Fesztáv: Európai madarak (2019)

társasjáték 10 15
Wingspan: European Expansion
Játékidő: 40 perc · Játékosok száma: 1–5

Ebben az első kiegészítőben megnöveljük a madárvilág területét az európai szépséges és változatos madarakkal. Ezek a madarak több fajta új képességgel rendelkeznek, köztük számos forduló vége képességű, játékosok közötti interakciót növelő és a feleslegben lévő kártyákból, tojásokból előnyt… [tovább]

Videók

angol
angol
angol

Képek 3

Kedvencelte 9

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Molymacska 
Fesztáv: Európai madarak (2019)

Fesztáv: Európai madarak (2019) társasjáték

A Fesztáv alapjátékot is sokat játszottuk, de a kiegészítővel egyszerűen eszményi!
Az európai madarak kiegészítő több szempontból is csodálatos számomra: egyrészről, a játékhoz új képességekkel és egy új sávszínnel (barna, fehér, rózsaszín mellé most jött a kékeszöld) bővültünk. Ezek a képességek pedig sokszor messze jobbak, mint az alapjáték képességei (főleg a kékeszöld képességsávú madarak kb 80%-a). Emiatt pedig nagyon izgalmas tud lenni a játék, hiszen a pontszámok (az egyes képességek miatt) hihetetlenül meg tudnak ugrani (hiszen van raktározós, de lapaládugós madár is. Ha valakinél van az utóbbi, szinte biztos a győzelem :D ).
A képességek mellett új forduló végi célok, és új bónuszkártyák is vannak. Mindkettő izgalmas lehet, nekem a fordulóvégi célok nagyon tetszenek, némelyik egészen agyafúrt a maga módján, és nehezíthetik (de közben könnyíthetik is a fészektípus fordulóvégi célokhoz képest) a játékot.
Ami miatt számomra még különleges, hogy sok madarat már ismerek belőle. Mármint ebben a kiegészítőben van gyurgyalag, meg hóbagoly, de több fecsketípus is, amiket ismerek, hiszen tanultam róla/láttam már akár itthon is. Emiatt az edukáció része is hatásosabb, hiszen az apró kis érdekességet szinte minden alkalommal elolvasom az ismerős madaraknál.
Ami negatívabb picit, hogy néhány madarat nem igen sikerült szépen megrajzolni (nem azért, mert a madár is ronda lenne). Szerintem a játék doboza is elég fura, az alapjáték doboza sokkal szebb, már meg kell hagyni, még így is egy nagyon szépen, részletesen illusztrált játékról van szó. csak most mintha egyes dolgok elcsúsztak volna (vagy csak rossz a beállítás pl a fecskéknél).
Nagyon szeretem a kiegészítőt, élvezet vele játszani, és amióta megvan, többször nyertem is a játékban, mint ha csak az alapjátékkal játszottunk volna. Szóval mindenképpen érdemes beszerezni, ha tetszett az alap Fesztáv.

ncsn87 
Fesztáv: Európai madarak (2019)

Fesztáv: Európai madarak (2019) társasjáték

Határozottan tetszik. Feldobja az alapjátékot. Bár én forduló végi értékelős madárhoz nem jutottam, csak a párom, de ő aratott vele. Nagyon jók az új madarak, az új forduló végi célok. Szerintem taktikusabb lett így a játék.

piciszusz 
Fesztáv: Európai madarak (2019)

Fesztáv: Európai madarak (2019) társasjáték

Régóta szerettem volna megvenni ezt a játékot, még tavassszal próbáltam ki a tabletop simulatoron keresztül és már akkor imádtam. Aztán 2 hete egy csoportban láttam, hogy valaki árulja a kieggel együtt, és le is csaptam rá, úgyhogy előrehoztam a karácsonyi ajándékomat magamnak. Azóta rávettem már egyszer Viktort meg Zsoltit, hogy játszanak vele, de amúgy az automával szoktam egyedül.

olahrita 
Fesztáv: Európai madarak (2019)

Fesztáv: Európai madarak (2019) társasjáték

Nekem két dolog miatt volt csalódás ez a kiegészítő. Nem gondoltam át, a kártyaszámot, illetve el se olvastam ,hogy mit ad a kiaegészítő. Én azt vártam, hogy annyi kártya lesz benne, hogy külön játszható legyen csak az európai madarakkal. Szóval annyi kártya, mimt az alp játékban. Nekem más nem is kellett volna hozzá csak az. A másik a madarak nem magyar neve, hanem megváltoztatva. Jó hogy így kell a játékhoz, csak én oktatójátéknak szántam, ami így elveszíti azt a funkcióját, hisz ha így játszank vele a gyerekek rosszul tanulják meg a magyar nevét a madárnak.


Hasonló játékok címkék alapján