Víz alatti városok (2018)

társasjáték 12 7
Underwater Cities
Játékidő: 150 perc · Játékosok száma: 1–4

A játékot 2018-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb stratégiai játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a… [tovább]

Víz alatti városok2021

Videók

magyar
magyar

Képek 2

Hirdetés
Víz alatti városok (2018)

Tervező
Vladimír Suchý

Kiadó
Delicious Games

Illusztrátor
Uildrim
Milan Vavroň

Magyar kiadó
Gémklub

Kedvencelte 4

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Víz alatti városok (2018)

Víz alatti városok (2018) társasjáték

Azt hiszem A mars terraformálása mellett megvan a másik kedvenc sci-fi társasom. ♥
Nagggyon okos, a munkásaid bár lapkák (Miért?), nagyon sok mindent tudnak csinálni. Viszont minden fordulóban csak három dolgot. Okos, hogy három szín van a helyszíneken és a kártyákon, és ezek erőssége eltér, nem mindegy, hogy kombinálod őket. Neked a helyszín akciója vagy a kártya adta lehetőség a fontos? Izgalmas azt várni, hogy vajon a másik elviszi-e az áhított helyet. Iszonyat jó!
A kinézetéről lehetne vitatkozni. Nekem tetszik, bár az anyagminősége hagy némi kivetnivalót és a grafika is vegyes, mint a marsnál. És nagyon dühítő, hogy közben van képük ennyi pénz elkérni érte, a kiegről már nem is beszélve, ami nem sokkal olcsóbb, mint az alap. A kieg viszont hoz normálisan használható játékostáblákat, amiken nem csúszkálnak a dolgok, meg egyéb jó dolgokat. Áldom az eszemet, hogy anno ilyen jó áron lecsaptam rá, mert nagyon megérte. Imádom játék lett! ♥
Négyen nagyon el tud húzódni, főleg ha van ap-es játékos. Inkább ketten játszanám.

Rendbonto 
Víz alatti városok (2018)

Víz alatti városok (2018) társasjáték

Nagyon össze van rakva ez a játék. A kiegyensúlyozottsága tökéletes, maga a szabályrendszere logikus és könnyű, mégis rengeteg kombináció áll rendelkezésre a játékosok számára. Ebből fakadóan bizony gondolkodni kell, hogy mit miután és hogyan csináljunk, mert ha sikerül jól felépítenünk a vízalatti városunkat, akkor azzal nagy előnyre tehetünk szert. Ez az, ami összetett játékká emeli ki ezt a társast. A téma abszolút bejött, a grafikával sincs gond, de maga az anyagminőség az borzalmas. Nem nagyon szoktam ilyet külön megemlíteni, de ennél a játéknál úgy éreztem, mintha valami prototípussal játszottam volna. Ezen még nem feltétlenül akadtam volna fenn, ha nem ilyen drágán lehetne beszerezni a játékot.

Morpheus 
Víz alatti városok (2018)

Víz alatti városok (2018) társasjáték

Elsőre szimpatikus játék, bár háromszor kellett újrakezdenünk, annyi apróság van benne. Utólag kiderült, így sem volt tökéletes a szabályértelmezésünk. :D Újrajátszós.

Laszlo_Molnar 
Víz alatti városok (2018)

Víz alatti városok (2018) társasjáték

Modern, összetett euró Suchy-módra: egyszerűen nagyon kellemes darab.


Hasonló játékok címkék alapján