The Gallerist (2015)

társasjáték 13 1
Játékidő: 100 perc · Játékosok száma: 1–4

A The Gallerist egy nagyon összetett társasjáték, 1 – 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1 – 2.5 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves… [tovább]

The Gallerist (2015)

Tervező
Vital Lacerda

Illusztrátor
Ian O'Toole

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Sárga_Bábu 
The Gallerist (2015)

The Gallerist (2015) társasjáték

Mivel úgy gondolom, hogy a 21. század top 10 vívmányában benne van a solo mode-dal rendelkező heavy euro játék, ezért ezt a rákattantsági szintet már elegendőnek éreztem ahhoz, hogy kiadjak cirka negyvenötezer forintot egy játékért abból a célból, hogy egyedül játsszak vele. És megérte.
Az ár-érték aránnyal azért nem teljesen vagyok megelégedve. Igaz, hogy gyönyörűszép játék, hatalmas dobozban, minőségi alkatrészekkel, inserttel, miegyebekkel, és igaz, hogy a legszebb játékomnak tartom, de már mondjuk a feleségem szerint a Fesztáv szebb. Igaz, hogy egy nagyon nehéz fejtörő, tele csavarokkal és szövevényekkel, de a Tawantinsuyu, a Trismegistus vagy a Maracaibo nehezebb szerintem. Igaz, hogy Vital Lacerda utolérhetetlenül jó abban, ahogy a mechanizmusokat teljesen egybeolvasztja a tematikával, de azért pl. a Village is szépen teljesít ebből a szempontból.
A Gallerist ereje abban van, hogy mindezeket egyszerre tudja hozni profi színvonalon. Rengetegszer újrajátszható, nagyon szép, nagyon nehéz, és nagyon átélhető a témája. Emiatt végül tényleg a legjobb játékká válik, amivel valaha játszottam, de azért nem háromszor olyan jó, mint pl. a Trismegistus, a Tekhenu, a Maracaibo, a Praga caput regni… stb., pedig háromszor annyiba kerül. De az a szerencse, hogy tényleg csak az ár-érték arányába tudok belekötni, minden más szempontból fényesen csillog a játék. Ezért aztán ha egy év múlva is ugyanezt tudom mondani, akkor mindenképp megérte.
Annyi biztos, hogy jelenleg teljesen be tud szippantani a világa, tényleg egy galériatulajdonos bőrében érzem magam, a munkakör minden velejárójával. Műtárgyakat adok-veszek, művészeket fedezek fel, feldumálom a képeim árát a rádióban, befektetőket, gyűjtőket, celebeket csalogatok be a galériámba ingyenjegyekkel, tőzsdézek a nemzetközi piacon, licitálok árveréseken, ahogy növekszik a cégem, egyre több alkalmazottat fogadok fel, közben igyekszem gyarapítani a pénzemet és a hírnevemet.
Egyedi, stílusos, klassz játék, most éppen a kedvencem.

2 hozzászólás

Hasonló játékok címkék alapján