A Watergate-ügy (2019)

társasjáték 12 4
Watergate
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 2

1972 június 12.-én öt embert tartoztattak le a Washingtonban található Watergate épületben. A sajtó riporterei átfogó nyomozásba kezdtek, és sikerült feltárniuk az Amerikai Egyesült Államok történetének legnagyobb politikai botrányát, ami Richard Nixon elnöki lemondásához vezetett.

Ebben… [tovább]

Videók

magyar
magyar

Képek 2

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

ncsn87 
A Watergate-ügy (2019)

A Watergate-ügy (2019) társasjáték

Isteni izgis, konfrontatív két fős játék. A legeslegvégéig nem tudni, ki nyer. Bármilyen váratlan esemény megtörténhet. Okos, tematikus. A minősége szuper, talán csak a bizonyítékok kinézete nem extra. Az ára elég borsos, de megérte. Ha bírjátok a kiszúrást, ne hagyjátok ki. ;)

desertangelable 
A Watergate-ügy (2019)

A Watergate-ügy (2019) társasjáték

Elsősorban azt szeretem ebben a játékban, hogy folyamatosan megszívat azzal, hogy elhiteti velem vagy azt, hogy tuti én nyerek, vagy azt, hogy tuti nem nyerek, majd aztán az utolsó pillanatban az arcomba röhög, és megfordítja a végkifejletet. Szinte hihetetlen, egészen a végéig bármi lehet, semmi sem biztos, még az sem, ami mindkettőnk számára biztosnak tűnik… Sokan ráerőltetettnek érzik a témát, ezzel szemben nekem kimondottan tetszik, hogy egy létező botrány köré építették fel a játékot, és még bele is tudom élni magam az adott fél szerepébe. Azt is mondják erre a játékra, hogy konfrontatív, ennek nem is mondanék ellent, pusztán annyival egészíteném ki, hogy szerintem nem támadó jellegű a konfrontáció, inkább védekező. Mindkét fél meg akar szerezni valami (bizonyítékot, lendületjelölöt..) és a másik megpróbálja megakadályozni benne, olyan mint egy közélhúzás. Annak ellenére, hogy az elején még sokat kell olvasni a kártyákon lévő akciókat mégis izgalmas már az első játéktól kezdve, és azóta is.

Laura_Görög 
A Watergate-ügy (2019)

A Watergate-ügy (2019) társasjáték

Egyszerű szabály, viszont annyira tematikus, hogy izzadó homlokkal, tényleg komoly, mély élményt ad. Nem is egyszerű nyerni, meg kell dolgozni érte.


Hasonló játékok címkék alapján