Patchwork (2014)

társasjáték 59
Játékosok száma: 2

Ez a játék a Patchwork társasjáték legújabb kiadása. A kirakó alapú táblajáték különleges, Szerelmes köntösben tér vissza.
Február 14. Valentin nap – egy különleges nap az összes szerelmesnek:
Itt a lehetőség kifejezni a szereteted kisebb (vagy nagyobb) ajándékokkal. Talán egy… [tovább]

Patchwork téli kiadás2020
Halloween kiadás2021
Patchwork - Szerelmes kiadás2022
Patchwork: Polski Folklor2023

Videók

magyar
magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 7

Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

Lujzi 
Patchwork (2014)

Patchwork (2014) társasjáték

Az angyalok hozták ma este, és két kört játszottunk vele, a férjemmel; az elsőt megnyertem, de igazából a második is jó volt, mert az a takaróm is igen szép lett :D Szóval nagyon tetszik ez a játék, mert nem kell nyerésre hajtanom benne, mégis elérek valamit; ebből a szempontból a Kodamára emlékeztet, mert ott is nyugisan növesztem a fámat és elvagyok, nem izgat, hány pontom lesz és az mire elég. Itt meg a takarómat varrogatom, és letojom, fogok-e nyerni vagy sem, a lényeg számomra, hogy minél tetszetősebb legyen az a takaró.
Egyszóval nem egy vérengzős játék, nem kell átgázolnom a másik játékoson, nem kell stresszelnem semmin… tehát számomra ideális. Mondjuk az jó lenne, ha lehetne többen is játszani. Mindenesetre így is sokszor előveszem majd, alig várom, hogy édesanyámmal vagy valamelyik húgommal is kipróbálhassam. :) Kellemes, és nyugisan izgis játék, az angyalok beletrafáltak ezúttal, az biztos.

ncsn87 
Patchwork (2014)

Patchwork (2014) társasjáték

Nagyon szuper, okos és szép játék. Izgultam, mert mindenki azt mondta, nehéz jól játszani. Valahogy ráéreztem, de lehet másodszor csúnyán elbuknám. Gyorsan lemegy egy parti, fáradt estéken is elővenném. Tökéletes két fős játék.

Nagyon szuper és okos játék. Gyorsan lemegy egy parti, fáradt estéken is elővenném. Ez a téli kiadás meg nagyon szép is, bár nekem az alap kinézetével sem volt bajom. Tökéletes két fős játék.

piciszusz 
Patchwork (2014)

Patchwork (2014) társasjáték

Most játszottam vele először. Könnyed, de azért kell gondolkodni is és ha nem figyelsz túl hamar beérsz a finishbe.

desertangelable 
Patchwork (2014)

Patchwork (2014) társasjáték

Az utóbbi időben elég sok tetrisz alapú játék született / születik. Ha kétszemélyes játékban gondolkozunk, akkor azt gondolom ez mindegyik alapja. Nagyon jó beruházás volt és nagyon örülök, hogy megvettem. Könnyed, jóleső, bármikor elővehető játék, ami a foltok véletlenszerű leosztásából adódóan sosem lehet ugyanaz. Sokszor beigazolodott már, hogy az egyszerű néha nagyszerű, ez most sincs másként, ráadásul az állandó, szinte teljesíthetetlen motiváció állandóan megvan: teljesen bevarrni a takarót.

Molymacska 
Patchwork (2014)

Patchwork (2014) társasjáték

Nekünk a téli kiadás van meg, azért, mert számomra fontos volt, hogy „karácsonyos” legyen, és hogy majd decemberben folyamatosan ezzel játszhassunk, készülve a karácsonyra.
Alapvetően nagyon tetszik a tetriszpakolgatós része, jól felépített, hogy használj ki mindent, számold a gombokat, meg a lépéseket. Nagyon meditatív tud lenni számomra, amikor a megfelelő forma a helyére illeszkedik. Tökéletes érzés.
Nagyon jó olyan szempontból is, hogy ez egy „nagymamás” játék, párom pl nem szereti annyira, mint anyukám, aki legnagyobb lelkesedéssel „varr takarót” egy játék alkalmával. Anyukámmal jól megértjük egymást, mert sokszor nézzük, hogy színben is illeszkedjenek a darabok (hardcore gamer verzió kéremszépen) meg hogy kellemes legyen az összkép.
És a legjobb: annyira profi mind anyukám, mind párom, hogy kb harminc játékból ha három alatt volt negatív végeredmény, általában a pozitívban sikerült maradnunk.Szóval eredményesek vagyunk :)

BGA-n kipróbáltam a hallween-i verziót, és meg kell mondjam, nagyon betalált. Pont olyan spooky, és annyira adja át a hangulatot, amennyire egy ilyen játéknak kell. Gombok helyett szemek vannak, az egy kockás bónuszok kis tökök, a foltok pedig izgalmas mintákkal rendelkeznek. Imádom! (ha nem lenne meg a téli kiadás, tuti ezt venném meg)

Dexter79 
Patchwork (2014)

Patchwork (2014) társasjáték

Egy szuper kétszemélyes játék, amit a nem túl színvonalas doboza miatt nem próbáltam ki eddig. Viszont a tartalma annál érdekesebb. Nagyon szépek a kis takaró darabkák, hogy mindegyiken egyedi motívumok vannak. Nagyon jól ki van találva, nem egyszerű, de szerethető. Igazi sikerélmény, ha a végén marad az embernek gombja az elszámolás után.
Kíváncsi lennék, hogy van-e olyan, aki az egész tábláját le tudja fedni. :)

Criala 
Patchwork (2014)

Patchwork (2014) társasjáték

Biztosra vettem, hogy ez a játék nem fog tetszeni – folt varrásos takaró elemeket kell ide-oda pakolgatni, ugyan már! Aztán elkezdtünk vele játszani. És most a kívánság listámon figyel. Már a második lépés után fel is írtam gondolatban. xD
Ez egy könnyed, gondolkozós játék, tetris elemekkel és gombocska fizető eszközökkel. Szép és okos, és kimondottan két személyes, amit amúgy is nagyon szeretek. Olyan érzés volt vele játszani, mintha sakkoztunk volna, de mégsem annyira bonyolultan fejtörős. Kellemesen el lehet benne mélyedni. :)

reerose 
Patchwork (2014)

Patchwork (2014) társasjáték

Nagy kedvenc lett, főleg azért, mert sokszor játszunk ketten, és a többfős játékok nem mindig optimálisak két fővel. Na ez viszont pont két főre lett kitalálva. Ennek ellenére nem egymást szívatós, aminek külön örülök.
Cuki az egész tematikája, annak is izgalmas, aki nem szokott takarókat varrni. :D Igazából lehet is benne stratégiázni, de túl nagy tere nincs itt az előre gondolkodásnak. Ahogy szerencsefaktor sincs benne túl nagy. Gyors játék, mi akár több menetet is játszunk vele egymás után. Karácsonyra vettem ajándékba, és tényleg annyira megszerettük, hogy azóta már másnak is ajánlottam, aki szintén megvette. :D

Brigi007 
Patchwork (2014)

Patchwork (2014) társasjáték

Ha nagyon őszinte akarok lenni, azt kell mondanom, hogy nagyon sokáig azt gondoltam erről a játékról, hogy rendkívül gagyi a témája, így nem is igazán érdekelt, és el sem tudtam képzelni, @Lanatie mit kedvel ebben annyira. Aztán költsön adta és rájöttem, hogy ez nem más, mint egy igazi taktikai csata. Második játékra egészen jól belejöttünk, és ha egyszer sok pénzünk lesz, még az is lehet, hogy megvesszük magunknak itthonra. Ohje!

Barby2005 
Patchwork (2014)

Patchwork (2014) társasjáték

A Szellemlovasnál kölcsönöztük ki, igazából névnapomra kaptam egy e-mailt, hogy kihozhatok kettő játékot ingyen, 1 hétre, kipróbálni (kaució ellenében). Természetesen két olyan játékot választottam, ami nem volt épp kölcsönözhető (Everdell, 7csoda Párbaj), szóval kértem egy kis eladói segítséget, a lényeg az volt, hogy olyan játékot ajánljon nekem, ami gyorsan tanulható és két főnek jó szórakozás. A segítség kb. egyértelműen a Takenoko-t nyomta a kezembe. Illetve nekem eszembe jutott közben egy játék, amit ki akartam próbálni az lett a másik. (Patchwork)

A Patchwork már a videós bemutatók alapján sem tűnt egy túl izgalmas, kapkodós játéknak, engem valamiért mégis megfogott, szívesen kipróbáltam volna, mielőtt megveszem, szóval jókor jött a lehetőség. Belülről nagyon szép kivitelezés, maga a játék, játékmenet viszont az eddigi értékelőkkel szemben, nekem lapos. Túl sok izgalmat nem ígér a játék, több gondolkozást (unatkozást), mit hova pakolj, hova helyezz. Nekem ez viszont unalmas, míg a másik kitalálja, hogy most épp a három lehetőség közül mit húzzon, hogy rakja, hogy forgassa, hogy helyezze. Addig pont elalszom :D
A játékmenet egyszerű, van két üres táblánk, amire ezeket a tetris szerű takaró mintákat kell lehelyezni. Egy körben vannak elhelyezve ezek a darabok, és mindig vagy 3 minta közül választhatsz, vagy léphetsz, és gombot gyűjthetsz, majd a másik jön. Közben lépkedsz a bábúval. Egyszer kétszer eljátszottunk vele, de hogy pénzt költsek rá, az nem hiszem, hogy megfog történni, illetve nagyon vágyni sem vágyom rá, hogy ú, most úgy nyomatnék 3 menet Patchworkot. Kipróbálni jó volt, de azt hiszem így ennyi.


Ha tetszett, játssz ezzel is


4

Virágoskert (2016) társasjáték

4 szavazat · Összehasonlítás

3

Indián nyár (2017) társasjáték

3 szavazat · Összehasonlítás

1

Copenhagen (2019) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Tubyrinth (2016) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

Blueprints (2013) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján