Kartográfusok (2019)

társasjáték 20
Cartographers
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 1–100

A Kartográfusok egy flip & write jellegű társasjáték, azaz a játékosok újabb és újabb kártyákat felfordítva és azokhoz alkalmazkodva rajzolnak a saját térképükre. Ez a műfaj alapvetően egy gondolkodós, mégis könnyed, relaxáló játékmenetet biztosít, egy kis egymás-levesébe-köpős csavarral.… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 4

Kedvencelte 11

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Kartográfusok (2019)

Kartográfusok (2019) társasjáték

Nagyon, nagyon tetszik. ♥ Flip and write, de csodás fantasy köntösben. A rajzolgatás… Imádom! Fogok szerezni hozzá színes ceruzákat is. Kicsi kiszúrás van benne, de ez csak egy kis fűszer hozzá, nem vészes. Két oldalas a papír, sok kártya is van, szóval nagy az újrajátszhatósága. És nem mellesleg egyedül is ugye játszható.

Egyszemélyes mód:
Imádom, bár nem könnyű, mivel a nagy nehezen összeszedett pontjaidból, amikor végre örülsz magadnak, levonódnak a pontozó kártyák sarkában feltüntetett összegek a solo mód miatt. Van egy skála aztán, ami megmondja neked, mennyire vagy jó. Szerintem eddig 40 körül volt a legtöbb. :D
Imádom ezt a módot is, olyan jó agyalgatni, rajzolni. Bár én az alkalmazáson játszom a legtöbbet. Bárhol, bármikor, de legtöbbször lefekvéskor az ágyban.

Molymacska 
Kartográfusok (2019)

Kartográfusok (2019) társasjáték

Kartográfusok olyan nagyon népszerű játék, amivel meg akartam ismerkedni, és véletlenül (kicsit kacsingattam páromnak is), otthonra is beszereztünk egyet.
A játék alapvetően nem bonyolult: felcsapunk kártyán, amin az ominózus alakzatot be kell rajzolni a térképünkre, és ami remélhetőleg fog számunkra a kör végén pontozódni is az extra pontkártyák hatására.
Amikor először játszottunk, nem tudtam jól játszani, mert itt nem az a cél, hogy mindent pontosan kitöltsünk a lapon, hanem hogy úgy rakd le az alakzatokat, hogy pontot érjenek. Ez pedig egy nagyon más gondolkodást kér. Ahogyan az is nagyon más gondolkodást kér, hogy priorizálj: az a fontos, hogy a szörnyek ne okozzanak mínuszpontot, vagy az, hogy kapj érmét (ami ugye körönként pont), vagy az aktuális célra gyúrsz rá inkább. Szerintem nem könnyű jól játszani, akármennyire is amúgy egyszerű a játék.
Amit meg kell említenem, hogy mi NAGYON sokáig rosszul játszottuk (és igazából társasos csoportból láthatóan nem csak mi) egyszerűen azért, mert se a magyar, se az angol szabály egyszerűen nincs jól megírva (vagy inkább: a kérdéses helyzeteket nem erősíti meg, hogy itt ezt is csinálhatod, itt pedig ezt kell csinálnod). Szerintem aki szabály alapján tanulja meg, annak szívás és nem lesz könnyű az első néhány játék, attól függetlenül, hogy tényleg nem bonyolult dologról van szó.
Alapvetően tetszik a játék, és amikor eltudom engedni, hogy nem összefüggő területet kell alkotnom, akkor jó is tudok benne lenni. De nagyon nehéz.
Ui: Én nem szoktam rajzolgatni, és művészeti alkotást csinálni belőle, de a színes ceruzával satírozás tényleg jó ötlet. Gyors, és jobban átlátható.

2 hozzászólás
Vanessa_Ternyik 
Kartográfusok (2019)

Kartográfusok (2019) társasjáték

Kategóriájában a kedvencem. Igaz eddig még csak egyedül rajzolgattam és az is igaz, hogy kiemelkedő pontok még nem lett, de akkor is szeretem és folyamatosan fejlődök benne.
A játékban térképészek vagyunk akik elosztják a királyság területeit miközben azért az ellenség néha meg akar támadni. Elő a színes ceruzákkal és alkossunk egy szép királyságot.
Jó tipp ha ezt is lelamináljuk.

Barbella 
Kartográfusok (2019)

Kartográfusok (2019) társasjáték

Nagyon hangulatos játék, azonnal a szívembe lopta magát. El lehet merülni a rajzolgatásba és tervezgetésbe. A szabályai nincsen túlbonyolítva, mégis több mindent figyelembevéve kell tervezni.

fanna75 
Kartográfusok (2019)

Kartográfusok (2019) társasjáték

Könnyed játék, egyszerűen észben tartható szabályokkal. Nekem kicsit monoton volt, kevés volt az interakció benne, de az alapötletben látok fantáziát. Mindenképpen előkerül még, ha már meguntuk egymás szekálását más játékokban.

Morpheus 
Kartográfusok (2019)

Kartográfusok (2019) társasjáték

Hasonló játékokat ismerek, nem volt rossz, máskor is játszok vele.


Folytatása

Kartográfusok: Képességek (2019) társasjáték

Összehasonlítás

Kartográfusok


Hasonló játékok címkék alapján