Végzetek (2022)

társasjáték 14 8
Destinies
Játékidő: 120 perc · Játékosok száma: 1–3

A Végzetek egy történetközpontú, applikációvezérelt, szerepjátékos élményt kínáló társasjáték, amelyben nincs szükség mesélőre. Minden kaland egy életteli világ egy szeletét tárja elénk, ahol sötét történetek, érdekes szereplők és megoldandó rejtélyek várnak ránk. Minden játékos egy hős… [tovább]

Képek 3

Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Bet 
Végzetek (2022)

Végzetek (2022) társasjáték

Ez az első, festhető miniket tartalmazó szerepjátékom. Applikációvezérelt board game hibrid, amely műfajt imádom. A doboz kinyitásakor, amikor megláttam az óriási halál angyala 'mini'-t, eskü kitört hirtelen a frász, de valójában inkább lenyűgözött.

Én soloban játszottam végig, ki lehetett választani felfedező módot, ez könnyebb, és több sikerélményt ad, mint a nehezített normál mód.

Azok készítették, akik a Bűnügyi Krónikák sorozatot, hasonló az egész játékmenet, de kalandozós, nem nyomozós. Talán ebben több az újrajátszhatóság, mert többféle karakterrel, azon belül más céllal, és nehezített módban is végig lehet újra vinni.

Sokan írták róla posztokban, hogy egyre sötétebbek és kilátástalanabbak a történetek, ami részben igaz is, de én úgy játszottam, hogy mindig jófej és szent voltam a döntéseknél, és így valahogy pozitív lett a kicsengése. Persze a szerepjátékok egyik lényege, hogy megélhetjük a sötét oldalunkat is, de nekem így esett jól.

A szerencsefaktor: persze, óriási, erről is szól, de egyben jutalmazó is a játék, így nem volt gáz.
Még több ilyet, kellenek a kiegészítők is! :)

6 hozzászólás
ncsn87 
Végzetek (2022)

Végzetek (2022) társasjáték

Hát nem is tudom hol kezdjem. Alapvetően teljesen vegyesen érzek a játékkal kapcsolatban.
Csodás a kinézete. Minden eleme a történetet szolgálja. A mini figurák, amik nem is mindig olyan minik. :D Minőségi minden eleme.
Én szeretem, hogy az applikációkat is kezdik bevonni a társasozásba, főleg az ilyen típusúakhoz, ahol így nem kell egy ember, aki csak a történetmesélő szerepét ölti fel.
Nagyon erőteljes hangulata, atmoszférája van. Mindent átsző a történet, mert ez egy alapvetően történet vezérelt ameri társas. Az applikáció miatt ugyan sokat kell olvasni, de érdemes is alaposan odafigyelni, mert pici apró infókat rejt, amikre ha nem figyelsz vagy elfelejted, el is mehet a játékod vége. És így járok én általában, aki megjárja emiatt. :D Én imádok olvasni, imádom a sztorikat, de itt egyszerűen zavart, hogy bele is éljem magamat, de taktikázzak is… de ott a szerencse… áhhh… Részben fel is húzott. :D
Aztán ott a másik problémám, a hatalmas szerencse, vérbeli ameri. Ez már számomra sok belőle. Persze pár dologgal tudsz készülni, erősíteni, de alapvetően dobsz és drukkolsz.
Szóval akik imádják az ilyen történet központú játékokat, szeretnek dúskálni benne, azoknak szívből ajánlom.

Criala 
Végzetek (2022)

Végzetek (2022) társasjáték

Húúú, hát ez hatalmas élmény volt, csak áradozni tudok róla, azt sem tudom hol kezdjem?!
Lehet az ember szerelmes egy társasba? :D Tudom, tudom, ez egy butus kérdés, hiszen a Harry Potter Roxforti Csata és a párbaj már bebizonyították nekem, hogy IGEN! :D

RÖVIDEN:
Eszméletlen ez a játék, azonnal ugrott fel az első helyre a HP mellé!! ❤
Varázslatos és magával ragadó a hangulata; egyediek a karakterek – mindegyik két céllal rendelkezik, amik közül az egyik teljesítése szükséges a győzelemhez (ezek titkosak, így a játék kibontása után nem ajánlott elolvasgatni azokat) –, fantasztikus a világ, ahol járunk, és a látvány, amit az applikáció elénk tár. Szívem szerint együltő helyemben játszottam volna végig a teljes játékot, annyira elbűvölt!! Nagyon várom, hogy ismét leülhessek mellé, és nagyon remélem, hogy érkeznek majd a kiegészítők is hamarosan!! *-*

HOSSZAN:

Kezdjük szépen sorban.

Már maga a társasjáték doboza is szemet gyönyörködtető, jó tapintású, és igen csak súlyos. *-* A kártyák, a minik, mind igényesek, minőségiek, jól kidolgozottak és csodaszépek. Mikor először tapicskoltam meg a kártyákat, egyszerűen nem tudtam betelni velük: azok az élénk színek, a részletgazdag rajzok – gyönyörűek!! *-*

Minden társasnál egy szintén fontos alap elvárás részemről: az insert. Nos, a Végzetek ez esetben sem okozott csalódást, mindennek tökéletesen megvan a maga helye! :)) Viszont, ahogy azt Zoli a dobozbontó videóban is ajánlotta, tényleg érdemes fotót készíteni a minikről, hogy mindegyik visszakerülhessen a helyére, mert sokat kell majd őket pakolászni. :)
A karakterkátyák alapján kicsit nehéz megtalálni a megfelelő figurákat, de szerencsére a játékhoz tartozó applikáció a segítségünkre van ebben is.
A setup pedig rendkívül gyors és egyszerű.
A Bűnügyi Krónikák kapcsán volt már szerencsém applikáció vezérelt játékhoz, de az már a legelső pillanatban szembetűnt, hogy a kettő össze sem hasonlítható. Itt jóval nagyobb munkát végez az app, hiszen az tölti be a mesélő szerepét, illetve a térkép felfedezése kapcsán is segítséget nyújt.
A grafika bámulatos, a zene pedig tökéletesen illik a játék hangulatához.
És mivel ekkora szerepe van az appnak, így a szabálytanulás, és a szabályok betartása is jóval egyszerűbb – legalábbis én úgy éreztem. A szabálykönyv amúgy nagyon szuper. :)
A játék könnyen tanítható és könnyen tanulható, nagyon egyszerű belerázódni. Sőt, konkrétan egyből beszippant a világa, és észrevétlenül tűnnek tova a játékos órák.

5 hozzászólás
Wish 
Végzetek (2022)

Végzetek (2022) társasjáték

Most játszottunk le két játékot és bennem kérdőjel, hogy mennyire újrajátszhatóak a sztorik. Négyen voltunk, így úgy játszottunk, hogy volt egy mesélő, az olvasott fel minden kártyát. Az első körben én voltam a mesélő és a család játszott, a másodikban én játszottam és a fiam volt a mesélő. Mesélőnek is élvezetes volt lenni. Viszont nem érzem úgy, hogy kedvem lenne lejátszani bármelyiket újra, még azt sem, ahol csak felolvasó voltam… Szóval bennem kérdés, hogy mennyire újrajátszható.

Ettől eltekintve a játékélmény jó volt, és maga a játék nagyon szép. Az egy picit zavaró volt, hogy az apró figurák nagyon egyformák. Ki kellene festeni őket, de egyrészt ez egy kölcsönzött játék, másrészt meg az is sok idő és mivel kérdéses bennem az újrajátszahtóság… hát nem tudom.

Az app nagyon szépen működik, azzal nincs hiba.


Hasonló játékok címkék alapján