Sagrada (2017)

társasjáték 14 18
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 1–4

A Sagrada egy gyönyörű, színes kockajáték, melyben az ólomüveg ablakokat kell elkészíteni. Minden játékosnak van egy kis táblája amin rajta van az elkészítendő ablak és a kockák. Minden játékostáblán rajta van, hogy milyen színű vagy árnyalatú kockákat tehetünk rá. Ugyan olyan színű vagy… [tovább]

Videók

magyar
magyar

Képek 4

Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Hintafa 
Sagrada (2017)

Sagrada (2017) társasjáték

Jól kitalált, egyre mélyülő, nagyon egységes játék, egy pici szerencsével fűszerezve. A szabályok rövidek, összefogottak, könnyű belerázódni. A feladat izgalmas és egyszerűségében is bizsergetően kellemes kihívás a lehető legjobb kockakombinációt begyűjteni.

Az a fajta agyalós, variálós játék, amiben izzasztó erőlködés nélkül lehet dolgozni, gyönyörködve a végeredményben és örülni a végén összegyűlő pontjainknak.

Az eltérő nehézségű mintakártyák azt is lehetővé tették, hogy a különböző életkorú, vagy tapasztalatű játékosok is együtt tudjanak játszani, hiszen egy 6-os nehézségű ablakot nagyobb kihívás elkészíteni, mint egy 3-ast. Ez megteremti az egyensúlyt egy profibb játékos és egy kezdő között.
Bővebben: https://hintafa.blog.hu/2018/08/30/sagrada_764

perpetua 
Sagrada (2017)

Sagrada (2017) társasjáték

Nagyon agyaltam vásárlás előtt, hogy az Azult vagy ezt vegyem meg. Végül ajánlás alapján ő lett a nyerő (bár gyanús, hogy hamarosan a másik is beszerzésre kerül :D ).
Egyelőre semmiképp se bántam meg, gyönyörű a kidolgozás, a játék felépítését imádom, tetszik, hogy egyedül is lehet vele játszani, és főleg, hogy kell azért agyalni is hozzá.
Egy „apró” félreolvasás miatt még nehezítettem is kicsit a játékon, de rájöttem, hogy úgy még jobban tetszik. :D

Laszlo_Molnar 
Sagrada (2017)

Sagrada (2017) társasjáték

A játék, amit jogosan vagy jogtalanul, sokat hasonlítanak az Azulhoz, egy évben jelent meg a kettő, és mindkettőben közös készletből szerzett elemekkel kell díszes fali illusztrációt készítenünk az Ibériai-félszigeten… De míg ott az egymással való kibabrálásra kerül a hangsúly, itt az üvegablakunkat lesz egyre nehezebb kitölteni színes üvegkockákkal, úgyhogy ha nem szórakozunk a másikak megszívatásával, akkor is meggyűlik a bajunk a feladattal. A változatosság határozottan itt a nagyobb: minden játékban különbözőféle terveknek próbálunk megfelelni, különböző célokkal és különböző építési eszközökkel (segédkártyákkal), szóval kombinációs lehetőség van bőven.

ncsn87 
Sagrada (2017)

Sagrada (2017) társasjáték

Nem rossz, nem rossz. Valahogy nem szippantott be úgy, mint az Azul, Azul sintra.
Itt is jól lehet taktikázni, vannak saját és közös célok. Nagyon szép, imádom azt a sok kockát benne. *.*
Annyira nem fogott meg, hogy megvegyem, de máskor is szívesen játszom vele.

piciszusz 
Sagrada (2017)

Sagrada (2017) társasjáték

Tegnap játszottam vele először, de kb a megjelenés óta szemezek vele. Most már tuti meg fogom venni, mert nagyon bejött. Egyszerű, de szép kivitelezés és nem is annyira könnyű, mint aminek elsőre látszik. Engem kicsit a Kartográfusokra emlékeztet.

Morn 
Sagrada (2017)

Sagrada (2017) társasjáték

Első játszásra szerelem volt ez a játék, a kedvessel fel is vettük a kívánságlistánkra (és még jó, hogy jelenleg nem elérhető, addig is pihenhet a pénztárcánk). Nagyon tetszik ez az ablak építősdi, főleg, hogy hiába sikerül teljesen felépítened a kis üvegablakodat, simán lehet, hogy te jössz ki utolsóként a játékból, mert nem figyeltél oda eléggé a pontot érő tervekre. Utóbbiakat elég nehéz megvalósítani, legalábbis nekem a szín szerintivel volt problémám, mert mérlegelni kellett, hogy a közös vagy a saját cél lesz-e fontosabb (bizony volt, hogy ütköztek, felülírták egymást), melyikkel jársz jobban.
A segítségek is jól illeszkednek, szerencsére mindegyik használható a maga formájában, ha a helyzet úgy hozza. A szerencse faktort így lehet módosítani egy csöppet.
Könnyű, nem túl gondolkodós, de mégis jó kis taktikai játék, ami egyben gyönyörű is. Szeretem.

Bet 
Sagrada (2017)

Sagrada (2017) társasjáték

Egyszerűen imádom azt a rengeteg (90 db) színes kis dobókockát. Nem mondanám fillernek, de fáradtan is elővehető, élvezhető. Solo verzióban nincs túl nagy sikerélmény, talán ha minden 6. játszmát tudsz megnyerni az AI ellen. Ha jönnek vendégek, ezt mindig kiszúrják és szeretik, és mindig több játszmát kérnek belőle.

Cinti03 
Sagrada (2017)

Sagrada (2017) társasjáték

Nagy kedvenc. Szép a játék kidolgozása és élvezem, hogy egy csöppnyi táblán ennyi agyalnivaló van. Természetesen szerencse kérdése is, hogy milyen kockák jönnek a zsákból, fel tudom-e használni a táblámon, meg hogy a másik ne nyúlja le a kívánt kockát, de ettől függetlenül lehet rajta agyalni. Kicsit a sudokura emlékeztet, amit anno sokat csináltam és úgy érzem ennél a játéknál kifejezetten segít ez a „tudás”.


Hasonló játékok címkék alapján