The Witcher: Óvilág (2023)

társasjáték 14 4
The Witcher: Old World
Játékidő: 150 perc · Játékosok száma: 1–5

Fedezd fel a névtelen kontinenst, fejleszd a képességeidet, és a többi vajákok ellen, és szerezz értékes trófeákat!
A The Witcher: Old World-ben profi szörnyvadászt, egy vajákot alakítasz, így kellően elmerülhetsz a The Witcher-franchise legendás univerzumában.

Az Old World évekkel… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 21

Hirdetés

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

ncsn87 
The Witcher: Óvilág (2023)

The Witcher: Óvilág (2023) társasjáték

The Witcher: Óvilág ⚔️

Már nagyon vártam, hogy a @Criala barátnőmmel kipróbálhassam. Mind a ketten betegek voltunk, így csak a nyálamat csorgattam a képekre, amiket küldött róla. És igen, mert ő annyira megszállott volt, hogy mindent IS megvett belőle magyarul deluxe kiadásban. XD
Én csak annyira ismerem a történetet, a világát, amit a tv sorozatból láttam. A számítógépes játékkal nem játszottam, a könyveket nem olvastam. De a sorozat alapján rajongó lettem. *.* Jó, valljuk be, Henry Cavill sokat dobott a dolgon. :D ♥

Visszatérve a társasjátékra. Nekem tetszett és meglepett, hogy kb. egyforma mennyiségben fedeztem fel benne ameri és euro elemeket. A nagyon erős ameriket nem kedvelem ugyanis. Szóval bár van szerencse benne, de szépen tervezhető is, van min agyalni a körünkben. Ezt imádtam benne. Érdemes figyelni, hol tart a többi játékos, mert le lehet maradni.
Kedvelem a konfrontációt, itt is valamennyire megjelenik, de nem egymás gyepálásáról szól a dolog. Megküzdhetünk egymással, de alapvetően semmi hátránya nem lesz egyik félnek sem belőle. Meg esetleg valaki előbb küzd meg a kiszemelt szörnnyel és helyette majd másik jön, így ha volt nyomjelölőd hozzá, elveszik. De ez messze se tragédia. Szóval akik nem szeretik a konfrontációt, szerintem azok is bátran játszhatják.
A komponens minősége kimagasló. Minden szép, hozza a hangulatot, a minik fantasztikusak. Talán a kártyák grafikája nem lett túl erős a számomra.
Nagy előny, hogy egyedül is játszható. Szóval solo játékosok előnyben. :)

Pár dolog zavart csak alapvetően. Az egyik, hogy volt egy ilyen monotonitás érzésem egy idő után, hogy ugyanazokat a köröket futom. Ezt szerencsére feldobta pár esemény, történet, amik nagyon szupekerek voltak. Megtartották a sorozatból ismert humort, amit imádtam. *.* Bár hozzáteszem, ezeket a történetkártyákat szerintem egy idő után kiismeri az ember, hiába van jópár belőle, szóval az újrajátszhatósága kérdéses. Aztán kockapókerezhetünk egymással vagy a néppel. Ez szerintem baromi jó ötlet volt.
Hátránya, hogy hosszú a játékidő két fővel is. Hosszú tud lenni egy játékos köre. Szóval én max. 1-2-3 fővel ajánlom. A mazochisták neki ugorhatnak 4-5 fővel is. XD
A legnagyobb hátránya számomra viszont az ára. Nagyon túlárazott szerintem, ha nem is a deluxe-ot veszi az ember. Nagy fanoknak nyilván ez nem fog számítani, de az átlag nem nagyon tud ennyi pénzt kiadni egy társasért (én legalábbis biztos nem :D) és akkor a kiegészítőkről, fémpénzről ne is beszéljünk… Szóval nagy szerencsém van a barátnőmmel, amit persze eddig is tudtam. :D ♥
Kíváncsian várom, hogy a kiegészítők mit nyújtanak majd, mert abból is hoztak hármat máris. Aztán kiderül, jön-e a többi is, mert hogy több is van. :D
Meg nekem hiányoztak az ismert karakterek. Ez van.

Összegezve mindenképp próbáljátok ki egyszer, mert szerintem ez egy szuper ameri-euro hibrid. Hozza a hangulatot. De megvásárolni látatlanban ennyiért nem ajánlom.

2 hozzászólás
Csibike 
The Witcher: Óvilág (2023)

The Witcher: Óvilág (2023) társasjáték

A Witcher alkotások meghatározóak mind a sorozatok, a játékok, valamint a könyvek között is, így nem meglepő, hogy meg szeretné hódítani a társasjáték piacot is. A Witcher már egy franchise, így már kiadás előtt megtalálta a célközönségét. Amibe én abszolút nem tartozom bele. A játékokat nem ismerem, a történetet csak nagyon-nagyon nagyvonalakban, a szereplőket nem vágom, a sorozatot nem láttam, könyveket nem olvastam. Szóval konkrétan nulla közöm volt az egészhez. És emiatt számomra is meglepő, hogy még így is mennyire átjött!
Egy igazi kalandjáték, van benne sztori bőven, ezáltal szerencse is, de a körödben azért mégis van mit átgondolni, nem lehet teljesen a szerencsére hagyatkozni, mert bőven van tennivaló a játékban. A játék legnagyobb erősségének pont ezt tartom, hogy nagyon szépen keverednek benne az ameri és az euro elemek, és mindegyik jól működik. Próbálod úgy tervezni a köröd, hogy az adott ikonjaiddal minél több akciót végre tudj hajtani, és miután abból kihoztad a maximumot, jöhet a sztori, ami szintén nagyon jól működik. Szóval szerintem zseniálisan össze van rakva.
A játékban habár van interakció, de nem kifejezetten konfrontatív. Egyrészt tudtok kockapókerezni, ami rendkívül jó móka, bár főleg annak, aki eredményes is volt benne :'D Másrészt pedig meg is lehet támadni a többi játékost, de igazából ez sem annyira bántó, mert a megtámadott játékosnak nem lesz különösebb hátránya akkor sem, ha veszít. Szóval a harc ellenére nem konfrontatív, a másik játékost nem igazán tudod benne hátráltatni, csak magadnak előnyt kovácsolni, ha sikerül nyerned. Szóval azoknak is bátran ajánlom, akik nem szeretik a konfliktust, nem az lesz az a játék, ami miatt valakinek költöznie kell a kanapéra.
Habár minden ízében szerettem ezt a játékot, azért két kérdés még így is felmerül bennem. Egyik, hogy megéri-e az árát. Hát nem lesz olcsó, na. Szerintem Witcher fanoknak megérheti, de mint ahogy a történetvezérelt játékok zömében, úgy itt is benne van a pakliban, hogy minél jobban megismered a játékot, főleg a különböző történetkártyákat, annál kevesebb újdonsággal fog szolgálni, ez pedig befolyásolhatja az újrajátszhatóságot. Szerintem az euro elemek és a kiegészítők miatt az újrajátszhatósága egyébként nem rossz, de azért természetes, hogy harmadszor elolvasva nem fog annyit nyújtani a történet, mint először. A másik amit szeretnék megemlíteni, az a játékosszám, ugyanis rendkívül hosszúra tud nyúlni a Witcher. Javaslom, hogy játsszátok 2-en vagy max 3-an, lehetőleg ne 4-en, az 5 főt pedig messziről kerüljétek. Még az izgalmas döntések és történetek mellett is sok benne a holtidő, és a játékban semmi sem történik szimultán módon, így elég rosszul kezeli a nagy játékosszámot.
Mindenki próbálja ki, megéri, Witcher fanoknak pedig a fentiek figyelembevételével melegen ajánlom a megvételét is, mert nem Witcher fanként is nagyszerű élményt nyújt.

10 hozzászólás
Rendbonto 
The Witcher: Óvilág (2023)

The Witcher: Óvilág (2023) társasjáték

Pozitív csalódás volt számomra a játék, mert elsőre nem néztem ki ennyit belőle. Szerintem abszolút hozza a witcher hangulatot, a mechanika nem bonyolult (de meg kell szokni az apró kis szabályokat), és nagyon szép a játékkép. Játék közben eszembe jutottak a Fallout, Holtak tele, Tainted grail címek, de ezeket a játékokat mind nagyon szeretem.

1 hozzászólás

Hasonló játékok címkék alapján