Arkham Horror (2005)

társasjáték 12 27
Rettegés Arkhamban
Játékidő: 240 perc · Játékosok száma: 1–8

Féltél már valaha az életben?

Ha azt hiszed igen, akkor itt az ideje, hogy csalatkozz…
A Rettegés Arkhamban játék minden képzeltedet felülmúlja és még tovább is lép rajta.
Kooperatív játék, gyönyörű képek, hangulatos szövegek és rengetegszer újrajátszható.

Forrás: szellemlovas.hu

Képek 1

Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

Arcturus 
Arkham Horror (2005)

Arkham Horror (2005) társasjáték

Az egyik legjobb, legjobban felépített játék, amivel valaha találkoztam. Végre nem az a cél, hogy „legyakd” a másikat, hanem az, hogy társaiddal összefogva megmentsd Arkham városát és a világot Lovecraft borzalmas agyszüleményeitől.
Bonyolult játék, sok mindenre oda kell figyelni, mai napig is kezünk ügyében van a szabályzat, noha már sok éve megvan. Kiegyensúlyozott, a nyerési arány nem a legmagasabb, minden összeesküdött ellenetek. Igazi kihívás hardcore gamereknek is, de nem lehetetlen. Nagy kedvenc.

6 hozzászólás
Fekete_Nell 
Arkham Horror (2005)

Arkham Horror (2005) társasjáték

Abszolút kedvenc. Leginkább azt szeretem benne, hogy kooperatív játék.Kimondottan nem szeretek egymás ellen játszani, ez itt nincs. Ráadásul csodaszép, igényes a képi világa. (A ronda dolgok is igényesek, igen). És szeretem a karakterlapokat, amik kicsit szerepjáték-szerűvé teszik az egészet. Egy jól sikerült horrorfilmmel vagy könyvvel ellentétben pedig ettől még én is nyugodtan alszom. A könyvet nem is biztos hogy bírnám. :P

Rendbonto 
Arkham Horror (2005)

Arkham Horror (2005) társasjáték

Örök kedvenc az összetett szabállyal rendelkező kooperatív játékok között. Lovecraft világát eleve szeretem és imádom, és ezt a társasjáték nagyon jól kivitelezte. Újrajátszhatósága magas, hangulata kiemelkedő, játékmenete nehéz.

Morn 
Arkham Horror (2005)

Arkham Horror (2005) társasjáték

Magyar nyelvű, második kiadással rendelkezünk. Régóta szerettem volna kipróbálni (beszerezni), szerencsére páromnak jó áron sikerült megvenni. Aztán egy darabig csak nézegettük, rendezgettük, kiszórtuk a gyári béna insertet, stb, no meg szegénykém, a türelmesebb kettőnk közül olvasgatta a szabályokat, videókat nézett, stb. Azóta játszottunk is vele öten is, ketten is, legutóbb, tegnap hárman is, és már úgy érezzük, átlátjuk, értjük az egészet, már nem is tűnik olyan bonyolultnak maga a játékmenet. A mítoszkártyákat tekintve ugyan nekem még vannak kérdőjeleim, de majd azokat is szépen letisztázzuk.
Izgalmas, beszippantós, jó kis koop játék, amit ha hihetetlennek is tűnik, de jó karakterválasztásokkal, dobásokkal meg is lehet nyerni!
Szeretjük.

2 hozzászólás
bakosjuci 
Arkham Horror (2005)

Arkham Horror (2005) társasjáték

A Játék. Nagy betűvel. Szerepjátékos múlttam van, így persze, hogy elfogult leszek egy olyan játékkal, ami nagyban hajat ahhoz a feelinghez.
A kooperatív játékok a kedvenceim, így persze, hogy még egy elfogultsági pont.
De tényleg zseniális játék, ahol tényleg együtt kell doglozni, hogy győzzetek, és ahol egy „hörcsög” játékostárs is elég a bukáshoz.
A játék önmagában pesszimista, tapasztalat szerintem 4+ fő fölött van esély nyerni, az alatt szinte biztos, hogy a játék nyer. De hát… az élet is ilyen, nem?
Gyönyörű grafika, millió látványos csetresz, pakolgatható, rakosgatható, igazi élmény játék. 6-7 fővel a játékmenet viszont akár 7-9 óra is lehet, ami azért nem egy könnyed délutáni játékot jelent.

Morpheus 
Arkham Horror (2005)

Arkham Horror (2005) társasjáték

Általában kéthetente játszunk, néhány új karaktert is magyarítottunk, meg Ősi Vént is.
Játékostársakat keresünk!!!


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

London Dread (2016) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján