God of War (2018)

videojáték 18 16

Kratos legújabb kalandjában a skandináv mondavilág elevenedik meg. Ez a PlayStation 4 exkluzív játék radikális újításokat hoz a sorozat történetébe, egy emberibb sztorit tárva a játékosok elé.
Sokáig pletykálták, hogy a Sony Santa Monica stúdiójában már készül egy teljesen új Kratos, aki… [tovább]

Képek 2

Hirdetés
God of War (2018)

Más készítők
Santa Monica Studio

Platformok
Sony PlayStation 4

Most játszik vele 7

Kedvencelte 10

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

zkispet_foxdante 
God of War (2018)

God of War (2018) videojáték

Amikor először olvastam a hírt, hogy jön az új God of War, körülbelül ennyi volt a reakcióm, egy válrándítás. Ebből gondolom érezhető, hogy sosem voltam nagy kedvelője a franchisenak. Mégis amikor megláttam az első trailert rögtön tudtam. hogy vétel lesz. A launch trailer után pedig elő is rendeltem. :) A játék pedig már az első perctől kezdve beszippantott. A látvány valami elképesztő, és most nem a grafikáról beszélek, pedig az is gyönyörű. De ahogy készítőkne sikerül megelevenítenie a Norvég mitólógia helyeit és teremtményeit, hát attól leesett az állam, meg sem tudnám számolni hányszor. És szó szerint késztetést éreztem, hogy minden egyes centijét felfedezzem a God of War világának. Ezt azért nem sok játéknak sikerült a mai napig elérnie. A harc rendszer is nagyon jól meg lett oldva (pedig ettől tartottam a legjobban), egyáltalán nem válik unalmassá, ami főleg annak köszönhető, hogy minden egyes ellenfél típus legyőzése más és más taktikát kíván. Amihez megfigyelés és néha türelem is kell, főleg a keményebb ellenfelek ellen (Valkűrök). A történetbe sem tudok belekötni az írók igazán kitettek magukért. Izgalmas és fordulatos történetet kapunk egy csipetnyi apa-fia kapcsolattal és pár érdekes karakterrel. Akinek PS4-e van annak kötelező vétel. :)

Hanaiwa 
God of War (2018)

God of War (2018) videojáték

Teljesen más mint az eddigi részek, inkább a rebootolt Tomb Raider és a Witcher közöttre lehetne belőni a stílust. De iszonyat nagyot üt, a kevesebb harc pont elég, mert taktikázni kell, a több fejtörő pont jó, mert agyalni kell néha.
Tökéletes az arány.
Midgard, a kilenc világ adta pályaelgondolás remekül működik, egyszerűen úgy lehet haladni a sztoriban hogy közben megy a hangulatos felfedezés unalom nélkül. A skandináv motívumokat fantáziadúsan használja a játék, aki amúgy is szereti ezt a világot, annak egy vizuális gyönyör a grafika.
De a show-t igazán a szereplők lopják el, a kérges szívű veterán Kratos például hibátlan. A közte és a fia közti kapcsolat remek érzékkel van megírva, nem szeretem a gyerekszereplőket sem játékban, sem filmben, sem könyvben, de itt nem tudnék mibe belekötni.
Nagyszerű, érett játék, igazi élmény, el tudnék tölteni a világában még egyszer ennyi időt is!

Rémálom 
God of War (2018)

God of War (2018) videojáték

Abszolút kedvenc lett!

Pro:
– A harc rendszer – abszolút élveztem (bár elég béna voltam hozzá) a különböző képességeket és fegyvereket használni váltogatni.
– Az ellenfelek – nem voltak unalmasak. Nem csak hogy szépen felvonultatta a germán mitológiát, de oda is kell figyelni, mit hogyan ütünk le.
– A mitológia feldolgozása – mindig is közel állt a szívemhez a germán mitológia, nagyon jó volt látni, hogyan adaptálták itt az isteneket, hogyan oldották meg a világfát és a világok közötti utazást.
– A karakterek és a történet – meglepően szívmelengető történet a családi kapcsolatokról. Miközben csapjuk a lényeket. :D

Kontra:
– Csak az én ízlésemnek furcsa, hogy a mellékküldetéseket kifejezetten úgy csinálták meg, hogy ne is essen útba a főtörténethez, hanem miután megvolt az érzelmi katarzisunk, menjünk még vissza felfedezni. Sajnos nálam az ellentétét érte el, majd egyszer még visszanézek és mindent felfedezek-megcsinálok, de nem most.
– Néha el-elvesztem, az én látásomnak egy fehér pötty, mint interakciójelző kicsit kevés.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján