Szellemek szigete (2017)

társasjáték 4
Spirit Island
Játékidő: 100 perc · Játékosok száma: 1–4

Óvjuk meg a szigetet! A Szellemek szigete nagyon szép, összetett, kooperatív társasjáték. A játékosok ősi elemi szellemekként félelmetes képességeik segítségével próbálják megvédeni szeretett szigetüket az érkező hódítóktól. Sokféle forgatókönyv, specializált betolakodók, különleges működésű… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar

Képek 2

Kedvencelte 3

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Bet 
Szellemek szigete (2017)

Szellemek szigete (2017) társasjáték

Egyszer már végigpörgettem sorban a 8 szellemet. Minden szellemnek más az erőssége és gyengesége, ha gyors és biztos győzelmet szeretnél, akkor több olyan szellemet válassz, amik képességei kiegészítik egymást. Én szerettem azt a kihívást, hogy egyesével próbáltam ki őket és küzdöttem végig, így ismertem ki őket elég jól.

2 hozzászólás
desertangelable 
Szellemek szigete (2017)

Szellemek szigete (2017) társasjáték

Nagyon összetett játék, ami mellé akkor érdemes csak leülni, ha van legalább szabad 3 órád, amit rászánsz. Sokan nagyon nehéznek tartják, amivel félig meddig egyetértek. Maga a játékmenet nagyon egyszerű ha megértetted, szerintem a játék nehézségét az adja, hogy a szabálykönyv nagyon logikátlanul van megírva. Tele van „a részletekért lapozz a x. oldalra” utasításokkal, ami azt eredményezi, hogy nagyon nehezen áll össze egésszé a játék. Én biztos, hogy nem így építettem volna fel a szabálykövet, de, hogy valami pozitívat is mondjak róla, aranyos, hogy felhívja a figyelmet rá, hogy a játék nehéz, így szinte biztos, hogy valamit be fogsz nézni, de ne foglalkozz vele, ha utólag rájöttél, ne rontsd el a játékodat azzal, hogy visszamész és kijavítod, az már maradjon úgy. :)
A másik, amivel egyetértek, hogy tényleg nem könnyű nyerni, mert a telepesek nagyon jönnek és nagyon építkeznek, de ez adja a kihívását a játéknak, nincs ezzel semmi baj. Igazság szerint csak egy valami zavar, hogy a kártyák nem mindig egyértelműek és nagyon nem mindegy, hogy hogy értelmezem őket, és sajnos a szabálykönyv nem magyarázza meg őket.
Az összetevők nagyon minőségiek, nagyon jó az insert és szimpatikus a fa a műanyagok ellen elgondolás. A téma nagyon átjön, nagyon érzed, hogy telepesek csak jönnek és mindent leigáznak. Annak ellenére, hogy kooperatív játék nincs benne alfajátékos, mert mindenkinek pont elég a saját szellemére figyelni és arra, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az adott fordulójából, az már nem megy, hogy más helyett is gondolkozzon. Ezzel szemben a közös agyalás, hogy „akkor ha te megvéded azt a területet, akkor én megsebzem amazt” nagyon megy és elengedhetetlen is a játékhoz. Igaz eddig még csak ketten játszottunk vele – azért is vettem meg, mert a BGG szerint ketten a legjobb – és adom is, hogy ketten nagyon jó, de szeretném majd 4 fővel is kipróbálni, na az lehet, hogy 5 óra hosszás is lesz. :D

2 hozzászólás
Morpheus 
Szellemek szigete (2017)

Szellemek szigete (2017) társasjáték

Érdekes coop játék négy (kiegészítővel öt) főre, ahol a játékosok természetszellemeket játszanak el, mindegyik más, és mást is tudnak. A sziget, ahol laknak, a bennszülötteké, és valamelyik ország galád keresztény betelepülői próbálják kipusztítani a bennszülötteket, lelőni, megfertőzni, közben betelepülni, építkezni. Pfuj! Le a gyarmatosító férgekkel! Védjük meg a szigetünket!


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Santa Maria (2017) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján