Szerelmes Levél (2016)

társasjáték 10 33
Love Letter
Játékidő: 20 perc · Játékosok száma: 2–4

A Szerelmes levél egy igazán különleges kártyajáték – villámgyors szerepjáték, mely mindösszesen 16 lapból áll, és legfeljebb tíz perc egy party, mégis hihetetlenül intenzív és élvezetes!
A játékosok körönként új szerepkártyákat húznak a már kezükben lévő mellé, de csak az egyiket… [tovább]

Videók

magyar

Képek 1

Hirdetés
Szerelmes Levél (2016)

Tervező
Seiji Kanai

Magyar kiadó
Delta Vision

Kedvencelte 10

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

Csibike 
Szerelmes Levél (2016)

Szerelmes Levél (2016) társasjáték

Ami a játék célja, azt tökéletesen képes nyújtani, ennél többet meg nem kell tőle várni. Könnyed, mégis gondolkodós és taktikázós játék pár percben. Teljesen jól működött 3 és 5 fővel is, ezalatt és efelett még nem került elő, de mivel gyors és szórakoztató, így szerintem simán le lehet ülni mellé akár 8-an is (persze ehhez a nagyobbik kiadás kell). Van benne szerencse, nem is kevés, tud szerencsésen és szerencsétlenül is alakulni a laphúzás, de a játék jellegét tekintve ez sokszor csak javít a hangulaton, de nem ront az élményen.
Több fővel érdekes az a mechanika, hogy úgy is lehet pontot szerezni, ha nem nyered meg az adott fordulót. Vicces, hogy Niki alapvetően nem volt jó ebben a játékban, erre 5-en meg mindig sok pontot szerez úgy, hogy tulajdonképpen továbbra sem nyer fordulót xD Ő húzza be a potyapontokat, mint például pontot kap, ha valaki kiejti őt, vagy ha helyesen tippeli meg a forduló túlélőjét.
Összességében zseniális kis zsebjátéknak tartom, bárhova el tudjuk magunkkal vinni, és eddig akárkivel játszottuk, mindenkinél sikere volt. Az ára viszont elég drága, tekintve a tartalmát, viszont még így is azt mondom, hogy szerintem majdnem bármelyik háztartásban elő fog kerülni annyit, hogy megérje.

Laszlo_Molnar 
Szerelmes Levél (2016)

Szerelmes Levél (2016) társasjáték

Ki látott már ilyet? Nos, manapság már egyre többen, de korábban ritka kincs volt egy olyan játék, amely mindössze 16 kártyalappal (összesen 8 típusban) ennyire szórakoztató tud lenni – Seiji Kanai tette népszerűvé a „japán minijáték” fogalmát. Az AEG-s kiadás grafikája és a játék elnyújtása nem feltétlenül tett ugyan jót neki (az eredetiben 2 megnyert játszmáig tart az egész), de még ugyanúgy nagyon szórakoztató, pörgős, egyszerű-de taktikus, blöffölős kis játék, mindenkinek szívből ajánlom.

Morn 
Szerelmes Levél (2016)

Szerelmes Levél (2016) társasjáték

Nagy kedvencem. Imádom, hogy ilyen minimalista, pár darab kártyával ilyen szórakozást tud nyújtani. Mindenkit sikerült ebbe belerántanom. Mindenesetre mi a Batman verzióval játszunk a legszívesebben, minden utazáskor velünk van.

perpetua 
Szerelmes Levél (2016)

Szerelmes Levél (2016) társasjáték

Imádom, hogy ilyen minimalista, hiszen tényleg csak pár lapból áll az egész, mégis összetett és taktikázós. Kis helyen elfér, így bármikor bátran magaddal viheted utazások során, és mindig izgalmas perceket tölthettek el vele nyaralás során is. (lehet még kicsit nyaralós hangulatban vagyok, ezért jutott pont ez eszembe xD ) Gyors és pörgős, ha csak kevés időnk van, akkor is belevághatunk. De a játékmenet a legjobb számomra, figyelni kell és kicsit gondolkodni, amit kifejezetten szeretek. Nagyon örülök, hogy rábukkantam, pontosabban megismertettek vele. :)


Hasonló játékok címkék alapján