Santa Maria (2017)

társasjáték 1
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 1–4

A Santa Maria társasjátékban a 16. század kezdetén özönlenek a telepesek az Újvilágba. A játékosok saját kolóniájukat építik és vezetik. Erőforrásokat gyűjtenek, bővítik birtokukat, tengeri kereskedelmet folytatnak, harcos konkvisztádorokat küldenek Amerika szerte és szerzeteseket képeznek, akik… [tovább]

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Sárga_Bábu 
Santa Maria (2017)

Santa Maria (2017) társasjáték

A Fesztáv és a Patchwork szerelemgyereke, ami a mechanikáját illeti. Összetetriszezel magadnak egy kolóniát, és a játék során számos alkalommal végiglátogatod egy kockával lépegetve egyesével azokat a bónuszokat, amiket gondosan összeválogattál magadnak előtte. A cél, hogy minél több mosolygós lakója legyen a kolóniának. Szó szerint szmájlikat kell gyűjtögetni.
Témájában a Szellemek szigetének az antitézise. Ha a Szellemek szigete az őslakók nevében azt mondja, takarodjanak innen a gyarmatosítók, akkor a Santa Maria állítása az, hogy „na jól van, jól van, de lehet azért ezt jól is csinálni.” Én mindig azzal az elszánással ülök le vele játszani, hogy én most egy olyan kolóniát fogok összerittyenteni, amiben még a hülyének is megéri őslakni.
Nagyon szeretem benne hogy kompakt. Igaz, a dobozmérete aránytalanul nagy, de maga a játék a szokásoshoz képest negyedannyi bizbasszal tud teljes értékű euro-élményt adni. Három perc alatt kipakolom, utána másfél órára beszippant úgy, hogy a külvilágnak konyec. Kifejezetten jó egyfős. Amennyi időt el szoktam törpölni egy-egy lépés megválasztásával, hogy melyik tetris-elemmel működne IGAZÁN hatékonyan a gyarmatom… nos… ezt az időt nem kívánom egyetlen játékostársnak sem.
Szóval remek játék.

15 hozzászólás

Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Szellemek szigete (2017) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján