Nova Luna (2019)

társasjáték 8 8
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 1–4

A Nova Luna egy könnyen tanulható társasjáték, 1 – 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 – 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés és az idő követés mechanizmusokra.
[tovább]

Videók

Magyar
magyar

Képek 3

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Nova Luna (2019)

Nova Luna (2019) társasjáték

Okos lapkalehelyezős, időgazdálkodós játék. A Patchworkből sokat ihletődött, így aki azt ismeri, nem lesz nehéz dolga. Bár alapból sem egy bonyolult játék. Az nyer, aki hamarabb szabadul meg a korongjaitól vagy kevesebb korongja marad.
Nagyon nem mindegy mit mikor veszel el. Így egyedül és ketten még tervezhetőbb, de többen már káoszosabb lehet.

Laszlo_Molnar 
Nova Luna (2019)

Nova Luna (2019) társasjáték

Uwe Rosenberg fogta magát, és Corné van Moorselt megkérdezte, hogy építhet-e játékot a Habitats mechanizmusára. van Moorsel azt mondta, hát persze, azzal Rosenberg az egészet rápakolta a Patchworkben is használt (Bunte Rundéból átemelt) körbejárós lapkagyűjtős mechanizmusra. És a játék teljesen jól működik, két gonddal: egyrészt négyen egyszerűen meg kellene tiltani, hogy az „a leghátsó jön” játékossorrendet alkalmazzák a tervezők, egyszerűen túl nagy a holtidő; másrészt a keletkezett játék bár kellemes, sajnos nem több, mint a részeinek az összege: mindkét eredeti játék egy nagy fokozattal jobb nála.

Morn 
Nova Luna (2019)

Nova Luna (2019) társasjáték

Lapkalehelyezős kis játék, de nagyon nem mindegy, mikor mit veszel el és hova illeszted be. A lényeg ugyanis az, hogy te legyél az első, akinek az összes bogyója felkerül valamelyik lapka mérlegére. Ezt pedig akkor teheted meg, ha teljesíted a lapkán lévő feltételeket – például a mérleg azt mondja, legyen két kék alapú lapka szomszédos a tiéddel, amint sikerül, egy bogyót bele is tehetsz ebbe a mérlegbe. Ez azonban nem mindig olyan egyszerű, mert amit odaraksz, lehet teljesen ellentétes kérésű azzal a színű lapkával, ami miatt őt választottad. Ergo nem tudod mindig mindegyik lapkának a kérését teljesíteni. No meg az sem mindegy, melyik lapkát veszed el, hiszen amilyen értékűhöz nyúlsz (azt hiszem a hold előtti három lapka közül választhatsz), hiába van rá szükséged, az értéknek megfelelőt lépsz előre, így még később választhatsz. Ha teszem fel egyest, akkor csak egyet lépsz előre és újra te jöhetsz. A körök során ugyanis mindig a leghátul álló játékos (ha egy helyen állnak, akkor a másodiknak érkezett az ott álló tetejére kerül, mivel ő látszik, ő lép először) választhat, és ha a többiek nagyon elhúztak tőled, akkor akár több, kisebb értékű lapkát is elvihetsz, míg utoléred őket, ezzel kompenzálva az esélyeid.
Jó kis taktikázós játék. Tetszett.

Morpheus 
Nova Luna (2019)

Nova Luna (2019) társasjáték

Nem tudta felkelteni az érdeklődésemet. Nem volt rossz, de jó sem.


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Patchwork (2014) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Habitats (2016) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján