10 perc · Játékosok száma: 2–5

Lépj be a mesevilág ajtaján, ahol a mese és varázslat nemcsak képzelet: palacsinták hercegnője, sütik királya és megannyi varázslatos személy fogad téged. Ébreszd fel a hercegnőket, és ne engedd, hogy a szomszédos lovagok elrabolják szíved választottját! A játék észrevétlenül fejleszti a… [tovább]

Videók

magyar
magyar

Képek 4

Szendergő hercegnők (2005)

Tervező
Miranda Evarts

Kiadó
Gamewright

Illusztrátor
Jimmy Pickering

Magyar kiadó
Reflexshop

Kedvencelte 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

worsi 
Szendergő hercegnők (2005)

Szendergő hercegnők (2005) társasjáték

Ez csak impulzusvásárlás volt karácsony előtt, mikor a Hive Pocketért mentem. Rémlett, hogy dicsérték nagyon itt a Gremlinen. Tegnap délután kipróbáltuk, a játék jött, látott és győzött: majdnem egészen vacsoráig ezzel játszottunk. A szabály pillanatok alatt megtanulható (a hatévesnek is gyorsan ment, nem is értem ezt a nyolc éves kortól ajánlást (pláne, hogy egy hatéves kislány találta ki)), és roppant szórakoztató az egész játék. Mi felnőttek is élveztük, be is jelölöm kedvencnek.
Gyakran elő fog kerülni még szerintem.

Hintafa 
Szendergő hercegnők (2005)

Szendergő hercegnők (2005) társasjáték

Ennyire lányosnak kinéző, de ellenére fiúknál is töretlenül népszerű játék még nem is volt a blogon.

Irtó helyes és meglepően cseles játék a Szendergő hercegnők. Ha hinni lehet a híreknek, akkor egy 6 éves kislány fejéből pattant ki az ötlet. A szerencse persze befolyásolja a kimenetelét, de mi egyebet várhat, aki a hercegnő bizniszben tevékenykedik? Egyébként ezzel eddig az összes játékostársam tisztában volt és azzal is, hogy egy körnél muszáj többet játszani és nem csak a győzelemért, hanem mert olyan izgalmas-aranyos a játék flow-ja. Iskolás körökben is nagy népszerűségnek örvend, a lányoknál estében kétségeim sem voltak efelől, a fiúk jellemzően eleinte bizalmatlanok, de csak az első lovag-sárkány összecsapásig.

Több van a Szendergő hercegnőkben szende bájuknál. A könnyű kis matek mellett (ha van olyan óvodás, akinek már mennek, akkor akár 5-6 éves kortól is játszható) érdemes taktikusan tartalékolni a kártyáinkat, mert nem mindegy, hogy milyen védelmünk van egy esetleges támadás kivédésére. A siker érdekében az emlékezetünket is készenlétbe kell helyeznünk, hogy a visszaalvó hercegnők közül tudjuk kit érdemes keresni.

Várakozásomat messze felülmúlták a hercegnők, trükkös és nagyon szórakoztató játék, izgalmasan vicces fordulatokkal, kis és nagy cselszövőknek. A legjobb értelemben vett populáris játék, gördülékeny ritmusa az egész család számára élvezetes.

Bővebben: https://hintafa.blog.hu/2018/10/27/szendergo_hercegnok

Laszlo_Molnar 
Szendergő hercegnők (2005)

Szendergő hercegnők (2005) társasjáték

Nehéz ezt a játékot értékelni, hiszen gémer szemmel semmit nem nyúlt, mechanizmusait elemezve azt láthatjuk, hogy összevissza, egymással nem összefüggő ötletek halmaza – de működik, és a gyerekek nagyon szeretik. Innentől kezdve pedig dobjunk félre minden elitista gőgöt, ez egy szórakoztató kártyajáték, amely akár négyéves kortól is játszható (legfeljebb az összeadogatás szabályát még nem használják). Kelts fel hercegekkel csipkerózsikákat, altasd vissza a többiekét (amit varázslattal kivédhettek) vagy rabold el azokat (amit sárkánnyal kivédhetnek), vagy ööö… dobálj el matematikai szabályok mentén fölösleges lapokat. Ennyi, de mókás rajzokkal, és a gyerekek imádják.

ncsn87 
Szendergő hercegnők (2005)

Szendergő hercegnők (2005) társasjáték

Nagyon cuki és okos, elsősorban gyerekeknek való kártyajáték. Bár hozzáteszem, felnőttként is tudtam élvezni.
Tökéletes, mert memóriajáték is, meg matekozhatnak is benne a gyerekek, kombinálhatnak. Szerintem tökéletes nekik. Aranyos a grafika is. Szívből ajánlom.
Plusz ezt egy 6 éves kislány találta ki. Azért ez nem semmi.

dorkabuba 
Szendergő hercegnők (2005)

Szendergő hercegnők (2005) társasjáték

A magyar fordítársért és kivitelezésért nem vagyok oda, de a játék maga nagyon aranyos, egyszerű és gyors. Elég gyakran előkerül (havi többször).

Ps.: Az egy kellemetlen kör volt, amikor rájöttünk, hogy az egyik hercegnő hátlapja nyomdahibás kicsit (volt rajta egy kis sárga folt), ami gyakorlatilag játszhatatlanná tette a játékot. Viszontagságos vágogatások után az elvileg nem átlátszó, a gyakorlatban nagyon is átlátszó kártyavédők megduplázásával végre újra játszható lett. :)

Criala 
Szendergő hercegnők (2005)

Szendergő hercegnők (2005) társasjáték

Ahhoz képest, hogy ez inkább egy gyerekeknek szánt kártyajáték, mi 30éves fejjel nem tudjuk megunni! :D Nagyon szórakoztató, nevetős-izgulós-kiszúrós, cuki grafikával. :D Tökéletes filler, mindig több kör megy le belőle. :)
A barátnőm 10éves kisfia annyira megszerette, hogy napokig emlegette, úgyhogy barátnőm végül megvette neki. :)


Hasonló játékok címkék alapján