Bang! (2002)

társasjáték 8 96
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 4–7

A Bang! egy hamisítatlan vadnyugati kártyajáték, ahol a játékosok titkos szerepeiknek megfelelően igyekeznek győzelmet aratni ellenfeleik felett. Ehhez azonban előbb arra kell rájönniük, ki van velük és ki ellenük. A kijátszott kártyák függvényében, mint például lövés, kitérés, gyógyulás,… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar

Képek 4

Kedvencelte 51

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

Morn 
Bang! (2002)

Bang! (2002) társasjáték

Imádom, az egyik kedvenc holt egyszerű kártyajátékok egyike. Még anno egy OKJ-képzés kapcsán ismerkedtem meg vele, mikor meglévő lyukas óráinkra padtársam behozta ezt a játékot. Öten, volt hogy hatan tudtunk vele játszani egyszerre, és mivel a társaság is jó volt, nem is volt kérdéses, hogy onnan elkerülve (mert sajna a társaság felbomlott) ezután epekedtem sokáig. Egészen addig, míg drága jó barátaim meg nem leptek vele. :) Bár sajnos még pont velük nem volt alkalmunk nagy partikat csapatni (ez van, ha az ember lánya feledékeny és folyton több km-rel arrébb, otthon hagyja), de vettük már elő kocsmában, otthon, nomád táborozáson, és mindenféle más alkalomkor.
Azt az egyet sajnálom, hogy az újabb kiadásokkal már rontottak a minőségen is a gyártók, mármint ami a papírt illeti.

Princze 
Bang! (2002)

Bang! (2002) társasjáték

Nem rossz kis partijáték, de három elég komoly gondom van vele:

– nem tetszik, hogy valaki már azelőtt ki tud esni, hogy akár bármit is csinálna (sőt, igazából az sem tetszik, hogy ki lehet esni – bár ez valószínűleg a téma miatt elkerülhetetlen)
– nagyon be tud akadni, ha úgy jönnek a lapok, hogy igazán nem tudtok mit csinálni a többiekkel
– totálisan kiegyensúlyozatlan karakterek

Talán a kiegészítők dobnak rajta, de alapjában közepes. Hangulatos, de a mechanizmusa kiforratlan.

6 hozzászólás
Inky 
Bang! (2002)

Bang! (2002) társasjáték

Abszolút élvezhető játék, ha leszámítjuk, hogy időbe telik amíg sikerül minden szabályt megérteni egy új társaságnak és belerázódni a játékba, a magam részéről nincs bajom azzal, hogy vesztek, de a játéknak van egy olyan tulajdonsága, hogy valaki vagy valakik rászállnak valakire és direkt szívatják, hogy veszítsen, ez pedig annyira nem pozitív élmény. Azt hiszem ugyanez bejönne kooperatívban, ahol legfeljebb csapat eshet ki, vagy ahol az ellen nem a játékosok közt van.

Valentine_Wiggin 
Bang! (2002)

Bang! (2002) társasjáték

Egy időben annyit játszottuk, hogy már meguntam, mostanában viszont szívesen előveszem újra, ha olyan társasággal vagyok. Klasszikus, blöffölős-kártyázós stratégiai játék, kellemes humorral, és referenciákkal a western filmekre, amit egyszerre sokat is lehet élvezni. Szinte minden szerepet kipróbáltam már, de azt azért meg kell jegyeznem, a súlyozás messze nem ideális, a renegát sokkal, de sokkal nehezebb szint, mint bármelyik másik – seriffként, seriffhelyettesként és banditaként is tudtunk már nyerni, amikor renegát voltam, mindig elkaptak, még elég szolid stratégiával is. Szintén sok múlik a mázlin a karakterhúzásnál, vannak olyan figurák, akik magas életerővel és nagyon komoly képességekkel kezdenek, míg van, akikkel végig hátrányban vagy: ezt is sokkal jobban kéne balanszolni, hogy tényleg minden helyzetben, mindenki számára jó élmény lehessen.

1 hozzászólás
ncsn87 
Bang! (2002)

Bang! (2002) társasjáték

Remek blöffölős játék, ha többen akartok szórakozni. Ez annál jobb, minnél többen vagytok. Kompakt, kis helyen is elfér, strandra vihető. Konfrontatív lehet, de nekünk sohasem volt ebből problémánk, mivel titkos, ki milyen szerepben van a seriffet kivéve.
Régen nagy kedvenc volt, amikor beléptünk a társasok világába, most már kevesebbet kerül elő.

AnitaZoé 
Bang! (2002)

Bang! (2002) társasjáték

Egy lelkigyakorlaton tanultam meg vele játszani. Nincs is jobb hely erre. :D
Jó egyébként figyelni, okoskodni, nevetni, lelőni a másikat. Na, az a legjobb. :P

Sophiechanka 
Bang! (2002)

Bang! (2002) társasjáték

Hát akárhányszor összejött a csapat, ezzel folyton játszottunk. :D Most már öcsémnek is van egy saját alapcsomagja, úgyhogy hétvégén esténként családi lövöldözés van. :)

worsi 
Bang! (2002)

Bang! (2002) társasjáték

Alapvetően nem szerettem, mindig, mikor ezzel játszottak a többiek, kerestem inkább három megfelelő embert és leültünk tarokkozni. De volt, hogy nem lehetett, unatkozni meg rosszabb, marad a Bang! Kevésszer játszottam, egyszer megnyertem renegátként (szemben egy gyakran bangező seriffel), azóta meg alig. A csúcson kell abbahagyni ugyebár. :-)

Rendbonto 
Bang! (2002)

Bang! (2002) társasjáték

Egy igazi parti kártyajáték, ami képes egy nagyobb társaságot is hosszú időre lekötni. Aki sértődékeny, az ne nagyon próbálja ki! Vannak vicces megoldások benne, és a taktika is nagy szerepet játszik ebben az egyszerű szabállyal rendelkező társasban.

5 hozzászólás
perpetua 
Bang! (2002)

Bang! (2002) társasjáték

A jó ajánlások miatt szereztem be és nagyon jól tettem. Szuper csapatjáték, nevetéssel teli délutánokat köszönhetek neki. Izgalmasak az akciókártyák és érdekes azon agyalni, hogy kinek mi lehet a szerepe. És hát mi lehet annál jobb, minthogy (igaz képletesen, de) lelövöldözhetjük egymást? :D


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Samurai Sword (2012) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

The Resistance: Avalon (2012) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján