Mass Effect 2 (2010)

videojáték 18 42

Két évvel a világ megmentése után Shepard megint hajmeresztő feladatot vállal el, egy újabb faj fenyegeti a galaxis békéjét. Használd az első rész mentéseit, hogy régebbi cselekedeteid kihassanak a második epizód történéseire is, sőt, reakcióid milyensége ezúttal nem csak a dialógusokra, de a… [tovább]

Videók

angol
angol
angol
angol
angol
angol
angol

Képek 13

Hirdetés

Most játszik vele 2

Kedvencelte 35

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 
Mass Effect 2 (2010)

Mass Effect 2 (2010) videojáték

Az elején azt hittem, nem fogja számomra elérni az első rész szintjét. Nekem tetszett az a fejlődési rendszer, a Makot ezerszer jobban szerettem, mint a Hammerheadet, megszerettem az SR-1 Normandy kis csapatát is. Nem tudtam, mit mutathat, amivel esetleg túlszárnyalhatja hangulatban és stílusban az elődjét.
Aztán szépen rácáfolt minden előítéletemre, mert a Mass Effect 2 még sokkal jobb, mint az első rész volt. Kaptunk egy csapatot, ami tele van összetett, izgalmas jellemekkel. Miranda, aki a kemény, érzelemmentes, kicsit cinikus stílust próbálja adni, de egy kicsit megismeri az ember, és kiderül, hogy nagy szíve van, és rengeteg bizonytalansága, Jack, aki igazi túlélő, és nem kicsit őrült, de bátor, hűséges, és ha valaki elnyeri a tiszteletét, azt a pokolba is követi. Ott van Thane, akiről a mély vallásosságával, és alapvetően elképesztően békés természetével (meg persze a személyes drámájával… a szinkronszínésznek, az animátoroknak is minden tiszteletem, a karakterből árad a szomorúság, valahányszor Shepard odament beszélgetni hozzá, éreztem, hogy összeszorul a szívem) el se hinné az ember, hogy profi bérgyilkos, Samaránál ott az anya dilemmája, Mordin egész lénye megmosolyogtató (a kedvencem, mikor meggyőződése, hogy Shepard próbálkozik nála, mert „az alsó szemhéját szalári normák szerint kihívóan tartja”. Így tanultam meg, hogy a Mass Effect világában lehetséges alsó szemhéjjal flörtölni.), és még karakterfejlődése is volt, Kasumi egyszerűen vagány és jópofa, Legion és EDI pedig eleve protekciósok MI-kként, de mindkettejük helyzete rengeteg kérdést vet fel. Tali és Garrus pedig a régi gárdából is kedvenceim voltak, de az ő jellemük is árnyalódott, fejlődtek, küzdöttek, és még szerethetőbbé váltak. Olyan színes, eredeti és dinamikus gárda lett ez a csapat, hogy spoiler
Shepard karaktere szintén alakul. Még mindig hős, még mindig laza, és még mindig nagyon szerethető, de egyben koppan párat. Többször szembesül olyan döntésekkel, olyan helyzetekkel, ahol még a leghősiesebb döntés is iszonyú következményekkel jár, ahol a szemébe köpik, hogy nézzen tükörbe, kinek dolgozik és miért teszi, vagy ahol egyetlen másodpercen múlik, hogy százezrek életét követeli egy robbanás. Ami jó, hogy nem inog meg, nem lép vissza, és nem hagyja, hogy irányítsák – a záró monológja szerintem elképesztően ütős lett, Jennifer Hale pedig még mindig zseniális. A grafika még mindig nagyon szép.
És persze a sztori is nagyon hatásos, több szálon fut, cameoznak az első rész csapatának tagjai is, és szépen haladunk a Reaper invázió irányába – hiába sikerült elintézni a Begyűjtőket, azért egyértelmű, még messze nincs vége a harcnak, sőt, igazából most kezdődik. Én pedig igyekszem megszerezni a harmadik részt, mert látni akarom, hová fut ki ez az egész.

zkispet_foxdante 
Mass Effect 2 (2010)

Mass Effect 2 (2010) videojáték

Szinte már a megjelenés napján beszereztem, de előző rész hibái miatt sokáig mellőztem a Mass Effect 2. részét. Körülbelül két évig porosodott a polcomon, amikor egy ismerősöm úgy ajnározott róla mintha az év játéka lenne. :) Hát felkeltette az érdeklődésemet és belevágtam. Az első végigjátszás után, kb a billentyűzetről kellet lekaparni az államat. :) Hogy miért hagytam oly sokáig porosodni nem is értem. :) Azóta nálam a Mass Effetc 2 az abszolút favorit. Ezután elő is vettem az első rész, hogy legyen elegendő importálható mentésem (amelyek az évek folyamán el is vesztek). De hála a készítőknek, hogy kiadták a Genezis DLC amely a játék elején egy 10-15 percben képregény formájában bevezet az előző rész történéseibe. És a fontosabb döntéseknél meghagyja a döntés jogát a játékosnak. Így akik kihagyták az első rész (nem tetszett, stb) nyugodtan belevághatnak nem veszítenek sokat. De emelet is sok jó DLC jött ki a játékhoz, amit érdemes beszerezni a teljes élményért. A készítők az első részből okulva számos hibáját orvosolták. Megszűnt a szemcsés kép, sokat javult a játékmenet és a fejlődési rendszer is. A párbeszédek is sokkal sziporkázóbbak lettek, amitől csak még jobb lett a játék hangulata. Nem is tudom, hányszor nevettem Jack vagy Mordin beszólásain. :D Mindenképp egy kötelező alkotás. :)

Master_Miller 
Mass Effect 2 (2010)

Mass Effect 2 (2010) videojáték

Számomrta hatalmas csalódás volt. Az első rész egy remekbeszabott, érdekes sci-fi RPG volt, erre a második részre kaptam egy gyenge gunplay-el ellátott akciójátékot. Ami kárpótolt az a story, viszont itt az EA mocsok húzásainak hála egy félkész story-t kaptam, ami DLC-kben teljesedett csak ki. És hála az EA gyökérségének, PS-en ráadásul nem is volt az összes elérhető.

Liliane 
Mass Effect 2 (2010)

Mass Effect 2 (2010) videojáték

A mai napig nagy kedvenc.


Folytatása

Mass Effect 3 (2012) videojáték

Összehasonlítás

Mass Effect


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Thane: Nehéz véleményt alkotni valakiről kizárólag a cselekedetei alapján. Vegyük például magát. Ez a sok pusztítás… káosz… érdekelt, meddig megy el, hogy megtaláljon.
Shepard: Honnan tudta, hogy jövök?
Thane: Nem tudtam, amíg lövöldözve be nem masíroztak a főbejáraton.

Mass Effect 2 (2010) videojáték

Valentine_Wiggin 

Nassana: Shepard? De maga meghalt!
Shepard: Már jobban vagyok.

Mass Effect 2 (2010) videojáték

Evione 

Garrus: A quarantine zone for a plague that kills turians. Why don't we ever go anywhere nice?

Mass Effect 2 (2010) videojáték

Evione 

Garrus: You ever miss those talks we had on the elevators?
Tali: No.
Garrus: Come on, remember how we'd all ask you about your life on the flotilla? It was an opportunity to share!
Tali: This conversation is over.
Garrus: Tell me again about your immune system!
Tali: I have a shotgun.
Garrus: M-Maybe we'll talk later.

Mass Effect 2 (2010) videojáték

Victorious 

Shepard: I'm Commander Shepard and this is my favorite store on the Citadel.

Mass Effect 2 (2010) videojáték

Valentine_Wiggin 

Bailey: A „két évig halott voltam” népszerű adócsaló szöveg.

Mass Effect 2 (2010) videojáték

Valentine_Wiggin 

Zaeed: Kellőképpen makacs ember mindent túlél.

Mass Effect 2 (2010) videojáték

Tmcat 

Shepard: Have you got a minute?
Garrus: Can it wait for a bit? I'm in the middle of some calibrations.

Mass Effect 2 (2010) videojáték

1 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Grunt (Character trailer): I follow Shepard. If he tells me to kill, I'll kill. If he tells me to fire, I fire. If he tells me to stop, I'll stop. Eventually…

Mass Effect 2 (2010) videojáték

Valentine_Wiggin 

Shepard ("Fight for the lost" trailer): Now, the faith of humanity lies in the hands of an assassin, a savage, a loyalist, and a psychopath. They don't expect us to survive… but that never stopped me before.

Mass Effect 2 (2010) videojáték


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján