God of War (2018)

videójáték 18 56

Kratos legújabb kalandjában a skandináv mondavilág elevenedik meg. Ez a PlayStation 4 exkluzív játék radikális újításokat hoz a sorozat történetébe, egy emberibb sztorit tárva a játékosok elé.
Sokáig pletykálták, hogy a Sony Santa Monica stúdiójában már készül egy teljesen új Kratos, aki… [tovább]

Képek 2

SzereplőSzinkronhang
KratosChristopher Judge
AtreusSunny Suljic
BaldurJeremy Davies
FreyaDanielle Bisutti
MimirAlastair Duncan
BrokRobert Craighead
SindriAdam J. Harrington
AthenaCarole Ruggier
ZeusCorey Burton
ModiNolan North
MagniTroy Baker
Hirdetés

Most játszik vele 18

Kedvencelte 43

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Evione 
God of War (2018)

God of War (2018) videójáték

Ha jól emlékszem, valahogy akörül vettem PS4-et, hogy ez a játék megjelent és kb. azóta a végigjátszandók listámon volt, szóval mondhatom, hogy nagy adósságot róttam le ezzel. Csupa jót tudok csak elmondani a God of War-ról, minden nagyon a helyén van: a látványvilág, a zene, a történet, a karakterek és a harcrendszer. Mégis, valahogy az elején nehezen hangolódtam rá, aminek nem igazán tudom megmondani az okát, mert az előbb felsorolt elemek nyilvánvalóan ott is megvoltak. Viszont a lényeg, hogy a végére nagyon megszerettem ezt a játékot és sajnáltam, hogy vége lett, de szerencsére nemsokára jön a Ragnarök, amivel kapcsolatban már megértem a hype-ot és biztos vétel lesz nálam is.

Kilgores 
God of War (2018)

God of War (2018) videójáték

Minden konzol generációnak megvan az a meghatározó játéka, amelyik magasan a többi előtt jár. Nekem ha azt mondják PS3, azt válaszolom, hogy The Last of Us. Elég nagy valószínűséggel a PS4 esetében ezt a szerepet a God of War fogja betölteni.

Egyszerűen ebben a játékban minden tökéletes egységet alkot és kellő arányban ötvözi Kratos elemi erejű hentelését valamint a magával ragadó apa-fia történetét. A játék egyszerűen gyönyörű, élénk, vibráló színek, hihetetlen részletesség és filmeket megszégyenítő jelenetek jellemzik. Az csak hab a tortán, ha valaki van olyan elvetemült és elhalálozás nélkül ki tudja tolni a játékot, hogy egy vágást nem fog kapni, mert remekül elrejtették a töltőképrenyőket.

Nem gondoltam volna soha, hogy ez a franchise engem valamikor is érdekelni fog, de sikerült úgy megújítania Cory Barlognak és csapatának, hogy hű maradt saját magához, de nem szégyellt olyan nagy elődöktől kölcsönözni, mint a Last of Us vagy a Witcher 3. Egy pillanatig sem lehet erre a játékra azt mondani, hogy spóroltak volna bármin is, a zenéhez sem akárkit, Bear McCreary-t szerezték meg, aki valami zseniális score-t tett le a játékhoz. (Mivel is emelhetném meg a kalapom előtte, ha nem azzal, hogy megrendeljem a Mondo bakelit kiadását… spoiler

Bátran ajánlom mindenkinek ezt a játékot, hihetetlen kalandban lesz ugyanis része. Ha valaki pedig attól tartana, hogy túl nehéz lenne számára, ne aggódjon, könnyű fokozaton is mindent meg lehet csinálni, semmi nincs nehézséghez kötve. Csak élvezni kell ezt a lenyűgöző történetet.

zkispet_foxdante 
God of War (2018)

God of War (2018) videójáték

Amikor először olvastam a hírt, hogy jön az új God of War, körülbelül ennyi volt a reakcióm, egy válrándítás. Ebből gondolom érezhető, hogy sosem voltam nagy kedvelője a franchisenak. Mégis amikor megláttam az első trailert rögtön tudtam. hogy vétel lesz. A launch trailer után pedig elő is rendeltem. :) A játék pedig már az első perctől kezdve beszippantott. A látvány valami elképesztő, és most nem a grafikáról beszélek, pedig az is gyönyörű. De ahogy készítőkne sikerül megelevenítenie a Norvég mitólógia helyeit és teremtményeit, hát attól leesett az állam, meg sem tudnám számolni hányszor. És szó szerint késztetést éreztem, hogy minden egyes centijét felfedezzem a God of War világának. Ezt azért nem sok játéknak sikerült a mai napig elérnie. A harc rendszer is nagyon jól meg lett oldva (pedig ettől tartottam a legjobban), egyáltalán nem válik unalmassá, ami főleg annak köszönhető, hogy minden egyes ellenfél típus legyőzése más és más taktikát kíván. Amihez megfigyelés és néha türelem is kell, főleg a keményebb ellenfelek ellen (Valkűrök). A történetbe sem tudok belekötni az írók igazán kitettek magukért. Izgalmas és fordulatos történetet kapunk egy csipetnyi apa-fia kapcsolattal és pár érdekes karakterrel. Akinek PS4-e van annak kötelező vétel. :)

Lunemorte 
God of War (2018)

God of War (2018) videójáték

Brutál jó játék, szép világ, jó zenék, de irtó rövid… A kiegészítővel együtt kellett volna kiadni. De 0 saját döntés, egyféle „vég". Volt egy kis csalódottság érzésem is az anyával kapcsolatban. spoiler… Néhány mellékküldetés és ennyi. Hiányzik az a plusz, ami a Witcherben van pl.

Hanaiwa 
God of War (2018)

God of War (2018) videójáték

Teljesen más mint az eddigi részek, inkább a rebootolt Tomb Raider és a Witcher közöttre lehetne belőni a stílust. De iszonyat nagyot üt, a kevesebb harc pont elég, mert taktikázni kell, a több fejtörő pont jó, mert agyalni kell néha.
Tökéletes az arány.
Midgard, a kilenc világ adta pályaelgondolás remekül működik, egyszerűen úgy lehet haladni a sztoriban hogy közben megy a hangulatos felfedezés unalom nélkül. A skandináv motívumokat fantáziadúsan használja a játék, aki amúgy is szereti ezt a világot, annak egy vizuális gyönyör a grafika.
De a show-t igazán a szereplők lopják el, a kérges szívű veterán Kratos például hibátlan. A közte és a fia közti kapcsolat remek érzékkel van megírva, nem szeretem a gyerekszereplőket sem játékban, sem filmben, sem könyvben, de itt nem tudnék mibe belekötni.
Nagyszerű, érett játék, igazi élmény, el tudnék tölteni a világában még egyszer ennyi időt is!

Nympha17 
God of War (2018)

God of War (2018) videójáték

Első 100%os, kitrófeázott játékom, és ezzel szerintem el is mondtam mindent. :D

Imádtam a sztorit, a szereplőket, a látványt, a harcrendszert, azt ahogy hozzá nyúltak a mitológiához.
Viszont biztos vagyok benne, hogy ha nem nézem előtte végig az előző God of War részeket, akkor nem adott volna ekkora élményt. Szerintem érdemes megismerni Kratos múltját, hogy honnan indult neki ez az egész, aminek a végén végül Északon kötött ki. Úgy hogy, vagy egy végig játszást vagy egy youtube gameplay végig nézést én mindenképp ajánlok, hogy ennek a játéknak már úgy lehessen neki állni, hogy teljesen élvezni tud az visszautalásokat. :)

poszmehecske 
God of War (2018)

God of War (2018) videójáték

Ah, életem játéka volt Olyan jó story, hogy gondoltam rá, hogy megszerzem könyv formájában is

Rémálom 
God of War (2018)

God of War (2018) videójáték

Abszolút kedvenc lett!

Pro:
– A harc rendszer – abszolút élveztem (bár elég béna voltam hozzá) a különböző képességeket és fegyvereket használni váltogatni.
– Az ellenfelek – nem voltak unalmasak. Nem csak hogy szépen felvonultatta a germán mitológiát, de oda is kell figyelni, mit hogyan ütünk le.
– A mitológia feldolgozása – mindig is közel állt a szívemhez a germán mitológia, nagyon jó volt látni, hogyan adaptálták itt az isteneket, hogyan oldották meg a világfát és a világok közötti utazást.
– A karakterek és a történet – meglepően szívmelengető történet a családi kapcsolatokról. Miközben csapjuk a lényeket. :D

Kontra:
– Csak az én ízlésemnek furcsa, hogy a mellékküldetéseket kifejezetten úgy csinálták meg, hogy ne is essen útba a főtörténethez, hanem miután megvolt az érzelmi katarzisunk, menjünk még vissza felfedezni. Sajnos nálam az ellentétét érte el, majd egyszer még visszanézek és mindent felfedezek-megcsinálok, de nem most.
– Néha el-elvesztem, az én látásomnak egy fehér pötty, mint interakciójelző kicsit kevés.


Folytatása

God of War: Ragnarök (2022) videójáték

Összehasonlítás

God of War


Hasonló játékok címkék alapján