Ticket to Ride – Nordic Countries (2007)

társasjáték 8 7
Játékosok száma: 2–3

Skandináv térképen játszható változata kifejezetten 2-3 játékos számára készült.
A doboz tartalma: Egy játéktábla a skandináv vasúthálózattal, 120 színes vasúti kocsi (három különböző színben), 157 kártya (110 vagonkártya, 1 Világutazó kártya, 46 menetjegykártya), 3 fabábú a pontozáshoz,… [tovább]

Képek 1

Kedvencelte 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Ticket to Ride – Nordic Countries (2007)

Ticket to Ride – Nordic Countries (2007) társasjáték

Ezt is és a New Yorkot is azért akartam kipróbálni, hogy melyik tetszik jobban ketten, de teljesen más élmény a kettő. Az Északi-sarkos jobban hozza az Europa feeligjét csak kicsit rövidebb verzióban. Kicsit szűkebb a játék, kisebb a tér, így nehezebb ketten építkezni benne, mint az Európában. És hát ez a karácsonyi képi világ annyira szép. *.* Szóval a New York és ez is szuper. Most válasszak… :D

Molymacska 
Ticket to Ride – Nordic Countries (2007)

Ticket to Ride – Nordic Countries (2007) társasjáték

Mint minden Ticket to ride játékot, ezt is online játsszuk.
A Nordic coutnries annyiban más, mint az Európa, -hogy itt nincsenek állomások, és hogy négy kártyát befizetve kiváltható a kellő kártya. Emellett a mozdonyok ebben a játékban nem minősülnek joker kártyának.
Alapvetően a mechanika nem ad túl sok újdonságot, a kártyával kiváltós dolog segít, főleg egy hosszabb útvonal megépítésében, de alapvetően nem változtatja nagyon meg a játékot. Izgalmas újítás, kell is, mert Murmansk-Lieksa útvonal enélkül nagyon-nagyon nehezen lehetne teljesíteni (nekünk még így se könnyű).
Ami miatt beleszerettem a játékba, az a grafikája. Minden játékban, minden térképnél kicsit más, de ebben a játékban megkapta a kicsit karácsonyos külsőt. Nem, nincs benne karácsonyfa, meg semmi ilyesmi, de a havas vonatkártyák, meg a hófötte vidék… annyira áthozza a decemberi, télies időt, ami mellett forralt bor kortyolgatnál (és közbe laposra vernéd az ellenfeledet. Még mindig konfrontatív játék)
Belopódzott a szívembe és imádok vele játszani. Decemberben valószínűleg többet is fogunk játszani vele.


Hasonló játékok címkék alapján