Terra Mystica (2012)

társasjáték 12 10
Játékidő: 120 perc · Játékosok száma: 2–5

14 különböző népet irányíthatunk hét különböző területtípuson. Minden nép a saját területére van korlátozva, így kénytelen a körülötte lévő földeket átalakítani. A játék szinte semmilyen szerencsefüggő elemet nem tartalmaz, így a játékosok stratégiáján és döntésein múlik minden. Rengeteg úton és… [tovább]

Videók

magyar
magyar

Képek 5

Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Morpheus 
Terra Mystica (2012)

Terra Mystica (2012) társasjáték

A karantén alatt kaptam rá, az interneten játszva, aztán kiderült, hogy az ismerősömnek is megvan, így az utóbbi időben lejátszottunk jó néhány partit, véletlenszerű fajválasztással. Így derült ki, hogy mennyire nehéz úgy megismerni minden fajt, hogy győzelemre képessé váljunk. Szeretek vele játszani, bár időnként sikerül egymás játékát elrontani, és az reménytelenül lemarad. Közepes szinten játszok, még mindig nem tudtam felfogni, hogy hogyan sikerül a mestereknek három várost is felépíteni. :)

Morn 
Terra Mystica (2012)

Terra Mystica (2012) társasjáték

Elsőre nagyon bonyolultnak tűnik, és biztosan kell pár tanulókör, mire az ember igazán belemelegedik. Mikor kezdtem ráérezni (vagy legalábbis én azt hittem), jöttem rá, hogy mit szúrtam el a játék során. Meg sajnos a végét már nélkülem kellett befejezni, mert túl hosszú a játék, pláne, ha kezdők is vannak a csapatban.
Jól kell taktikázni, megfelelő stratégiát választani, ami néha nehéz. Főleg, ha a képességeidet is szeretnéd használni, ami vagy jó, vagy nem, vagy inkább csak te nem tudod, hogy mit is kezdj vele.
Mindenképp szeretnék majd újra játszani vele, mert így elsőre jó volt, csak kicsit sok. Több idő kell rá, és az, hogy ott maradjak a helyszínen. :)

2 hozzászólás
Rendbonto 
Terra Mystica (2012)

Terra Mystica (2012) társasjáték

Hallottuk, hogy jó játék, és ez be is igazolódott. Összetett, de gyorsan bele lehet tanulni. A játék abszolút változatos, és két játékossal is fantasztikusan működik. Hangulatos, szép, ötletes játék. Fantasztikusan megoldották azt, hogy miért egymás szomszédságába építenek épületeket a játékosok (mert több dolog miatt is megéri). Nagyon jókat lehet kombózni az egymásra épülő akciókkal, de fontos a sorrendiség.


Hasonló játékok címkék alapján