Death Stranding (2019)

videojáték 18 9

Death Stranding – A jövő a kezedben van!

Hideo Kojima és csapata, a Kojima Productions a Metal Gear Solid sorozat után egy vadonatúj, PS4 exkluzív játék fejlesztésébe fogott, amely a közeli jövőben játszódik. A Death Stranding története szerint rejtélyes robbanások rázzák meg a világot,… [tovább]

Videók

angol

Képek 5

SzereplőSzinkronhang
Sam Porter BridgesNorman Reedus
Clifford UngerMads Mikkelsen
FragileLéa Seydoux
Higgs MonaghanTroy Baker
Mama / LockneMargaret Qualley
Die-HardmanTommie Earl Jenkins
DeadmanJesse Corti
HeartmanDarren Jacobs
Bridget StrandLindsay Wagner
Amelie / Bridget StrandEmily O'Brien
Fiatal SamMax Mitchell
Igor / ViktorDavid Forseth
Hirdetés

Most játszik vele 10

Kedvencelte 12

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Evione 
Death Stranding (2019)

Death Stranding (2019) videojáték

Hát nem is tudom mit írjak. Nem egyszerű játékélmény a Death Stranding, de mindenképpen egy olyan játékélmény, amit mindenkinek meg kell tapasztalni. Nagyon elüt minden más játéktól, ami valaha készült, de legalábbis a fősodortól nagyon távol van. Volt saját ötletem, hogy mit akarhatott mondani vele Kojima, mármint az egyik történetszállal, főleg amíg biztos voltam benne, hogy az a fő mondanivaló, aztán a játék elkezdett olyan történetszálakat is lezárni, amiről egészen addig azt hittem, hogy már rég le lettek zárva. :D
Én végig nagyon szerettem ezt a játékot, egy ponton kezdtem el komolyan tartani a végétől, mert nem hittem, hogy kielégítően le lehet majd zárni. Szerencsére a félelmeim alaptalanok voltak és mindenre magyarázatot kaptam, minden feltett – sőt néhány esetben fel nem tett – kérdésre. És ez azt hiszem nagy bravúr. Well done Mr. Kojima!
Azt nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire egyedi a Death Stranding, és ez nem csak a történetre érvényes, hanem a karakterekre is. A kitalált világról meg legyen elég annyi, hogy ennél depresszívebb posztapokaliptikus történettel még az életemben nem találkoztam, de mégsem lehet ennyivel elintézni, mert ez az egész PV dolog, a királis hálózattal, a partokkal meg mindennel olyan elképesztően zseniális, amire szavak nincsenek.
A másik, amit szeretnék megemlíteni az a más játékosok jelenléte a játékban, ami megint csak nagyon ügyesen van megoldva. És azt hiszem tényleg kifejezetten nekem készült ez a játék, ugyanis más játékosok segíthetnek neked az utad során – és nyilván, te is segíthetsz nekik –, használhatod az építményeiket, a járműveiket stb., sőt még a boss fightokba is besegítenek, ha segítséget kérsz, de egyébként nem találkozol senkivel, ami király, mert úgy közösségi élmény, hogy nincs ott tolakodóan a közösség.
Azért van egy-két dolog, amivel nem voltam maradéktalanul elégedett. Az egyik, amely miatt már nyavalyogtam korábban: a vége felé egyik boss fight követi a másikat, ami egész egyszerűen fárasztó, és legalább kettő olyan boss fight van, amit a játék más pontjain el lehetett volna helyezni, egyenletesebb játékélményt nyújtva. A másik az a soha véget nem érő vége a játéknak, ami nyilván fontos volt, mármint, hogy minden le legyen zárva és hogy kerek egész legyen a sztori, de szerintem meg lehetett volna elegánsabban is oldani, mint ahogy végül kivitelezésre került.
De egyébként ezt a két negatívumot leszámítva simán kedvencem a játék, és mindenkit csak bátorítani tudok a kipróbálására.

LoneWolf 
Death Stranding (2019)

Death Stranding (2019) videojáték

Féltem, hogy tényleg csak egy „vidd A-ból, B-be” típusú játék lesz, és talán azért is varázsolt el ennyire, mert zéró elvárással ültem neki. Egyedi élmény és igazi érzelmi hullámvasút lett, gyönyörű zenékkel, mesés látványvilággal, változatos mechanikákkal, érdekes, emberi és tragikus sorsú karakterekkel, a fordulatai után pedig már értem, hogy miért istenítik annyira Kojimát. Vicces, hogy Norman Reedus, Mads Mikkelsen és Léa Seydoux is ezzel küzdötte be magát véglegesen a kedvenc filmcsillagaim közé. Minimálisan talán monotonná válhat, ha nem válogatjuk megfelelően, hogy melyik kézbesítéseket teljesítjük, illetve a boss fight-ok kissé valóban összesűrűsödtek a végére, de így is bitangul élveztem, ráadásul BB is a szívemhez nőtt. Nekem 45 óra volt, szóval el lehet lenni vele egy darabig, emellett pedig kötelező darabnak tartom, mivel nálam bekerült az all-time TOP 10-be. (Megkockáztatom, hogy a TOP 3-ba is.)

BeL1eVe 
Death Stranding (2019)

Death Stranding (2019) videojáték

Most, hogy pörög a legvégső stáblista, lehet mondani rá, hogy túl hosszú, túl komplikált, túl szájbarágós, ez a 132 óra számomra egy felejthetetlen, minden ízében esszenciális élményt adott. Minden beleölt másodpercét imádtam! Ami pedig az epilógustengerben ért katarzispontokat illeti, ez továbbra is az a tényező, amiért nem csak egy szimpla játéknak kezelek egy adott címet, hanem egy örökre az emberbe égő nagybetűs műalkotásnak.

and_rea 
Death Stranding (2019)

Death Stranding (2019) videojáték

Végigjátszottam, de nem ez lesz életem kedvenc játéka.
Hogy ajánlott-e? Ki kell próbálni annak, aki tudja, mert mindenkinek magának kell eldönteni, hogy megfogja-e.

A világ legfeleslegesebb feature-je: spoiler

9 hozzászólás
Master_Miller 
Death Stranding (2019)

Death Stranding (2019) videojáték

Itt ott következetlen volt a sztori, technikailag pedig nem volt akkora szám, mint elsőre tűnt, de végig élveztem.

spoiler Még pár acsi hiányzik a 100%-hoz, mindenképpen befejezem őket, de ezek sokat már nem adnak, csak agyatlan grind.

Update: Beleszaladt végül a 100%, a nagy része csak grind volt, de egy kis logisztika nem ártott. Talán a Legend of Legends of Legends orderek dobtak bele valami kihívás szerűt, némelyikre fel kellett készülni.


Népszerű idézetek

BeL1eVe 

Amelie: „Élet és halál közt nincs nagy különbség, ha egyedül van az ember.”

Death Stranding (2019) videojáték


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján