Rókanyomon (2014)

társasjáték 6 11
Játékidő: 20 perc · Játékosok száma: 2–4

Egyszerűen botrány, ami történt!
Elcsenték nagyi különdíjas pitéjét, és egyelőre nincs nyoma annak, hogy ki lehetett az elkövető. Nagymama is csak annyit látott, hogy egy róka a ludas! De ez sajnos így még nagyon kevés… Ennek az esetnek a felgöngyölítéséhez együtt kell dolgoznia a tyúkól… [tovább]

Videók

magyar
Rókanyomon (2014)

Kedvencelte 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

soulway 
Rókanyomon (2014)

Rókanyomon (2014) társasjáték

Nagyon cuki, nagyon ötletes mechanizmussal működő kooperációs nyomozós társasjáték, első sorban kisebb gyerekeknek. De a szabályok nehezítésével nagyobb gyerekek számára is izgalmas élményt nyújt.
A játékban az a célunk, hogy kinyomozzuk, melyik róka lopta el a nagyi pitéjét. Alapvetően két akció közül választhatunk a játék során: vagy gyanúsítottat fedünk fel, vagy nyomokat keresünk. Miután eldöntöttük, hogy mit fogunk csinálni, ki kell dobnunk az akciónak megfelelő alakzatot a dobókockák segítségével. Nyomkeresésnél három nyomot, gyanúsított felfedésénél három szemet kell kidobni a kockákkal. Ha sikerül kidobni három vagy kevesebb próbálkozásra, végrehajthatjuk az akciót. Gyanúsításnál ez két gyanúsított kártya felfordítását jelenti. Ha nem jön össze a kockadobás, a róka elindul a számára kijelölt úton. Ha nyomokat keresünk: ahány nyomot kidobtunk, annyit léphetünk a játékmezőn. Ha nyomra tudtunk lépni, elvehetünk egy nyomjelölőt a többi közül és betehetjük a nyomfejtőbe. Ebből derül ki, hogy a gyanúsítottunknál volt-e az adott bizonyíték vagy sem. Ezek alapján bizonyos gyanúsítottakat ki tudunk zárni sorban. Ha a róka eléri a rókalyukat, vége a játéknak. Nehezítésként játszhatjuk úgy is, hogy a róka többet lép, ha nem sikerül a kockadobás, vagy a gyanúsítottak felfedésénél csak egy kártyát fordítunk fel, továbbá a nyomjelölőket képpel lefelé rakjuk fel a táblára, így meg kell jegyezni őket. Így megdolgoztatva a memóriánkat is.
Ez a játék nagyon jó kezdő játékosoknak, akik ismerkednek a kooperatív és nyomozós társasjátékokkal. A nyomfejtő zseniális ötlet! A közös sikerélmény összekovácsoló erővel bír, megtanulnak a gyerekek együttműködni a játék segítségével. Ez egy igényes játék, ami nem a versengést erősíti a gyerekekben!

un2112 
Rókanyomon (2014)

Rókanyomon (2014) társasjáték

Szuper kis játék, remekül megoldott táblával-figurákkal-egyebekkel, mind a 9, mind a 12 éves fiam élvezte, de én is, baromi izgi volt, hogy előbb leplezzük le a tolvajt, mint hogy elérné a rókalyukat. Remélem, hosszú távon is ilyen klassz lesz.


Hasonló játékok címkék alapján