Space Hulk: A halál angyalai (2010)

társasjáték 7
Játékidő: 90 perc · Játékosok száma: 1–6

Elbírsz az emberiséget fenyegető génorzókkal? Sokak számára ismerős lehet a Space Hulk társasjáték. Ha nem ismernéd, pár szóban összefoglalom. Egy űrgárdista csapatot irányítva kell benne a gonosz génorzókat kiirtani, vagy éppen fordítva. A legendás két személyes játék a külföldön és hazánkban… [tovább]

Képek 3

Kedvencelte 1


Kiemelt értékelések

Criala 
Space Hulk: A halál angyalai (2010)

Space Hulk: A halál angyalai (2010) társasjáték

Ez egy borzasztóan nehéz játék, hiába olyan kicsi a doboza! :D Nagyon jól működik egyedül és két fővel is, bár én ugyanúgy meghaltam egyedül is, meg a társam mellett is – majd persze ő is. :D
Van benne szerencsefaktor egy dobókocka személyében, ami kifejezetten utál engem – ezt már határozottan bebizonyította –, és „szerencsére” nagyban befolyásolja a harcot. :D
A szabálykönyv rémálom, nehezebb benne kiigazodni, mint megnyerni a játékot! xD Az insert ötletes: a tokeneket a kártyákat elvalasztó részben tárolhatjuk.

Annak ellenére, hogy iszonyat nehéz benne nyerni, olyan hangulata van a játéknak, ami fogva tudja tartani az embert. Én nem bántam meg, hogy megvettem, hiába aláz le folyamatosan! xD

Artnecro 
Space Hulk: A halál angyalai (2010)

Space Hulk: A halál angyalai (2010) társasjáték

Nem adta magát könnyen az első győzelem.
A szabályrendszer nem különösebben bonyolult, de a szabálykönyv, az egy rémálom. Ha valaki tájékozódni szeretne, vagy ne adja ég, megtanulni a szabályokat, inkább nézzen oktató videókat.
Maga a játék épít a warhammer 40k világára, de ahhoz, hogy elmerüljünk a játékban, nem szükséges semmiféle előismeret.
Alapvetően (játékosszámtól függően) terminátor páncélos űrgásdisták rálelnek egy Space Hulkra (maradjunk annyiban, hogy egy elhagyatott űrhajó) és feladatuk, hogy felderítség, azonban tele van génorzókkal az űrhajó, így a dolgunk annyi, hogy különböző helyszíneken verekedjük át magunkat.
A játék során (körönként), külünböző váratlan események fogják segíteni, vagy (leginkább) megkeseríteni az életünket.
Időnként kockadobással kell eldöntetünk néhány esemény kimenetelét, illetve a harc is ennek segítségével fog történni. Alapjáraton a hideg kiráz a kocka indokolatlan használatától, de itt remekül integrálták, lévén a génorzók olyan gyorsak, hogy lényegében a szerencsén múlik, hogy eltaláljuk őket vagy sem.
Remek hangulatú játék, engem minden alkalommal berántott eddig, főleg ha valami jóféle dark space ambientet kapcsolunk mellé.
Az egyik legnagyobb erőssége, hogy akár egyedül is játszható, viszonylag gyorsan végigpörgethető. Főleg, ha pillanatokon belül elvérzel. Mert a játék nehéz, iszonyatosan nehéz, ami gyorsan kedvét szegheti még a legelszántabbakat. Nekem három hete volt meg a játék és elég sokat játszottam meg vele, mire elsőre sikerült győzelmet aratnom.
De a Warhammer 40k világa ilyen.
Kemény, kegyetlen és könyörtelen.


Hasonló játékok címkék alapján