A nyugalom tengere (2020)

társasjáték 8 4
Tranquility
Játékidő: 20 perc · Játékosok száma: 1–5

A nyugalom tengere egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 1 – 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 – 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a pakli… [tovább]

Képek 4

A nyugalom tengere (2020)

Tervező
James Emmerson

Kiadó
Board Game Hub

Illusztrátor
Tristam Rossin

Magyar kiadó
Gémklub

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Molymacska 
A nyugalom tengere (2020)

A nyugalom tengere (2020) társasjáték

Annyira nem vagyok oda a kooperatív játékokért, de valahogy szeretem azt a fajta érdekes érzést, amikor kettőnk épít együtt valamit, és ezért lesz kooperatív.
Ez a játék arról szól, hogy rakj fel számokat 1-80-ig sorrendben. Nem túl bonyolult, de közben vannak bonyolító elemek (start kártya) vagy nehezítő mini kiegészítők (mi a tengeri szörnnyel illetve az éles sziklákkal játszottunk), ami mind-mind kicsit komplikálja az amúgy egyszerű szabályokat.
Ami nekem érdekes volt, hogy viszonylag sok kártyát nem használunk fel. Eldobunk kártyát a start kártyánál, illetve amikor szám mellé rakunk, így én attól féltem, hogy túl hamar fog kifogyni a pakli (és néha tényleg) de nagyon könnyű ráérezni a játék ritmusára, hogy mikor, milyen kártyákat érdemes eldobni (nyilván a végénél már könnyű a helyzet).
A számlerakások annyira nem voltak számunkra problémások, amikor megvannak az arányok, utána már igazán gördülékenyen tud menni az egész. A tengeri szörny (ha úgy nézzük) lehet segítség is, hiszen ott a lényeg, hogy egy lapot kidobhatsz és helyére illeszthetsz mást, ami sokszor akár jó is tud lenni. Az éles sziklák pedig meghatározza, hogy melyik sorba nem tud a következő játékos lerakni, ami szintén olyan, ami akár segítőelem is lehet, jelezve, hogy kövinek ebbe a sorba fogok rakni, ne akarj oda rakni. Sokkal mélyebb, tervezősebb így a játék, főleg a közepe-vége felé.
Hangulatos játék, bár nem olyan meditatív, mint amilyennek hittem, sokkal inkább feszült, koncentrálás jellemezte számunkra. Jó volt kipróbálni, de nem érzem azt, hogy ebben hosszú távon is nagy kihívás lenne. Ellenben amit beleraktunk nagyjából öt-hat játék az nagyon élvezetes volt.

Morpheus 
A nyugalom tengere (2020)

A nyugalom tengere (2020) társasjáték

Az alapjáték nagyon egyszerű, csak kell tudni számolni.


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Hanabi (2010) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

1

The Mind (2018) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján