Slamászka

társasjáték 8 1
Assel Schlamassel
Játékidő: 20 perc · Játékosok száma: 3–6

A Slamászka társasjátékban újra egy fergeteges kártyapartit csaphatunk a bogarak, rovarok és más élőlények társaságában, hiszen a Drei Magier csótány sorozata egyre több olyan játékkal bővül, ahol más és más állatoké a főszerep. A Slamászka játékban a legyekre, patkányokra, pókokra és a címadó… [tovább]

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Hintafa 
Slamászka

Slamászka társasjáték

A legkedvesebb családi kártyajátékunk.

Klasszikus felállás: játék közben észrevétlenül fejleszti az auditív, hallási figyelmet és a koncentrációt. (Utóbbira mostanában kiemelten szükség van.) Ezeket a területeket ilyen koncentráltan egyébként elég kevés játék tornáztatja. Úgy tornáztatja a “figyelemizmot”, hogy az fel sem tűnik. Nem fárasztó nyűg, hanem a játék bizsergető izgalma kívánja meg a koncentrációt. A legtöbb pedagógus, akikkel az utóbbi időben beszéltem a figyelemtartás és a koncentráció zavarára panaszkodott. Érdekes módon egyébként azok a gyerekek is iszonyú lelkesen csapatják Slamászkát, akik az órán alig bírnak figyelni. Kisebbeknél elmélyíti a számfogalmat és (iskola előtt állóknál különösen fontos:) gyakorolhatják a balról-jobbra “olvasást”.

Flexibilis, generációs játék
Egyszerű, átlátható, adaptálható szabályoknak köszönhetően kicsikkel, nagyokkal, nagyszülőkkel is egyformán működik. Még jobb: kistestvér a nagyobbal együtt is tudnak játszani. Persze a kicsivel egy ideig még a könnyített módban kódoljuk az állatokat, míg a naggyal már felnőttesebben babrálunk ki egymással. Behatárolt időkerettel rendelkező napokon is elővehetjük.

Bővebben, fotókkal: http://hintafa.blog.hu/2018/01/24/slamaszka


Hasonló játékok címkék alapján