Fedőnevek (2015)

társasjáték 14 91
Codenames
Játékidő: 15 perc · Játékosok száma: 2–8

Fergeteges asszociációs szójáték – vagy valami olyasmi… itt semmi sem az, aminek látszik!

A játékosok csapatokat alkotnak, és igyekeznek az összes ellenséges ügynök fedőnevét felfedni. Hogy hogyan? Egyikük a feladatkártya jelöléseinek megfelelően megpróbál a kirakott szavakból minél… [tovább]

Videók

magyar

Képek 3

Kedvencelte 35

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 42


Kiemelt értékelések

Bet 
Fedőnevek (2015)

Fedőnevek (2015) társasjáték

A nagyszerűségét a háttértörténet adja, és a jó minőségű lapkák. Le a kalappal az előtt, aki ezt így kiötlötte. Pici izgalmat ad a bérgyilkos jelenléte, amibe nem szabad belenyúlni. Viszont maga a játékmenet végtelenül egyszerű (mint a Tabu is) annak, akinek magas a szókincse, és nyelvi/szójátékokon nőtt fel. Mi nehezíteni fogjuk azzal, hogy pl. csak filmet vagy csak híres embert adunk meg kulcsszónak. Kreativitást fejlesztő, szókincs fejlesztő tanulásban segítő, diákoknak ajánlom suliba is a rövidsége miatt.

1 hozzászólás
perpetua 
Fedőnevek (2015)

Fedőnevek (2015) társasjáték

Már nagyon régóta szemeztem a játékkal, érlelgettem a vásárlás gondolatát, de végre beszereztem és nem tudom miért vártam eddig. Nagyobb társasággal is jól játszható szuper asszociációs játék, ami bizony igényel némi gondolkodást is. Nem elég, hogy össze kell kötni a szavakat egymással, de azt se szabad elfelejteni, hogy csapattársaid vajon tudják-e követni a te gondolatmenetedet. Úgy tűnik a kedvencek közé került.

3 hozzászólás
soulway 
Fedőnevek (2015)

Fedőnevek (2015) társasjáték

Eszméletlen jó asszociációs játék! Egy egész éjszakát el lehet vele tölteni, annyira le tud kötni:) Összehozza a csapatot:)

Rendbonto 
Fedőnevek (2015)

Fedőnevek (2015) társasjáték

Teljesen egyszerű szabályrendszerű kitalálósdi. Viszont az tetszett, hogy a játék mennyire jól kihozza azt, hogy ki gondolkodik egyformán, és kik azok, akik nagyon nem. Ez vicces szituációkat tudott eredményezni.

ChEebor 
Fedőnevek (2015)

Fedőnevek (2015) társasjáték

Nagyon ötletes, jópofa játék, amely gyakorta a legkeményebb asszociációs feladatok elé állít minket, és bizony nemcsak a tárgyi tudás, de a többi játékos ismerete is szükséges a sikerhez. Jól el lehet gondolkozni, és nemcsak az ügynökök, de a kémmester számára is nehéz megtalálni azt a közös pontot, ami mindenki számára ugyanazt jelenti.

Brigi007 
Fedőnevek (2015)

Fedőnevek (2015) társasjáték

Egészen más stílusú játék, mint amit vártam. Néha egészen megizzasztja az embert, és mivel elég komplex gondolkodást igényel, így nagyon nem mindegy, kikkel játszol, mert hatalmas zsákutca is lehet az egész eredménye. Nekem egyébként bejött.

Willow 
Fedőnevek (2015)

Fedőnevek (2015) társasjáték

Pár éve mikor elsőnek játszottam ezzel a játékkal nagyon nem tetszett, viszont most újra előkerült és rájöttem ,hogy mégis szeretem :D Egy-egy kör gyorsan lemegy, nagyobb társaságban is jól lehet játszani. A szabálya egyszerű, viszont ha a játék már túl könnyű könnyen lehet rajta nehezíteni is.

piciszusz 
Fedőnevek (2015)

Fedőnevek (2015) társasjáték

Tegnap játszottam vele is először, Ádám hozta magával az esti iszogatás. Amikor elmesélte a szabályokat kicsit bonyolultnak tűnt, de elkezdtünk játszani és pikkpakk értette is mindenki és nagyon élveztük. Be kell szereznem nekem is egyet :)

Inky 
Fedőnevek (2015)

Fedőnevek (2015) társasjáték

Egyszer sikerült az ellent rábeszélnem, hogy passzoljon, aztán feladtam egy 4-es szót a társamnak és mindet kitalálta. Bamm. :D Másik kedvencem meg az volt, amikor a „lézer”, a „kéz” és a „lyuk” szavakat kellett összekötni valamivel. Skywalker 3.
A legjobb játék, abszolút mindfuck, csak ha túl részeg vagy hozzá, vagy valaki nem tud pókerarcot vágni a találgatások közben, akkor csökkenhet az élmény.


Folytatása

Fedőnevek képekkel (2016) társasjáték

Összehasonlítás

Fedőnevek


Hasonló játékok címkék alapján