Korkép (2019)

társasjáték 12 2
Tapestry
Játékidő: 120 perc · Játékosok száma: 1–5

A Delta Vision leírása:
Hozd létre a legeseménydúsabb történelemmel rendelkező civilizációt az emberiség megjelenésétől kezdve egészen a távoli jövőig! Az általad választott út nagyban eltér majd a valóságtól, így a civilizációd teljesen egyedivé válhat.

A Korkép játék során 4… [tovább]

Videók

angol
angol
magyar
magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 5

Hirdetés

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

desertangelable 
Korkép (2019)

Korkép (2019) társasjáték

Amivel kapcsolatosan senki sem vitatkozhat az a komponensek. Rendkívül kidolgozott és aprólékos alkatrészek vannak benne, nagyon jó tapintású térképek és gyönyörű az illusztráció. Minden bizonnyal ennek kérik el az árát, a nagy akciók viszont azért vannak rá, mert annyit viszont nem ér, amennyit kérnek érte.
Mivel utólagosan rájöttek, hogy a játék nagyon imbalanszolt, ezért vannak népek, amik már eleve hátrányból indulnak (nem az alapjáték szerint), de ez a hátrány még mindig nem elég ahhoz, hogy ne verjék magasan el a mezőnyt ha úgy alakul. Illetve a zöld kártyák tudása annyira szélsőséges, hogy adott esetben egy játékos nagy előnyre tehet vele szert, míg egy kevésbé szerencsés játékos, csak vegetál. Interakció elég minimális van közöttünk, mindenki csak a saját kis népével van elfoglalva, és egy idő után kicsit unalmassá tudnak válni a körök 4 játékos esetén.
Ezzel együtt azt mondanám, hogy nem rossz játék, elsőre soknak tűnik az információ, de kb. egy kör után már lehet tudni, hogy mik a lehetőségek. Szerintem a szerencsefaktor sem elhanyagolható egyrészt a zöld kártyák révén, amik random kapunk; a tudománysávon és a hadászat sávon pedig kockával dobunk, amik adhatnak nagyon jót is vagy teljesen elhanyagolhatót. Az újrajátszhatóságát a találomra kiosztott nép kártyák és zöld kártyák adják, ezzel együtt vannak fejlődéssávok, amiket nagyobb eséllyel választ valaki, és van, amit kevésbé.


Hasonló játékok címkék alapján