Dead Space (2023)

videójáték 18 3
Dead Space Remake

A klasszikus sci-fi túlélőhorror videójáték, a Dead Space visszatér teljesen újraalkotva az EA Motive Studios jóvoltából, amely mélyebb és félelmetesebb élményt nyújt, mint a sorozat bármelyik korábbi része! A Frostbite grafikus motor és az újgenerációs konzolok minden erejét… [tovább]

Dead Space: Digital Deluxe Edition2023

Videók

angol · magyar
angol

Képek 13

SzereplőSzinkronhang
Isaac ClarkeGunner Wright

Kedvencelte 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

BeL1eVe 
Dead Space (2023)

Dead Space (2023) videójáték

Eleinte tartottam attól, hogy miért van szükség újradolgozni az egyik all-time kedvenc sci-fi túlélő horror játékomat, holott máig működik. Most 15 évvel az eredeti első, 10 évvel a fiaskó DS3, és 18 óra játékidő után a Dead Space Remake a legjobb dolog ami a szériával történt.
A Motive csapata okosan, büntető audiovizualitással kibővítette, alternatív funkciókkal, útvonalakkal látta el az egyes állomásokat, amiket (1-2 sztoribeli irányt leszámítva) oda-vissza töltőképernyő nélkül be lehet járni, és ettől nyitottabbnak érződött a USG Ishimura fojtogató belseje. Ennek folyományaként rettentően örültem, hogy a régi részekkel ellentétben az esetleges hátrahagyott cuccokért vissza lehetett menni még az utolsó chapter megkezdése előtt is. Jaaajj, de mennyivel jobb volt így játszani!
Jó pár DS2-es elemet áthúztak (0G lebegő közlekedés, fegyverek rendeltetése, dárdák, sztázispalackok), ám a DS1 horroresszenciája tokkal vonóval itt van. Kimérten, ijesztő hangok kíséretében támadó necrok, hirtelen kicsapódó szellőzőrácsok, a suspense mesteri szinten tartásával.
Isaac figurája sokkal karizmatikusabbá vált. Azon felül, hogy beszél (ismét Gunner Wright hangján), reakciói abszolút hihetőek, a többiekkel való interakciója reális, a szüleiről érdekes extra infók derültek ki, és persze badass protagonista.
Ugyan a fősztori vonalon és mellékkarakterek álláspontján nem történt nagy változás, mégis zseniálisan érdemi plusszal, side missziókkal tudták feltölteni. Nicole háttérszála, a hullaház, Mercer belépője, a tentacle felbukkanásai, a Leviathan harc (főleg a 2. fúú, mennyire király), stb.
A harcrendszert egyáltalán nem éreztem elavultnak, ugyanúgy imádtam most, mint anno. Azt különösen díjaztam, hogy mikor több necro jött nem váltotta ki belőlem az agyatlan özönlést, mértéktartóan tudta adagolni. Látod kedves DS2 utolsó harmada és DS3! Lehet ésszel is csinálni.
Szóval ennél méltóságteljesebben nem is térhetett volna vissza mind a sci-fi horror, mind a már klasszissá vált Dead Space. Részemről egy mestermunka, egy újabb viszonyítási pont született a remake-ek sorában. Az eredetit nemcsak a legnagyobb alázattal kezeli, de a tucatnyi bővítéssel főlé is tud nőni és ezáltal színvonalban bátran oda merem rakni a Resi 2 Remake mellé.


Hasonló játékok címkék alapján