Takenoko (2011)

társasjáték 8 40
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–4

A japán császár értékes ajándékot kapott a kínai uralkodótól, egy pandát. Csakhogy az ártatlan kinézetű állatnak hatalmas étvágya van! A császári kert és a panda rendben tartásával egyaránt megbízott játékosoknak nincs könnyű dolguk, hiszen a bambuszágyásokat gondozni és öntözni kell, miközben… [tovább]

Takenoko: Big Box2020

Videók

magyar
magyar

Képek 3

Hirdetés

Kedvencelte 20

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 45


Kiemelt értékelések

perpetua 
Takenoko (2011)

Takenoko (2011) társasjáték

Ez sem a gonosz, egymással komfontálódós játékok közé tartozik. Könnyű egymás mellett haladni, és a saját céljainkra koncentrálni. Igényes és szépséges a kivitel, és pandás… *-* Öcsém barátnője hatalmas panda fan, ezért karácsonyra megkapta a családtól a játékot, annyira örült, állítása szerint ez volt a kedvenc karácsonyi ajándéka. :D Tehát a játék aranyos, könnyen tanulható, nem tart túl sokáig, remek kikapcsolódás, ha a családdal akarsz leülni játszani. A tuti nyerő taktikát még nem sikerült megtalálnom, általában inkább csak csodálom a szépségét ahelyett, hogy azon agyaljak, de mindig kellemes időtöltés. :)

Rendbonto 
Takenoko (2011)

Takenoko (2011) társasjáték

Aranyos, jópofa kis játék. Annyi hátrányt tudnék felemlíteni, hogy a küldetés kártyák néha nagyon szerencséssen, néha nagyon pechesen kerülhetnek a játékoshoz. Viszont aki ügyesen játszik, és jól használja ki az akcióit a körében, az egyszerre tud sok pontot szerezni.

4 hozzászólás
Morn 
Takenoko (2011)

Takenoko (2011) társasjáték

Az egyik legkedvesebb játékom. Persze ebben közrejátszik, hogy egy pufók pandával kell bambuszt legelni – érted, pandával! De maga a játék is kiváló. Taktikázol, törpölsz, szívatod a másikat #és az időjárást néha#, és akármi is a végkimenetel, tuti, hogy akarsz vele máskor is játszani.

2 hozzászólás
bürök 
Takenoko (2011)

Takenoko (2011) társasjáték

Egy nagyon bájos, egyszerű de nagyszerű játék. Közösen építjük a játékteret hatszög alakú lapkákból, kertészkedünk, és etetjük a pandát, saját titkos céljainknak megfelelően, hogy minél több pontot gyűjtsünk. Csak egy fokkal összetettebb, mint a Ticket to Ride, és a játék végén kifejezetten jól esik ránézni a kertünkre.
Örvendetes, hogy magyarul is elérhető, de valójában a szabálykönyvön (és az elején található párkockás képregényen) kívül semmi nincs a dobozban, ami nyelvfüggő lenne. : )

Barby2005 
Takenoko (2011)

Takenoko (2011) társasjáték

Imádtuk! A Szellemlovasnál kölcsönöztük ki, igazából névnapomra kaptam egy e-mailt, hogy kihozhatok kettő játékot ingyen, 1 hétre, kipróbálni (kaució ellenében). Természetesen két olyan játékot választottam, ami nem volt épp kölcsönözhető (Everdell, 7csoda Párbaj), szóval kértem egy kis eladói segítséget, a lényeg az volt, hogy olyan játékot ajánljon nekem, ami gyorsan tanulható és két főnek jó szórakozás. A segítség kb. egyértelműen a Takenoko-t nyomta a kezembe. Illetve nekem eszembe jutott közben egy játék, amit ki akartam próbálni az lett a másik. (Patchwork)
A Takenoko tökéletes választás volt! Iszonyat aranyos a kivitelezés, imádtam játszani. Kicsit stratégia, kicsit véletlenszerű. Nincsenek saját bábuink, mindketten a kertésszel és a tömzsi pandával játszunk. Egy kör egy időjáráskocka dobásból, majd a dobott érték elvégzéséből, és két akcióból áll (parcella vásárlás-lehelyezés, kertésszel lépés-azaz bambusznövelés, pandával lépés/bambusz zabálás-azaz bambusz csökkentés, fejlesztőkártya húzás, vagy csatorna építés-hogy víz jusson az adott parcellához, hogy növekedhessen a bambusz. A játékot az nyeri, aki 9 fejlesztéskártyát lerak, azaz elvégez. 3 féle fejlesztő kártya típus van, amik teljesítésre várnak: panda zabálós – egyél meg megadott számú, megadott színű bambuszt, bambusz növesztés – növessz megadott számú bambuszt megadott parcellára, illetve a parcellaépítős, építs úgy parcellákat, ahogy a fejlesztőkártya mutatja.
Tényleg imádtuk. Mi ketten játszottuk csak pár napon keresztül, és én főképp a bambuszfejlesztésre álltam rá, hogy olyan kártyákat húzzak, és teljesítsek, ami azzal jár, hogy bambuszt kell termeszteni és növelni, a párom meg a panda zabálós kártyákat húzta egymás után, szóval jól kiegészítettük egymást :D
Ami feltűnik, hogy a fejlesztő kártyák pontozása néhol furcsa. Pl. 3 zöld bambusz megevése két pont, három rózsaszín bambusz megevése már 5 pont. Ugyanez egy bambusznövesztés kártyánál, néha értelmetlenül alacsonyabb a pontozás, amikor szinte ugyanaz a nehézségű a feladat. Ettől függetlenül nagyon szórakoztató játék, tervezzük megvásárolni a karácsonyi anyagi csődöt követően :D

ncsn87 
Takenoko (2011)

Takenoko (2011) társasjáték

Szerintem ez egy kedves, aranyos, könnyű családi társasjáték. Gyönyörű az egész, minden alkatrésze, a színei, a figurák. Ez az, amire bárkit rá lehet venni, hogy leüljön velünk kipróbálni. Van benne szerencsefaktor, de jól áll neki. Minden játékosszámmal működik.


Folytatása

Takenoko: Chibis (2015) társasjáték

Összehasonlítás

Takenoko


Hasonló játékok címkék alapján