Origins (Dragon Age I) (2009) videojáték 18 20

Dragon Age: Vérvonalak

Szürke Őr vagy, a védelmezők e legendás rendjének egyik utolsó tagja. Mikor visszatér az emberiség ősi ellensége, és a királyság polgárháborúba süllyed, a sors téged választ, hogy egyesítsd a szétszabdalt vidékeket és végleg legyőzd a fődémont. Fedezz fel egy bámulatos világot, hozz összetett… [tovább]

Hirdetés

Most játszik vele 6

Kedvencelte 19

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Sárkánybaby 
Dragon Age: Origins (2009)

Dragon Age: Origins (2009) videojáték

Pár éve, amikor először kezdtem el játszani az Origins-zel (spoiler), megdöbbentett, hogy mennyire randa. Úgy értem, még 2009-es viszonylatban is randa. Aztán játszottam vele, és lehidaltam, hogy mennyire lassú! Komolyan, volt olyan, hogy három közelharcos zúztuk az adott mobot, és sorba kellett állnom, hogy egyáltalán bevigyek egy ütést! Majd mikor megijesztett, hogy mennyire minimális benne tutorial, és hogy lövésem sem volt, hogy mit csináljak, hova kapjak, az egészet töröltem is a fenébe.
Idén elkezdtem játszani a Fallout 4-gyel, és sok helyről hallottam, hogy a kedvenc companionöm mennyire hasonlít az Inquisition-féle Cullenre. Megnéztem róla egy videót, van is benne valami, nosza mondom, adunk az Origins-nek még egy esélyt.

Tény, a játék csúnya, bár semmi megszokhatatlan, lassú, de nem kiismerhetetlen, és egyáltalán nem köti a játékos orrára a világ minden apróságát, de nem megismerhetetlen.
De amitől igazán nagyon zseniálisan jó ez a játék, azok a karakterek, a történetvezetés, a karakterek, a szerteágazó végkifejletek, a karakterek, az, hogy csak a party banter maga majdnem 4 órás (!!!), a karakterek, a humor, és a karakterek! Törpe harcos voltam, így kicsit redundáns volt Alistairt mindig magam mellett tartani (főleg úgy, hogy nagyon sokszor kellett volna mondjuk helyette egy tolvaj), de a dumája miatt egész egyszerűen nem tudtam megválni tőle. Volt olyan, hogy egy rossz döntésem miatt nagyon csúnyán összerúgtuk a port, én pedig betöltöttem egy két órával korábbi mentésemet és melóztam vele másik fél napot, csak hogy a srác jó oldalán kössek ki. Nem bántam meg egy szálat sem.
Ez a játék meglepően nagyon szerepjáték. Az ember döntései nem csak a végkifejletre hatnak, hanem az Origins-t követő játékokra is. A játékos karakter és a társai közti kommunikáció pedig maga a mámor. A játék reagál a játékos fajára, nemére, származására, korábbi döntéseire, korábban leadott válaszaira, sőt egészen speciális esetben a hordott holmijára is (spoileresen kifejtve: spoiler).
Ezek mellett a játék megcselekszi azt, amit én még cRPG-től soha nem láttam: kérdez a játékostól. A karakterek kíváncsiak az ember/elf/törpe véleményére és múltjára. Lehet, hogy csak én vagyok ennyire korlátolt, vagy csőlátású, hogy ilyet korábban soha, de amikor ez először megtörtént, nagyon elkerekedett a szemem.
A Dragon Age: Origins egy nagyon jó játék. Annyira nagyon jó játék, hogy jelenleg legalább két újrajátszást tervezek.

Aki félretetette hasonló okok miatt, mint én anno, annak üzenem, ne legyen ennyire felszínes, a játék meghálálja a törődést.
Aki még nem játszott vele, az pedig bátran essen neki, ebben NEM fog csalódni.

Master_Miller 
Dragon Age: Origins (2009)

Dragon Age: Origins (2009) videojáték

A legjobb RPG-k közül való. Érdekes, szerteágazó történet, élvezetes játékmenet, mi kell még? A Bioware egyik csúcsteljesítménye.


Folytatása

Dragon Age II (2011) videojáték

Összehasonlítás

Dragon Age


Népszerű idézetek

chickette 

Morrigan: Ah. So you have finally decided to rejoin us, have you? Falling on your blade in grief seemed like too much trouble, I take it?
Alistair: Is my being upset so hard to understand? Have you never lost someone important to you? Just what would you do if your mother died?
Morrigan: Before or after I stopped laughing?

Dragon Age: Origins (2009) videojáték

chickette 

Jowan: A few months ago, I told you that I… met a girl. This is Lily.
Warden: My condolences, Lily.

Dragon Age: Origins (2009) videojáték

chickette 

Flemeth: Considering what the world has done to me, I have already done more than it deserves.

Dragon Age: Origins (2009) videojáték

chickette 

Warden: What will you do once we're gone?
Flemeth: Have a moment's peace, for once.
Morrigan: I hear the peace of the grave is eternal.

Dragon Age: Origins (2009) videojáték

chickette 

Alistair: Maker's breath! What are these darkspawn doing ahead of the rest of the horde? There wasn't supposed to be any resistance here!
Warden: You could try telling them they're in the wrong place.

Dragon Age: Origins (2009) videojáték

chickette 

Cailan: Ho there, friend! Might I know your name?
Warden: I highly doubt it, but anything is possible.

Dragon Age: Origins (2009) videojáték


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján