Five Tribes (2014)

társasjáték 13 14
Five Tribes - Naqala dzsinnjei
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 2–4

A Five Tribes egy meeple-lepakolós úgynevezett euró-játék, félig-meddig munkáselhelyezős – egy izgalmas csavarral. A munkásokat előbb felvesszük, és nem mindet tesszük vissza. Hogy nyersz, vagy veszítesz, azon múlik, mikor, milyen úton, és honnan mozgatod el a Bérgyilkosok-, Építők-, Öregek-,… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 4

Hirdetés
Five Tribes (2014)

Tervező
Bruno Cathala

Kiadó
Days of Wonder

Illusztrátor
Clément Masson

Magyar kiadó
Gémklub

Kedvencelte 7

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Five Tribes (2014)

Five Tribes (2014) társasjáték

Imádom! Egyszerűen bármikor képes vagyok leülni vele játszani.
Tökéletes két személyes játék, amit négyen is lehet játszani, de ketten jobb.
Nagy az újrajátszhatósága. A játéktábla mindig más, hiszen mi rakjuk ki random hozzá a lapkákat. Szépek a dzsinek rajzai. Nagyon sok akció lehetőség van. Ha el is tervezel valamit, de a másik keresztülhúzza a számításaidat, akkor is rengeteg más lehetőséged marad. Nem érzed úgy, hogy esélytelen vagy, sok mindennel lehet pontot szerezni.
Nagy öröm számomra, hogy a doboznak egy szuper insertje is van. Gyorsabb így a játék kipakolása.
Mindig pozitív érzésekkel fejezek be vele minden játékot. Nagyon ajánlom. :)

4 hozzászólás
desertangelable 
Five Tribes (2014)

Five Tribes (2014) társasjáték

Kedvencem lett ez a játék, többek között azért, mert óriási az újrajátszhatósága, és mindig az adott leosztás dönti el, hogy éppen milyen stratégiát érdemes követni, de koránt sem biztos, hogy valóban az lesz a nyerő. Sokat kell gondolkozni, és sok mindenre kell figyelni, de mégsem az az agyfárasztó előre gondolkozás, mint a sakkban, hanem az a még pont belefér kategória. Szerintem mióta játszunk vele még egyszer sem sikerült annyi pálmafát és palotát leraknunk, mint a legelső játékban, ahogy sokáig nyerő stratégiának tűnt a vezírek gyűjtése, most már az is mellékes néha. Egyszer magasan nyertem azzal a dzsinnel, amivel minden fordulóban új dzsinneket választhatok magamnak, a következő alkalommal ez is kevésnek bizonyult. Aztán máskor meg az a jó, hogy rengeteg árut vásárolok a piacról, következő alkalommal meg szinte egyet sem tudok. Tényleg csak ismételni tudom önmagam, minden játék más és nincs egy fix stratégia, ami mindig bejön, mert lehet, máshogy tettük le a lapkákat, máshogy raktuk rá a törzseket és persze más dzsinnek közül lehet választani. Többnyire ketten szoktuk játszani, szerintem nagyon jó ketten, egyszer játszottunk vele négyen, az annyiban másabb, hogy kevesebbszer jut egy emberre a sor, ezért felesleges is annyit agyalni, éppen ezért pörgősebb talán. Nagyon jó döntés volt ez a játék, nagyon örülök, hogy megvettem.

Morpheus 
Five Tribes (2014)

Five Tribes (2014) társasjáték

Nem dobogtatta meg a szívemet, de adok még esélyt neki.

Laszlo_Molnar 
Five Tribes (2014)

Five Tribes (2014) társasjáték

Eredeti, színes, méretes játék, amit méltatlanul felejtett el a Kennerspiel des Jahres zsűrije. Összetett, de nem követhetetlenül bonyolult/túlbonyolított szabályok, minőségi, a szemnek is kellemes komponensek. Bár a mechanizmus absztrakt (afféle egy kör helyett négyzethálót alkalmazó mancala-hatás: egy lapkáról felvesszük az összes figurát, és amerre továbbhaladunk, mindenhol lerakunk egyet), a téma mindenhol jelen van a figurák képességeitől a helyszínek által nyúltott extra akcióig, az áru- és dzsinnkártyákról nem is beszélve. Mivel a lehetőségek száma (különösen a játék elején) akár bénítóan sok is lehet, érdemes úgy játszani, hogy nem mérjük fel az összeset, mert aki ezt teszi, az a többiek számára pokoli unalmassá teszi a várakozást. Ha nem optimalizáljuk túl a lépéseinket, akkor viszont nagyon jó, eredeti és izgalmas játékban van részünk.


Hasonló játékok címkék alapján