Nemesis (2018)

társasjáték 12+ 10
Játékidő: 240 perc · Játékosok száma: 1–5

A Nemesis egy összetett társasjáték, 1 – 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 – 3 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a kampány/harci… [tovább]

Képek 6

Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Nemesis (2018)

Nemesis (2018) társasjáték

Nehéz, mert tetszett is, meg nem is. :D
A legnagyobb hátránya számomra, hogy nagyon hosszú és sok az apró szabály. Egyébként nem bonyolult. 4-en koopban 6 óra volt. Azt mondták, hogy ketten volt, hogy egy óra alatt végeztek. Mondjuk most tanítás is volt és nekik is frissíteni kellett az emlékeiket. De nekem ez már nem nyújtott sajnos élvezetet.
Unatkoztam is már a vége fele. A cél előtt meghaltam a kerekesszékes tudóssal, aki nem ért sokat. :D A célja a királynő megölése volt… XD
Számomra túl nagy a szerencsefaktor benne. Kevés ráhatásom van a dolgokra. Persze ameri, mit vártam. De pl. a Blood rage nekem bejött. És eléggé repetitív, szinte ugyanazt a pár dolgot tudod csinálni folyamatosan.
De! Iszonyat jó hangulata van, tömény sci-fi. Fantasztikus a kinézete, a sok mini, minden minőségi. Érződik, hogy mindenki a túlélésért harcol. Alien film fanoknak kötelező.

2 hozzászólás
piciszusz 
Nemesis (2018)

Nemesis (2018) társasjáték

Szombaton játszottam vele először, de évek óta nyaggattam vele Ádámot, csak nem olyan volt a csapat. Hárman toltuk, random karakterekkel (scientist, pilot és scout) és persze marha nagy mázlink is volt a leosztással és dobásokkal, de azért keményen meg is küzdöttünk, hogy megcsináljuk mindenki egyedi küldijét, elmeneküljünk a hajóról, de végül szegény Nóri rám várt, mindig visszajött a szörnyek miatt, aztán jól kinyírtak minket, Ádám meg csak simán elmenekült de fertőződve :D Szeretem a coop játékokat, most hárman 4 óra volt kb szabálymagyarázással együtt, remélem fogunk még vele játszani.

Diosz 
Nemesis (2018)

Nemesis (2018) társasjáték

Kora délután kezdtük öten az ismerkedést a szabályokkal, kb egy óra alatt beszéltük át őket. A tulajt leszámítva négyen most játszottunk vele először. Úgy teveztük hogy egy tanuló kör után játszunk majd még egyet, de rendkívül (kb hat órára!) elhúzódott , mert valahogy senkinek nem akaródzott kiesnie/meghalnia stb. Azt mondta a tulajdonos, eddig ilyen sosem fordult elő, általában elég hamar meg lehet halni az Alienek miatt.
A kártyák, leírások angol nyelvűek. A tábla egy űrhajó sok teremmel, amelyeket folyosók kötnek össze. Minden szobának van egy képessége (pl meggyógyít, vagy feltölthetjük a fegyver teremben a fegyverünket) segítség elemeket is ott lehet szerezni. Van három gépterem, egy hibernáló terem, egy pilóta fülke, és négy db két fős mentő kapszula. Minden játékos kap egy karaktert, 10 akció kártyát (melyből általában max öt lehet kézben és mindegyik tud valami hasznosat). A játék alatt ezek ismétlődnek az adott karakternél. Egy játékos egymás után két akciót hajthat végre, melyek ára általában 0, vagy a kézben lévő akció kártyákból 1-2 lap eldobása. Utána a következő játékos jon. Ha elfogy a kézből az öt akció kártya, passzolni kell ( de lehet hamarabb is). Egy kör akkor ér véget, ha minden játékos passzolt. Max 15 kör lehet. A karakterek a folyosókon jutnak egyik szobából a másikba, de a mozgáshoz egy akció kártyát kell eldobni. Ha üres szobába megyünk, akkor egy nyolc oldalú kockával, ahol 1-4 számokat, vagy semleges oldalt vagy veszélyt jelző oldalt lehet dobni. Ha szám jön ki, arra a számú folyosóra Alien hangot jelző tokent kell tenni. Ha egy szobába vezető összes folyosóján már van ilyen jelző, a következő alkalommal valószínűleg megjelenik ott egy Alien. Öt különböző erősségű van belőlük, a legnagyobb a királynő. Az alieneket harc közben el lehet pusztítani (ehhez egy hat oldalú, különböző szimbólumot tartalmazó kockával dobunk) ésel lehet ilyeszteni őket más szobákba. A szobákban szerezhetünk különböző segítség elemeket, fegyvert, képességeket, gyógyszert, de még információkat is, ha azok nincsenek megrongálva. Egy-egy megrongálódott szobát megfelelő kártyával meg lehet javítani, onnantól használhatjuk a képességeit is. Az egy szobában lévő karakterek cserélhetnek a saját segítség elemeket egymással, ez is pl. egy akciónak számít. A karakter és Alien figurák részletgazdagon kidolgozottak, a tábla, és a kártyák is nagyon igényesek.
A győzelemhez teljesíteni kell a saját küldetést, a hajónak a küldetéshez megfelelő célba kell tartania (Föld, Mars, Vénusz, vagy a mély űrbe), és a három hajtóműből legalább kettőnek működnie kell ( persze csak ha nem épp a hajó pusztulása az egyik küldetés elem…)
A játék véget ér, ha valaki teljesíti a küldetést, vagy ha lement a 15 kör, vagy ha egyszerre már 9 szoba megrongálódott, vagy 9 szobában is már tűz ég.
Nekem a hossza ellenére tetszett, és majdnem sikerült is a küldetésem (nem sokon múlt). A következő játék biztos nem lesz már ilyen hosszú. Kár hogy pár hetet várni kell rá.

Rendbonto 
Nemesis (2018)

Nemesis (2018) társasjáték

Abszolút hozza a sci-fi horror (Alien) érzést, kellőképpen nehéz ahhoz, hogy legyen benne kihívás. A különböző cél küldetések miatt szinte mindig más lesz a játékmenet, így magas az újrajátszhatósága. A kivitelezés gyönyörű, ami sajnos vonja magával a társas magas árát. Nem csalódtam a társasban, pontosan ilyesmire számítottam. A szabálya nincs túlbonyolítva, így pár kör alatt bele lehet jönni a játékmenetbe…. aztán lehet taktikázni, és menekülni a szörnyek elől. :D

Criala 
Nemesis (2018)

Nemesis (2018) társasjáték

Nyugodtan lehet nevetni, én is azt teszem :D, de hősiesen be kell vallanom, hogy mikor először játszottam a Nemesis-szel, egy kicsit futkosott a hideg a hátamon. Nagyon jól hozta az Alien filmek hangulatát! Végig borzongtam, ahogy haladtam az űrhajón és sorra fedeztem fel a kabinokat és izgatottan vártam, hogy vajon mi fog fogadni az ajtó mögött – illetve, hogy én mit fogok okozni… Tüzet, vagy netalán műszaki zavart… Na meg a zajongás!! Profi szinten űztem, ezüst tálcán kínálva magunkat a szörnyeknek xD

Az alien minik hátborzongatóan jók lettek, simán lepipálják a karaktereket – persze azok is szépen ki vannak dolgozva.
Nagyon tetszik, hogy a szörnyek külön kártyákkal „dolgoznak” és ennek köszönhetően nagyon nem akaródzik velük megküzdeni – nem is egyszerű :D
Az akciópontokat a saját lapjaink adják, ami komolyan elgondolkodtatja az embert, hogy melyiket dobja el menet közben egy cselekvésért és melyiket próbálja meg kijátszani.
Jó, hogy teljesen koop és fél koop opciót is választhatunk. Előbbinél legalább együtt működve halunk meg xD

Nem egy könnyű játék, nagyon megfontolva kell haladni és közben imádkozni, hogy ne vonzzuk magunkhoz a szervíz alagútban rejtőző rémségeket!

3 hozzászólás
Morpheus 
Nemesis (2018)

Nemesis (2018) társasjáték

Mivel coop, ezért tudtam, hogy tetszeni fog, hacsak nem teljesen esélytelenek vagyunk a győzelemre. Véletlenszerűen a tudóst húztam karakternek, gondoltam, hogy kerekesszékkel nem sok esélyem lesz életben maradnom. Az elején mindjárt sikerült egy komolyabb sérülést beszednem, az összes jó cuccot felszedték előlem a többiek, kifogyott a pisztolyomból az energia… Aztán megfordult a szerencse, meggyógyítottam magam az egyik szobában, elindultam így csupaszon előre, nem jöttek szörnyek, míg a többiek csatára kényszerültek. Közben megjavítottam néhány fedélzetet, meghekkeltem a számítógépeket, aztán én is tudtam cuccokat beszerezni, töltényt is, de mielőtt elértem volna a géptermet, ahol meg kellett javítani a hajtóművet, odapofátlankodott az alien királynő. Gyorsan összedobtam egy sokkolót a cuccaimból, berontottam és a sokkolóval a szervizcsatornába üldöztem. A hajtómű megjavítása után elindultam a hibernálóterem felé. Közben beállították a többiek az útirányt, jelzést adtak le, megjavították a második hajtóművet, megtalálták a szörnyfészket, ahol szét kellett lőni a tojásokat, miközben a fészket védelmezte egy alien. A csata miatt az egyik játékostársunkat újra kellett éleszteni, de aztán menekülés közben újra lemészárolták az alienek a segítőjével együtt.
Mire odaértem, a hibernálóteremben is folyt a harc, de legyőztük, és én befeküdtem a tartályba. Aztán a másik is befeküdt egy alien tojással, aki sajnos már fertőzött volt, a harmadik társunk aki megmaradt, szintén fertőzött volt, ő már csak a halált várta. Az út győzelemmel zárult, de csak én maradtam életben.

IrodalmiRohamosztagos 
Nemesis (2018)

Nemesis (2018) társasjáték

„az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 – 3 óra is lehet”
Négyen 6 órán keresztül játszottunk és még el se jutottunk teljesen a végéig XD

2 hozzászólás

Hasonló játékok címkék alapján