Papírkazamaták (2020)

társasjáték 10 10
Paper Dungeons: A Dungeon Scrawler Game
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 1–8

Te írod a hőseid történetét!
A Papírkazamaták izgalmas, fantasy témájú, „válassz és írj” típusú társasjáték. A játékosok fejlesztik hőseiket, szörnyeket győznek le, kincseket szereznek – mindezt a saját lapjukra írva, amin a felfedezendő kazamatát is bejárják. A játék tartalmaz kampány… [tovább]

Képek 8

Hirdetés
Papírkazamaták (2020)

Tervező
Leandro Pires

Kiadó
MeepleBR

Illusztrátor
Dan Ramos
Daniel Rocchi

Magyar kiadó
Gémklub

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Criala 
Papírkazamaták (2020)

Papírkazamaták (2020) társasjáték

Nagyon szeretem ezt a játékot. Tipikusan egyszerű, de nagyszerű kategória. Bár nem annyira könnyed, mint ahogy első ránézésre gondolná az ember. Több választási lehetőséget is kínál a játék az akciókat tekintve és minden döntésünk nagyban befolyásolja, hogy milyen pontokat szerzünk a végén. Agyalós, kombinálgatni kell, de közben figyelni is, hogy haladjunk a kazamatában, mert ha nem érünk el időben egy forduló végi ellenfelet, akkor csúnya pontokat bukhatunk el.
Az egyszemélyes módban nincsenek nagy változások, úgyhogy nyugodtan lehet úgy is játszani, az is kihívás, én imádom. :)

Rezefy 
Papírkazamaták (2020)

Papírkazamaták (2020) társasjáték

Már egy ideje kinéztem magamnak, de aztán láttam egy videót, és kicsit elbizonytalanodtam. Azt hittem túl egyszerű lesz, mert minden szörnyet le lehet csapni, max életerőt vesztesz. De viszont örök életünk van, csak a mínusz pontjaink gyűlnek.
De szerencsére tévedtem . A játék kellően szűk, hogy végig izgalomba tartson. Minden körben 3 akciónk van és összesen 8 kör (a 3.-nál, 6.-nál és a 8.-náln boss is van). Szóval igyekezni kell a tápolással, hogy odacsapjunk, de közben haladni is kell, hogy odaérjünk, és még a kincseknek és a felszereléseknek is gyűlnie kell, ha nem akarunk lemaradni a többiektől.
Egy dolog van, ami az elején zavart, és abszolút logikátlan is. Az pedig, hogy a kazamatába leereszkedve a lapon lentről felfele haladunk. Egyépként jó kis játék, gyors is, és az idő repül közben!


Hasonló játékok címkék alapján