Concordia (2013)

társasjáték 13 17
Concordia: Sestertiusszal kikövezett utak
Játékidő: 100 perc · Játékosok száma: 2–5

A Concordia egy békés stratégiai játék, amelyben a római idők pezsgő gazdasági életének lehetünk részesei. A játékosoknak okosan kell tervezniük saját fejlődésüket, miközben vetélytársaikat is szemmel tartják, hogy rájöjjenek, ők milyen célokat igyekeznek teljesíteni. Ébernek kell lenniük, hogy… [tovább]

Videók

magyar
magyar

Képek 5

Kedvencelte 4

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Rendbonto 
Concordia (2013)

Concordia (2013) társasjáték

Először nem értettem, hogy miért annyira felkapott ez a társasjáték, kissé szkeptikusan álltam hozzá. Szerencsére pozitívan csalódtam, mert ez is egy olyan játék, amit nem elég csak megnézni hogy kell játszani, ki kell próbálni ahhoz, hogy véleményt alkosson az ember. A játékmenet egyszerű, mégis van benne kombinálási lehetőség. Két fősen sem rossz, de úgy érzem 3-4 az ideális játékosszám. Egy idő után szerintem igényel kiegészítőt a játék, mert túl sok újat nem tud hozni. Nekünk bejött, alap stratégiai játéknak tökéletes volt.

ncsn87 
Concordia (2013)

Concordia (2013) társasjáték

Bármikor szívesen játszom vele. Nagyon jó stratégiai játék.
A tábla kétoldalú, így szuperül kiegyenlített ahhoz is, ha ketten játszunk, ahhoz is ha öten. Tetszik a mechanikája, hogy kártyákat játszunk ki akciókként, amit mindig vissza is veszünk adott időben. Sok lehetősége van a játékosoknak, nem maradsz le semmiről. Kellően gondolkodós, de gyorsan tanítható a rövid szabálykönyv miatt. Persze kell pár kör, hogy ráérezzen az ember.
Tábla kiegészítőnk is van hozzá. Két főhöz a Corsicát ajánlom.
Ne hagyjátok ki. Szerintem alapmű. :)

Diosz 
Concordia (2013)

Concordia (2013) társasjáték

Tetszik, de ezt az elején nem gondoltam volna, kb egy óra után azonban ráéreztem az ízére. Rövid a szabálykönyv, mindössze négy oldal. Egyszerű, letisztult, mégis gondolkodós, a legvégéig szinte nem is látszik ki lesz a nyerő. Rómából kiindulva vízen és szárazföldön zajlik a békés hódítás, nincsenek csaták. A kereskedői véna, felfedezőszellem és az Istenek segítségével dől el, ki nyer a végén . Mindenkinek saját kártyapaklija van, ami kereskedelemmel bővíthető, és célszerű is, hogy a végelszámolásnál feltornázhassuk győzelmi pontjainkat. Jó kis játék, szívesen játszanék vele újra.


Hasonló játékok címkék alapján